Ердоган със закана - да "разбие главите" на кюрдите в Сирия

Турският президент предупреди бойците да се изтеглят
Обновена: 19 окт 2019 17:31 | 19 окт 2019 17:15, Веселина Йорданова
179
Ердоган със закана - да "разбие главите" на кюрдите в Сирия
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще "разбие главите" на кюрдските бойци в Сирия, ако те не се изтеглят в срок от 120 часа, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Днес е вторият ден (от прекратяването на операцията). Срокът изтича във вторник през нощта.

Ако дадените на Турция обещания не бъдат изпълнени, няма да чакаме като преди. Ще продължим операцията и ще продължим да унищожаваме терористите", каза президентът в изказване в град Кайсери, предаде телевизия Ен Ти Ви.

Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар също заяви днес, че турските войски в Северна Сирия са готови да продължат офанзивата си, ако споразумението с Вашингтон за прекратяване на конфликта не е изцяло изпълнено, предаде Ройтерс.

Турция и Вашингтон се договориха в четвъртък Анкара да спре офанзивата си за 120 часа, докато сирийските милиции Сили за защита на народа се оттеглят от "зоната за сигурност" в Североизточна Сирия.

В събота крехкото примирие се удържаше по сирийската граница. Ние спряхме операцията за пет дни. За това време террористите ще се изтеглят от "зоната за сигурност", техните оръжия ще бъдат събрани и позиции унищожени. Ако това не се случи, ще продължим операцията, заяви Акар. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: ТурцияердоганСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктатор в цялата му прелест :) Учете се хора, какво не трябва да правите в държавата си. Дадете ли поле на такъв иска още и още и още. Събори самолет на Русия... Нищо не последва... Почна да плюе ЕС... Нищо не стана... Нападна съюзник на САЩ.. Нищо не стана... Е какво повече? Вече знае че може да прави, каквото иска. Доакто някой от големите не му писне и да изпука някой турски град
49
12
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Турците никога не събщават реалния брой на убитите - а и няма как да го знаят - Пращат Умна Бомба в Бункер, База, Тунел, Пещера - и един Господ знае колко са вътре - Всичко се срутва - Завинаги. Цитират данните на ПКК - а те Смаляват Бройката - за да не настъпи Смут и Паника в Редиците Им, а и Турците също смаляват Бройката - да не ги обвинят в ГеноцидВ планините на Турция имаше около 40 000,Сега са останали около 150 :)))Какво е станало с 39 000 терориста - Пепел :)
48
6
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
идеята за 30км зона за сигурност с цел връщане на бежанците е добра но далеч от реалното да се случи най вече заради липсата на финансии нито турция ще им построи градове нито сирия или русия за да се преместят бежанцитецялата ердо-операция е безмислица и единственно концентрира негативизъм от светът спрямо ердо
47
12
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Какво стана с близо 40 000 терористи в Турция :)))Лека им пръст - станаха Пепел :)))
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се следи бройката на убитите терористи, за които турските *** ни уведомяват с радост непрекъснато, кюрдите трябваше вече отдавна да са изчезнали.
45
6
 
21
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
Много тъпо ПАРЧЕ ще се окаже Ердо !!! Тръмп го изработи ...ВСИЧКИ млади ...образовани проевропейско настроени турци са против ИСЛЯМИСКИТЕ ГЛУПОСТИ на Ердо.показаха го на изборите ...Ердо ЗАГУБИ....Истанбул....Анкара....Измир ..Ако тръмп реши със санкций да СРУТИ лирата....турците ще ОБЕСЯТ Ердо на моста над Босфора !
44
8
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Ердоган е агресивен, понякога псува яко,Медиите даже се срамуват да го цитират понякога. Понякога псува културно* Влязохме им в Пещерите *ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
43
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се репчи Ердо, но при тотална партизанска война не може да излезе срещу кюрдите. Това може да продължи десетилетия. КАКТО ДО СЕГА.
42
7
 
14
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
Ердоган каза ще смажем главите на терористите в ютуб го има клипа! Никъде не споменава думата кюрди! Просто промиването на мозъците върви с пълна пара!
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лично от Ердоган ли получавате информация , сайта ви пръщи от Фейк нюз
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ням иикаде такава инфрормация че бик казал такова нещо , само в 2 български сайта
39
3
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Това Ердоган го каза още при срещата с Пенс и Помпео в Анкара - миналия ден, но новините идват с няколко дена закъснениеХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
38
1
 
1
 
! Отговори
ДО КРАДЛАТА наТекста преди 4 години
Не си копирала от Ройтерс а то сакта на БТА
37
5
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
За 8 дена счупи главите на 720 терориста,Сега ще е още по лесно - отбранителната линия е разбита , за няколко дена ще счупи хиляди,В Африн - Сирия счупи над 6 000 ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
36
2
 
4
 
! Отговори
сайта ви е WC преди 4 години
Да не ви писа лично Ердоган , егати лъжата , сайта ви е за Страсбург за съд за писане на лъжиОсвен 5 дена които са дали на Кюрдите да се изтеглят няма нищо друго за момента като Новина
35
4
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Не само на кюрдите, и на американците ще им счупи главите :)))ХА-ХА-ХА-ХААААААААААБраво ЕрдоганеееееерХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
FAKE NEWS MADE IN BULGARIA Няма такива новини да е казал че ще им разбие главите , сайта ви разпространява Фейк нюз , като четем тва заглавие все се чудим кой ви контрилора зайта съобще , Борисов от наднорменно тегло вече май спря да се движи освен да го разхождат на ХВАЛБИ да реже лентички
33
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празни приказки. Сорийската армия стигна до границата с Турция и затвори пътя за настъление на изток. === Коя армия тази която не може да си забърше гъм.а ли ?
32
9
 
11
 
! Отговори
Давай преди 4 години
Хайде, че да ви сринат лирата от 30 на 3 стотинки и да забравим за нашето ***
31
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празни приказки. Сорийската армия стигна до границата с Турция и затвори пътя за настъление на изток. Кюрдите се изтеглят на изток, зад позициите на сирийската армия. Турците и техните подпечни от ИДИЛ не са завзели нито един град. Офанзивата им беше до тук. Сега ще има много мрънкане, заплахи и предимно преговори. Ердо ще трябва да се обяснява на Тръмп, ЕС, Путин и Китай. Общо взето Ердо е в много лоша ситуация.

Спонсорирани публикации