Силна музика, убийство и подписка за изселване на ромска фамилия

Простреляният лежал няколко пъти в затвора, семейството му не било от селото
Обновена: 21 окт 2019 08:23 | 21 окт 2019 08:23, Камелия Цветанова
213
Силна музика, убийство и подписка за изселване на ромска фамилия
Снимка: Dnes.bg

Шеф на ловна дружина застреля съседа си заради силна музика. Инцидентът е от петъчната вечер.

59-годишния ловец Валентин Василев направил забележка на празнуваща фамилия заради силна музика.

Още по темата

Посреща го мъж с нож, при което ловецът извадил пистолет и прострелял смъртоносно съседа си.

"Доколкото разбрах Валентин е отишъл да им прави забележка. Убитият Георги е тръгнал с нож срещу него да го коли. Валентин е избягал. Взел пистолет, изстрелял предупредителен изстрел, но нападателят не се спрял и тогава го е прострелял", коментира кметът на село Лисец Пламен Върбановски пред Нова тв.

Той допълни, че пистолетът, с който е извършено убийството, е законно притежаван.

В селото вече е тръгнала подписка в защита на човека, прострелял мъжа.

Вече са се подписали около 300 души.

Те искат да изселят ромската фамилия, членове на която са пуснали силната музика. Те са били от съседното село.

Кметът заяви, че убитият е лежал няколко пъти в затвора, а семейството му няма регистрация в селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
40
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До до 971.Пияния, шумен съсед тръгнал с нож да се саморазправя защото нарушава закона! 2.Човека първо е направил предопредителен изтрел и, то след като е бил подгонен с нож и е бягал до домът си, а не както ти казваш да е бил с пистолета в себе си!3.Нормален човешки инстикт - имаш оръжие и го използваш за да защитиш живота си, това оръжие ти е за това!4.Крайно време е за законова промяна като в САЩ - гърмиш го и после полицията просто да го опише и към гробищата! Много бързо ще се кротнете!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 78И ако си мислиш че това действа. Много си наивен...
76
1
 
30
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До 94Това,че ходи с пистолет по улицата -говори за предумишлено убийство и наказанието е доживотен затвор.Чукча е писател а не читател"Убитият Георги е тръгнал с нож срещу него да го коли. Валентин е избягал. Взел пистолет, изстрелял предупредителен изстрел, но нападателят не се спрял и тогава го е прострелял"Пиян залян с нож а зад него една тълпа "наши ора" се спира само със стрелба на месо. За съжаление Валентин не го е прострелял в крака примерно, ловните навици са в действие = смърт
75
0
 
33
 
! Отговори
хммм преди 4 години
забелязвам че в коментарите един и същи "човек" е писал около 10 коментара срещу българите. Писани в еднакъв стил, дори думите и изреченията са еднакви, може и платено гюбе да е за да има равноправност уж, от този сайт го очаквам. Силна музика до сутринта, вадене на нож, криминално проявен, лежал в затвора, нелегално там, още ли да продължавам да изброявам при положение че съответната песона е дори от онзи специален етнос който е известен с честността и миролюбието си?
74
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До 99"При проблем с музиката-звъниш на 112. Това,че ходи с пистолет по улицата -говори за предумишлено убийство и наказанието е доживотен затвор. вече няма и съкратено следствие при убийство."Полицията да дойде в някое затънтено селище ще и трябват фююю колко време? И след като патрулката се скрие зад завоя как смяташ музиката ще продължи ли да дъни?пп в Созопол рожден ден в къща за гости го усмириха полицаите чак в 2.30 при трета изпратена патрулка - купона продължи но поне без музика...
73
38
 
1
 
! Отговори
до 97 преди 4 години
Не е самозащита. Хората не ходят с пистолети по улицата, не притесняват съседите си с пистолети. При проблем с музиката-звъниш на 112. Това,че ходи с пистолет по улицата -говори за предумишлено убийство и наказанието е доживотен затвор. вече няма и съкратено следствие при убийство. Ромите в затвора много ще се разват да превъзпитат убиеца към законопослушие. Най-добре е убиецът да му занесат рокля-ще му трябва за затвора! Бай Страври от втори етаж обича квартирантите му да са красиви и спрет
72
0
 
29
 
! Отговори
Пинко преди 4 години
При самозащита нормално да гръмнеш ако имаш законно притежавано оръжие.Инак тези с безкрайно многото права ще те заколят без да им мигне окото ..
71
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"В село лисец почти няма законна къща. ДНСК какво блее, а не бута, с възпитателен ефект българските къщи?"Ано Умниповечето къщи по селата са създадени още по времето на Соца. Тези неща с Акт 16 и прочие за лични къщи са от "новото" време. Така че вземи си идеята която е като цяло добра и я приложи само към къщи построени след промяна на закона - тоест на терени получили право на строеж след влизане на закона във сила. А такива терени реално в повечето села няма.
70
0
 
40
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Незаконни постройки, безработни празнуващи до зори, силна музика ....заплахи с ножове ....... има ли смисъл въобще за коментар ?????
69
0
 
31
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До До РадославТо, че е измислено е така, но в България глобата на ром е като да се опиташ да източиш водата от басейна на Титаник в момента! Пишат си глоби, полицията си оправя стъкмистиката и се води, че е свършила нещо, а реално постигнатия резултат е голяма и кръгла нула! В Англия може и да е така, но в България глобата си виси докато не падне по давност, затова и хващат хора без книжка с по 200 акта! Защото за полицията въпроса приключва с написването на глобата и няма контрол след това!
68
1
 
71
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Заглавието на публикацията е некоректно написано, доколкото разбирам от изложението горе, в случая става въпрос за неизбежна самоотбрана, а не за умишлено убийство ... Убиец е ромът-рецидивист, който след направена забележка е тръгнал с изваден нож, към жертвата на злополучното деяние ... !!!
67
1
 
27
 
! Отговори
До Радослав преди 4 години
Изобщо не е така!! :) Не може да не платиш глоба! :) Ако нямаш пари ще си ги отработиш!! За 5000 паунда ще копа градинките 4 месеца!! :) Има си начини, както писах - измислено е, ама понеже се режат лентички в България и няма време за хората. За това хората си решават проблемите като се гърмят или си режат гумите!
66
1
 
28
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 78И да слагат уреди и да пишат глоби все тая! Официално рома няма собственост, няма доход освен "социално слабия" които е под минимума и няма как да се запорира. Затова и 20 000 паунда глоба да му напишат на ония му е все тая! Те може да не знаят 2+2 колко е, но НПО-тата им разясниха отлично какви са им правата и той знае, че тая глоба е просто симулиране на дейност защото няма какво да му се вземе!Докато не го направят глобата да се изработва ако нямаш пари глобите ще си останат безполезни
65
0
 
40
 
! Отговори
whatever преди 4 години
Изглежда ми като едно добро начало...
64
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук, в Англия, въпроса е решен така. Потърпевшия подава жалба до общината. Служител на общината идва, оглежда и предупреждава устно хората с шума. След като той си тръгне, ако те продължат, тогава от общината идват отново и поставят един уред в дома на потърпевшия. Данните се предават онлайн. След седмица, хората с шума получават глоба за 5000 паунда. Това е! Нямате нужда от тикви да режат лентички!! Тя топлата вода е измислена!
63
0
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
А дори полицията да им състави акт - какво им дреме на ромите за това, те нямат собственост, нямат легални доходи и тия актове най много да ги ползват за разпалки на печката! Нищо няма какво да им се вземе, нямат доходи които да се запорират, и по документи работата е свършена, акта е написан, а той си остава 10 години да събира прах и накрая пада по давност. И понеже ромите знаят това им е все тая ако ще и 1000 акта за 1 нощ да им напишат! Държавата не си събира парите от тях и това е!
62
0
 
33
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До тези които казват полиция да е викал: Викаш полиция и те или немогат да намерят къщата (защото не им се занимава) или в най добрия случай идват, правят забележка и след като си тръгнат ония продължават! Затова на хората им писва накрая да викат полиция - защото виждат, че е безполезно и взимат нещата в свой ръце. Не е правилно така, но държавата ни поставя в тази ситуация! Ако държавата искаше да реши проблема да го е направила отдавна, но на тях им е все тая!
61
1
 
32
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Целия проблем идва от абдикирането на МВР и държавата от задълженията им към нас данъкоплатците! От там идва всичко, защото ако държавата ги задължаваше да работят вместо да ги хрантути, те няма да имат сили за купони посред нощите, освен това те ще започнат да карат децата си да учат, а от там и те да станат хора! От там тръгва всичко, че държавата гледа на тях като на гласоподаватели които за 50 лева гласуват за "правилните" и толерира диващината им за сметка на данъкоплатеца!
60
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова много коментари изтрихте... А реалността можете ли да изтриете?
59
0
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Май май, половината коментари са изтрити - статия за роми, все пак...Свобода на словот да видиш ти! Като знам как им вие гадната музика, едва ли е била първата забележка. Полицията никога нищо не прави, няма град, няма село. Звъняли сме десетки пъти, че не спират музиките по цели нощи - НИЩО! И това е в София и Пловдив. Факт е, че ние сме тези без права и толкова. Ние им плащаме тока за да ни слушат силна, гадна музика! Толкова са ни правата.