Горбачов: Най-голяма опасност в света - пренебрегването на правото

Бившият съветски лидер: Споровете да се решават с преговори
18 окт 2019 18:00, Елка Василева
156
Горбачов: Най-голяма опасност в света - пренебрегването на правото
Михаил Горбачов. Снимка: архив, Reuters

Най-голяма опасност на планетата представляват в днешно време пренебрегването на международното право и милитаризацията на световната политика. Това заявява в интервю за в. "Известия" бившият президент на Съветския съюз Михаил Горбачов, предаде ТАСС.

Споровете и конфликтите между държавите трябва да се решават по мирен път на масата за преговори, посочва той.

"А какво става всъщност? Ултиматуми, намеса, военни интервенции. Всичко това - заобикаляйки ООН. Рушат се споразумения, международни механизми. Особено изпъкват тук САЩ, със своето "лидерство" дават лош пример на другите", заявява бившият съветски ръководител.

Това поведение даде нов живот на култа към силата и заплахите, казва той.

"Естествено опитът от миналото ни подсказва, че не бива да пренебрегваме отбраната, тя трябва да се поддържа на нужното равнище", но за днешните проблеми, пред които е изправен светът, "военната сила, езикът на заплахите са най-неподходящи", отбелязва бившият президент.

Горбачов дава за пример Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. "У нас обичаха да го критикуват на различни нива, но ето че президентът на САЩ заяви, че те напускат договора, и изведнъж се разбра, че този договор е твърде важна опора на стратегическата стабилност. Трябват преговори, за да не предизвика разрушаването му засилване на заплахата от война", казва той.

Бившият съветски лидер напомня, че руският президент Владимир Путин е въвел мораториум върху разполагането на такива ракети и по думите му това би могло да стане първа стъпка. "Но, повтарям, трябват преговори - и на първо място между Русия и САЩ", изтъква Горбачов.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: Михаил Горбачов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Ейй, крадец на никове. Вземи си фалшивата история и изключвай интернета, че санитарите са на път.
71
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
имай търпение!..Списъкът е дълъг!-1910 г. Никaрaгуa, мoрcкaтa пeхoтa нa CAЩ oкупирa Блуфийлд и Кoринтo.1911 г. Хoндурac, aрмиятa нa CAЩ учacтвa в грaждaнcкaтa вoйнa.1911-1941г. - Китaй, вoeннo-мoрcкитe cили и cухoпътнитe вoйcки нa CAЩ oкупирaт cтрaнaтa и учacтвaт в пoтушaвaнeтo нa мнoгoбрoйнитe въcтaния.1912 г. Кубa, aрмиятa нa CAЩ учacтвa в грaждaнcкaтa вoйнa.1912 г. Пaнaмa, aрмиятa и мoрcкaтa пeхoтa нa CAЩ пoтушaвaт въcтaниe пo врeмe нa избoритe.1912 г. Хoндурac, учacтиe нa м
70
2
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...Gorbi,nai-goliamata ni gtreshka be ,che ti se povedohme po akala !!! Pitai prezidenta Putin ...ako ne viarvash !
69
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
чакай,тепърва започвам!1904-1905 - Кoрeя, мoрcкaтa пeхoтa нa CAЩ учacтвa в Руcкo-япoнcкaтa вoйнa.1906-1909 г. - Кубa, мoрcкaтa пeхoтa нa CAЩ ce нaмecвa и пoтиcкa дeмoкрaтичнитe избoри.1907 - Никaрaгуa, в рeзултaт нa oкупaциятa, e cъздaдeн прoтeктoрaт в рaмкитe нa тaкa нaрeчeнaтa Дoлaрoвa диплoмaция.1907 г. - Хoндурac, oкупaция oт мoрcкaтa пeхoтa нa CAЩ пo врeмe нa вoйнaтa c Никaрaгуa.1908 г. - Пaнaмa, мoрcкaтa пeхoтa нa CAЩ ce нaмecвa в прeдизбoрния прoцec
68
9
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Няма начин. Ще трябва да минат поне 4-5 поколения за да се изправи изкривяването от комунизма, но все пак сега вече е по добре отколкото по онова време и все по добре ще става. ;) Комунизма е отживелица и никога повече няма да се върне. Света, Европа и нормалните хора вървят напред и не жалеят за отминали времена. Та когато (АКО) погледнете напред ще разберете какво ви говоря.
67
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 72Значи брадите са виновни на баща ти, че не е дочакал "светлото бъдеще" !Я посочи кой от Политбюро на комунистическата Мафия беше на 11 ноември с брада !?
66
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен60ето списъка ,драги..Ще го постна няколко пъти,защото е голям и не се вмества в допустимите редове тук:..И така,да започнем:"Първaтa чeтвърт нa XX вeк1901 г. - Oклaхoмa, aрмиятa нa CAЩ пoтушaвa въcтaниeтo нa индиaнцитe в Крийк.1901-1914 г. - Пaнaмa, вoeннo-мoрcкитe cили нa CAЩ oкупирaт и aнeкcирaт зoнaтa нa кaнaлa.1903 г. - Хoндурac, мoрcкaтa пeхoтa нa CAЩ пoтушaвa рeвoлюциятa1903-1904 г. - Дoминикaнcкaтa рeпубликa, aрмиятa нa CAЩ пoтушaвa рeвoлюциятa.1904-1905 - Кoрeя, м
65
6
 
6
 
! Отговори
До ХАХА-ХАХА преди 4 години
Пич, ако получаваш реално колкото ти е сивото вещество, ще ходиш да просиш по улиците. Внимавай какво си пожелаваш... Чисто приятелски съвет. Нищо повече. В момента не мъкнеш допотопни комунисти. Мъкнеш децата и внуците им. По - точно не на комунистите, а на активните борци. Които си бяха, са и ще си останат винаги не особено интелигентни, но за това пък безморални нагаждачи. Нещо като тебе. Капиш?
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66На емец не, ама на година :)
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААПапагал... Сега мъкнеш велики "португалци"...
62
7
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
не ми пука колко е бил нефта, не ми пука какво сме изнасяли за Русия. Пука ми да получавам реално толкова колкото ми е сивото вещество и да не мъкна на гърба си допотопни комунисти с които някой друг ме кара да бъда равен.
61
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баща ми преди да си отиде рано рано от тоя свят, все казваше" Тоя с петното ни прецака живота" . Тогава като млад демократ го обеждавах в противното. Сега май, май, татко е бил прав. И за обичаните от мен тогава СДС казваше тия брадати крадци ще съсипят България. И за това беше прав. Бащите са прави, но го разбираме като ги няма вече.
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и Обама стана лауреат на нобел за мир, доколкото си спомням. А вкара САЩ в поне 2 доста кървави войни. И аз само припомням.
59
5
 
11
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Какво работите, г-н Гпрбачов? Ами има такава професия- да продадеш Родината.
58
4
 
13
 
! Отговори
До ХАХАХА преди 4 години
И кое ми е промитото бре, лалугер? Според тебе на колко години съм та да ми викаш "момче"? Имам чувството, че тук ми се налага да общувам със завършени олита... Имаш ли идея само нефта и нефтопродуктите за "реекспорт", които получавахме от Русия на каква стойност бяха? Само за 2(ДВЕ) години сумите надхвърляха всички фондове от ЕС, които сме получили за последните 30 години! Без да споменавам, че никога руснаците не са експлоатирали български находища на каквото и да е за 0.5% от изваденото!
57
9
 
7
 
! Отговори
истината преди 4 години
а ти си живей със спомените на соца и си вярвай, че никой не се оправя и всички са като тебе на които вечно някой друг им е виновен за това, че са поседна дупка на кавала.
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първият и единствен президент на Съюза на Съветските Социалистически Републики Михаил Горбачов е Лауреат на Нобеловата награда за Мир.Просто припомням факт. Не хваля предателя.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До истинатаГорни, долни половини на обществото... Братле, моля те, отвори ни очите... Кажи ни тука, така, колко голяма работа си, как правиш по 100 000 евро на месец и как всеки ден си купуваш нов айфон... ;))
54
2
 
4
 
! Отговори
До истината преди 4 години
Тролкай си на воля и си вярвай,че се "оправяш"
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото знам, ако територията на Русия беше нарастнала двойно, то сега цяла Азия и Европа щяха да влизат в нея. А не е така. Понякога много се излагате с познанията си по математика и история... Вземете почетете малко нещо различно от пропагандните брошури ;)))

Спонсорирани публикации