Ердоган със закана - да "разбие главите" на кюрдите в Сирия

Турският президент предупреди бойците да се изтеглят
Обновена: 19 окт 2019 17:31 | 19 окт 2019 17:15, Веселина Йорданова
179
Ердоган със закана - да "разбие главите" на кюрдите в Сирия
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще "разбие главите" на кюрдските бойци в Сирия, ако те не се изтеглят в срок от 120 часа, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Днес е вторият ден (от прекратяването на операцията). Срокът изтича във вторник през нощта.

Ако дадените на Турция обещания не бъдат изпълнени, няма да чакаме като преди. Ще продължим операцията и ще продължим да унищожаваме терористите", каза президентът в изказване в град Кайсери, предаде телевизия Ен Ти Ви.

Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар също заяви днес, че турските войски в Северна Сирия са готови да продължат офанзивата си, ако споразумението с Вашингтон за прекратяване на конфликта не е изцяло изпълнено, предаде Ройтерс.

Турция и Вашингтон се договориха в четвъртък Анкара да спре офанзивата си за 120 часа, докато сирийските милиции Сили за защита на народа се оттеглят от "зоната за сигурност" в Североизточна Сирия.

В събота крехкото примирие се удържаше по сирийската граница. Ние спряхме операцията за пет дни. За това време террористите ще се изтеглят от "зоната за сигурност", техните оръжия ще бъдат събрани и позиции унищожени. Ако това не се случи, ще продължим операцията, заяви Акар. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: ТурцияердоганСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 16 юли 2014-та бил приет закон за социална интеграция на кюрдите? А самите кюрди дали знаят за този закон?О ДАИмаше цял обществен сьвет от интелектуалци артисти политолози все ,,глобалисти''.Тогава даже приложиха и някои права, но всичко спря с клането на две наборни войничета заспали на пост на незначително място.
69
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 16 юли 2014-та бил приет закон за социална интеграция на кюрдите? А самите кюрди дали знаят за този закон?Щото избиването на кюрди продължи и след това. Но върхът на безочието е, така както искаш да ги интегрираш и да се държиш добре, да обявиш, че ще им счупиш главите.Ами няма да има мир още 100 години. Ердо да се готви.
68
6
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Американците си отидоха, за да не ги Бомбардира Ердоган :))) Има неща които ..:)))Турците използват Умни бомби и ракети, дрони, лазери, роботи. Ердоган - Реши - Край,Американците няма да могат да Опазят Кюрдите . Представете си Конвой - от 10 бронирани Военни Машини - 2 броя американски и 8 броя на Кюрдите :))) Турците няма да закачат Американците - ще Ликвидират 8те кюрдски - ще оставят 2- те американски, С Базите е по Същия Начин,Модерните Военни Технологии са Много Различни - Прецизни :)
67
17
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Британските таблоиди гръмнаха: Турците не само не са забравили да воюват, но са закопняли за войната от толкова години.------------е сега сирииците ще ги поставят на място. турция до сега не е печелила война и тази която започна също няма да спечели. то само с миризливи шалвари и закани не става.
66
6
 
10
 
! Отговори
British tabloid преди 4 години
Британските таблоиди гръмнаха: Турците не само не са забравили да воюват, но са закопняли за войната от толкова години.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако Ердоган не беше започнал последната офанзива към Сирия, както си отидоха и американците нещата мажеха да се успокоят и сирийците в Турция да се върнат по домовете си.ХМГРЕШКАВсичко е театър, и идил и боеспособноста на пкк.Планьт за велик кюрдистан не е измислен на пивачка и за кюрдите.Запитва ли сте сега за 200-300 семейства се дига такьв шум и прокудените милиони араби от арабска земя уж е освободено що не завръщат. Не искат, страх ги е светът те първа ще открие масовите гробове.
64
3
 
8
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Трябва да си принципен и да се интересуваш и да си съпричастен със съюзниците си.Ако утре турке те нападне нали пак там ще отидеш да хленчиш щото да не си мислиш че с тия 10 стари танка бараки т-72 ще спреш Турке?
63
10
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Всеки гледа от Собствената си Камбанария,Нас не ни Вълнува какво искала Франция , какво искала Германия, САЩ, Русия,Бойко е прав - ние граничим с Турция,Ей, на , Ердоган взе С400 - обхват на радарите 600 километра ( покриват цяла България), ракети - 400 км( половин България) , Ако Турция е в НАТО - чудесно, ако Турция не е в НАТО - всеки един момент, всеки един наш самолет, ще бъде Прихванат от турските - С400, и не само - Турция сама си произвежда - Умни полу- балистични ракети - Бора
62
9
 
11
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Франция иска Турке да бъде изключено от Нато а Бойку е за турке.Кво говорим изобщо.
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
`Кандидатът за кмет на Истанбул спечели с антибежанска риторика`Ами ако Ердоган не беше започнал последната офанзива към Сирия, както си отидоха и американците нещата мажеха да се успокоят и сирийците в Турция да се върнат по домовете си. Със сегашната война не само няма да тръгнат да се прибират, но и нови вълни бежанци ще дойдат. Глупав ли е или го прави нарочно?
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Войната с кюрдите продължава и края и не се вижда въпреки великите успехи. ОСОБЕНО ПОД СЯНКАТА НА ВЕЛИКИТЕ ДЪРЖАВИ.Чанаккале е трудна за преглъщане сън4 не лови.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погрешна престава си имате.Който и да е ще постъпи горе долу като него, може би с други фрази.Знаете ли че партията на сегашния кмет на Истанбул , печелиха с анти бежански риторика. Ако бяха спечелили и имаха власт биха ги пуснали кой кьде.Така че той търси и начин да угоди защото направи глупост като спаси милиони от клането на квази престъпниците.
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От години все турците жънат безподобни успехи. До сега след всичките успехи да са победили и да са забравили.Ама не.Войната с кюрдите продължава и края и не се вижда въпреки великите успехи.
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хан КрумАма Ердоганя на крака ходи до Москва да целува ръка на Владимир Владимирович, нали?Що тъй се получи?
56
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55"Събори самолет на Русия... Нищо не последва..." - последва посещение в Москва и извинение пред Путин. После закупуване на руски ЗРК, газопровод, АЕЦ и Путин се сдоби с нов съюзник! Това последва.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
48 (Много се репчи Ердо, но при тотална партизанска война не може да излезе срещу кюрдите. Това може да продължи десетилетия. КАКТО ДО СЕГА.) 16 юли 2014 ге приет закон за прекратяване на тероризма и засилване на социалната интеграция- около година изтърпяха пкк и почнаха терора.Оказа се че използвали това време за подготовка за градски операции, впоследствие намериха завидно боеприпаси,тази операция е наречен окопни операции ,едно временно в няколко града.Всичко удари на стена.
54
10
 
2
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
До Анонимен....Събори самолет на Русия... Нищо не последва..."Как да не последва бе как да не последва? Във Ю Тюб рашките писаха че "Россия обрушила всю свою ярость на Турции" и спряла да купува турски домати за отмъщение за сваления аероплан. Дет се вика - напънала се планината - т.е. Русия - и родила мишка. Кремльовския гном не посмя да пръдне пред доганя щото зад Доганя стояха големите батковци дето за 3 минути идпепелиха руските наемници от "Вагнер" Бу, ха, ха
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите га ядаха кифтьетата цьели нье ривахааа... Га ядаха шницлите напраки пак нье ривахаааа... Айдьееее!!! Ся ривът! Шо??? Да беха мирно седели, не беха чудо видели!
52
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААТи сигурно си бил там и си видял, нали? Тези 39 000 трупа смърдят и текат реки от кръв?
51
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците се прегрупират, кюрдите в това време панически бягат.

Спонсорирани публикации