Горбачов: Най-голяма опасност в света - пренебрегването на правото

Бившият съветски лидер: Споровете да се решават с преговори
18 окт 2019 18:00, Елка Василева
156
Горбачов: Най-голяма опасност в света - пренебрегването на правото
Михаил Горбачов. Снимка: архив, Reuters

Най-голяма опасност на планетата представляват в днешно време пренебрегването на международното право и милитаризацията на световната политика. Това заявява в интервю за в. "Известия" бившият президент на Съветския съюз Михаил Горбачов, предаде ТАСС.

Споровете и конфликтите между държавите трябва да се решават по мирен път на масата за преговори, посочва той.

"А какво става всъщност? Ултиматуми, намеса, военни интервенции. Всичко това - заобикаляйки ООН. Рушат се споразумения, международни механизми. Особено изпъкват тук САЩ, със своето "лидерство" дават лош пример на другите", заявява бившият съветски ръководител.

Това поведение даде нов живот на култа към силата и заплахите, казва той.

"Естествено опитът от миналото ни подсказва, че не бива да пренебрегваме отбраната, тя трябва да се поддържа на нужното равнище", но за днешните проблеми, пред които е изправен светът, "военната сила, езикът на заплахите са най-неподходящи", отбелязва бившият президент.

Горбачов дава за пример Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. "У нас обичаха да го критикуват на различни нива, но ето че президентът на САЩ заяви, че те напускат договора, и изведнъж се разбра, че този договор е твърде важна опора на стратегическата стабилност. Трябват преговори, за да не предизвика разрушаването му засилване на заплахата от война", казва той.

Бившият съветски лидер напомня, че руският президент Владимир Путин е въвел мораториум върху разполагането на такива ракети и по думите му това би могло да стане първа стъпка. "Но, повтарям, трябват преговори - и на първо място между Русия и САЩ", изтъква Горбачов.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: Михаил Горбачов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предателят Продал се на Американците тогава И най вече на Рейгън.За 30 сребърника като Юда!!! Да гниеш в пъкъла на Ада! Разбил мечтите на цели поколения тогава!!!
91
10
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Сам човек реши изхода от най голямата война в човешката история... - Студената - и без да иска се превърна в най великия човек на планетата...
90
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей като се сетя каква хубава трева имаше по времето на комунизма и направо започва и на мен да и липсва онова хубаво напушено време. Сега химии само се продават...
89
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горбачов по душа е миротворец, не случайно по негово време се е разпадднал Съветския Съюз. Никоя друга страна не е податила така свободата на подчинена страна.
88
1
 
2
 
! Отговори
до МАЙОРА преди 4 години
Айде, че ти като имаш коса си пък много убав. Да не говорим, че под косата ти никога не е имало каквото и да е, освен екскременти. Я разкажи за двете си фирми и за айФона си, че отдавна не сме се смели на мюнхаузеновите ти фантасмагории.
87
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не да гледа, просто да прекара няколко дни в републиките и ще усети любовта народна!Ако остане въобще жив. ======== никой не ги спира тия републики да се върнат към Русия. Защо според теб не с е връщат като им е било толкова добре? До сега май нито една република не се е върнала и май остава само приказките колко добре са били...
86
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предател!!!
85
6
 
7
 
! Отговори
До93 преди 4 години
Не да гледа, просто да прекара няколко дни в републиките и ще усети любовта народна!Ако остане въобще жив.
84
6
 
12
 
! Отговори
пецата преди 4 години
По принцип той е виновен но и самия разпад е бил започнал от 80та година, прекалено много предатели във възлови места на властта,американците от много години са подготвяли дисиденти които всъщност са носили подкупите и указанията на съответните лица, тайните служби също са били с предатели по важни постове , след Сталин системата е била обречена,само той не е цепел басма на никой и всеки заподозрян в саботажи или антидържавна дейност е бил наказван суров ,затова до ден днешен на запад го мразят!
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Горби, не чувам, ти си далече в Бостън, връзката е далечна и се разпада. Тук твоите роднини са на друго мнение.
82
13
 
9
 
! Отговори
до 90 преди 4 години
И какво да гледа? Как бившите републики на СССР влизат в ЕС и стават нормални държави ли и не искат да чуят за Русия?
81
9
 
8
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
не е ли пукнал още този враг на човечеството
80
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 72Нормално е да сме мръднали малко по-напред от нашите родители. Определено ти не си. Което обяснява защо след 30 години сме на дъното на Европейския Съюз. Просто не ставаме за демокрация. Нямаме смелост. Все назад гледаме - кое как било. А миналото никога не се повтаря освен в спомените ни. Но спомените не хранят, освен самосъжаление.
79
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този предател не трябва да умира трябва да гледа до какво състояние доведе соц. държавите. Да види каква кочи, на стана бившият СССР. Да гледа защото друго не му остана. Милиони хора ги докара до самоубииство. Милиони семейства са разбити. Милиони деца са без образование станаха наркомани и алкохолици. Харесвали ти бе Предател за колко милиона те купиха. Няма да умреш скоро не си мисли че ще се оттървеш от този свят. Ще живееш дълго а смъртати ще бъде дълга и мъчителна. Ще лазиш по корем.
78
6
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Абе ти нормален ли си? С тоя темп на "изправяне на изкривяването " след 4-5 поколения просто няма да кой да Погледне! ====Такъв преход направихте бившите комунисти. То не беше точене на банки, не беше фалиране да държавата, не бяха кражби, не бяха тройни правителства. Та вината не е на хората, а на тия дето гласуват за БСП и ДПС които са едно и също и реално са мафията в България.
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 87Благодаря ти !А сега прочети Историята на руския Гулаг за да се запознаеш, как от територия не по голяма от Полша се превръща в империя с площ от 1/6 от земята !
76
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
впрочем,няма да ни стигне времето..Просто напиши в търсачката "Войните,които са водили САЩ" и целия списък ще ти излезне....при това БЕЗ МОЯ ПОМОЩ!!!
75
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
1912 г. Пaнaмa, aрмиятa и мoрcкaтa пeхoтa нa CAЩ пoтушaвaт въcтaниe пo врeмe нa избoритe.1912 г. Хoндурac, учacтиe нa мoрcкaтa пeхoтa в зaщитa нa икoнoмичecкитe интeрecи нa CAЩ.1912-1933 г. - Никaрaгуa, aрмиятa нa CAЩ ocъщecтвявa 10-гoдишнa oкупaция и учacтвa във вoйнaтa c пaртизaнитe.1913 г. Мeкcикo, пo врeмeтo нa рeвoлюциятa aрмиятa нa CAЩ бягa и ce eвaкуирa.1914 г. Дoминикaнcкaтa рeпубликa, вoeннo-мoрcкитe cили нa CAЩ ce cрaжaвaт c въcтaницитe oкoлo Caнтo-Дoмингo.1914 г. Кoлoрaдo, aрмиятa нa CAЩ брутaлнo пoтушaвa cтaчкaтa нa миньoритe.1914-1918 г. Мeкcикo, вoeннo-мoр
74
3
 
2
 
! Отговори
До 79 преди 4 години
Абе ти нормален ли си? С тоя темп на "изправяне на изкривяването " след 4-5 поколения просто няма да кой да Погледне!
73
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опааа чак сега ли разбра че САЩ излъгаха целия социалистически блок - ти персонално носиш всичката вина за прехода и разрухата която той причини - може би трансформация ала Китай щеше да свърши по добра работа...

Спонсорирани публикации