Кларкъсн отново нападна Грета: Тя е луда, да се връща в училище!

Водещият не спести негативните си думи по адрес на активистката
5 дек 2019 14:33, Нели Христова
204
Кларкъсн отново нападна Грета: Тя е луда, да се връща в училище!
Снимки: Reuters

Няколко дни след като в интервю за The Independent Джеръми Кларксън нарече Грета Тунберг "идиотка“, той отново нападна шведската активистка.

Водещият на The Grand Tour промотира новия сезон на предаването си в Австралия, където пред камерата на Seven Sunrise заяви, че Грета е "луда“ и "трябва да се върне обратно на училище.

Още по темата

"Тя е луда и опасна, и причинява безсънни нощи на децата със своите идиотщини. Мисля, че трябва да се върне на училище и да млъкне“, категоричен е Кларксън, който не се интересува от това как обществото ще реагира на коментарите му относно 16-годишната девойка.

Според любителят на автомобили, речта на Тунберг пред лидерите на ООН, в която тя заяви, че те са "откраднали детството и мечтите й“, не предлагала никакво решение на проблемите.

"Тя е странна шведка с лош характер. Нищо няма да бъде постигнато като пътуваш с яхта с дизелов двигател през океана, а след това лъжеш, че няма такъв двигател“, заяви Кларксън.

Той признава, че е осъзнал колко голям е ефектът от климатичните промени, когато е посетил Камбоджа за снимките на The Grand Tour.

“Сега децата ще кажат: "Ето, видя ли!“ Да, добре... сега се върнете на училище и намерете решение“, казва водещият. Но нападките му към Грета не свършват дотук.

"Наясно сме с климатичните промени, но сега това странно шведче обикаля света и прави всякакви „всички ще умрем“ звуци, за да сме още по-наясно с това. Но вместо да подскачаме нагоре и надолу и да махаме с ръце като нея, ние отидохме и казахме: "Пожар! Вижте какво са причинили климатичните промени на това място.“ Просто казахме: "Ето ви пример.“ Какво искате да направим сега? Да се качим на нашата въглеродно неутрална яхта и да крещим на Доналд Тръмп?“, коментира Джеръми Кларксън.

Той също така заяви, че е "умрял от смях", след като е разбрал, че Грета е пътувала до Чили за срещана на ООН, но тя е била преместена в Мадрид.

Тунберг пристигна преди дни на пристанището в Лисабон, Португалия. Силни ветрове отложиха с ден пристигането й. Срещата на ООН в Мадрид вече започна, а след като се срещна с португалски активисти и участва в стачка, Грета ще се отправи към Испания, за да говори отново пред световните лидери.

По какъв въглеродно неутрален начин ще стане това, още не е ясно. В САЩ, за да стигне до яхтата във Вирджиния, с която да отплава към Португалия, тя използва електрическата Tesla на Арнолд Шварценегер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо лицемерие, дали не ползва пластмасови опаковки през пътуването си през океана които се разграждат никога a човека си е много прав, някой без образование и опит в живота да съди другите
147
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 145Боже колко си елементарен. Говориш за глобалното затопляне сякаш трябва да се случи сега точно в този момент. Сух студ , да но не си ли забелязал как снегът по нашите ширини става все по - малко например докато в Щатите се скъсват от снежни бури и не могат да се изкопаят от сняг. Това нормално ли е според теб? Къде отидоха нормалните за умерените ширини четири сезона ? да ти кажа ли? По дяволите. Така че моля ви мислете малко и не дрънкайте глупости.
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕднаИма една класическа икономическа теория, която се базира точно на това- теорията на Малтус. Той като че ли е бил пророк. Ето че точно това се случва в днешния свят макар че навремето го плюехме като човекомразец. Проблемът е сложен - как точно ще се реши - не знам.
145
6
 
5
 
! Отговори
Далече, далече преди 4 години
Всъщност някой ще може ли да даде смислен отговор срещу кого е цялото това плюене? Срещу идеята за борбата срещу замърсяването, срещу това че някой-физичесно лице или организация е подел тази кампания или срещу 16 годишното момиче с здравословни недъзи което не му е работата да прави такива неща? По принцип българите си плюем и роптаем срещу всеки или всичко, важното е да има сеир, ама аджеба за какво иде реч в тази ситуация?
144
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 149Боже, какъв оптимист Като те слуша човек тебе сякаш го подмазваш с масло.Колко е миличко всичко как прекалено изопачаваме нещата нищо сериозно.Хората може да са крайни и техният протест да не е най-правилният но в същността си нещата никак не са маловажни.Аз не съм религиозен човек, но няма да преча на тези които са да изразяват идеите си по своя си начин.Интелигентните хора ще се позасмеят и ще подминат това без да му продават значение но няма да се нахвърлят и да крещят обиди
143
13
 
6
 
! Отговори
13 преди 4 години
Няма нужда да я нападат, това е истината. Грета е луд асперж, ходи по срещи без памперс, има странен поглед, но се обзалагам, че би управлявала Територията по-добре от Баце.
142
5
 
6
 
! Отговори
Една преди 4 години
Нещата за съжаление са много сложни и не виждам как ще се оправят без война и редуциране на населението или ще дойде някоя супер болест и тя ще ни редуцира. И не говоря само за изхранване, това са и употреба на ресурси, които са изчерпаеми и водят до замърсяване много често. Икономическият растеж ще намали раждаемостта, защото е доказано, че колкото си по-образован и добре финансово, имаш по-малко деца. Само с викане, не става.
141
5
 
25
 
! Отговори
НАПИШИ КОМЕНТАР преди 4 години
Прав е човека, на тунберг и личи, че е полу-***, жалко че има много сноби, които и се връзват, но и това ще отмине.
140
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво затопляне бе?! Вънка е *** студ. Аз искам температурата през зимата да не пада под 20 С.
139
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детето не е много умно, а жертва на страхова невроза, което е психически проблем.
138
16
 
6
 
! Отговори
Фюри преди 4 години
В страни от еко каузата- да наречеш дете "идт" е върха на ***.тията и подобно поведение може да импонира само на пробити сервули, за които това е обичаен начин да се изразават. Т.няци с по 699-800 думи в рвчника. Сега Гретиту (чиито активизъм не подкрепям по ред причини) да го осъди едно хубаво пък нека чичакът да е с голяма уста.
137
4
 
23
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Евалата на Джереми! Отдавна ми е симпатичен и казва каквото мисли. Подържам казаното на 100%.
136
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странното е че в 21 век, ние отново залитаме по религиозни култове! Може ли да вярваш, че едно доста странно 16 годишно момиченце, може да влияе на климата? Ако Тунберг е луда, какво правим с нейните фенове? Чудя се как е възможно да паднем толкова ниско, да деградираме до ниво шамани, месии, чудеса и обещания за розови утопии. Вместо да инвестираме в технологии които ще могат буквално да контролират климата, ние сме тръгнали да по пътя дивотията? Къде е разума, защо го изоставихме?
135
1
 
7
 
! Отговори
йо преди 4 години
До Анонименкакво да одобрява, тази производетелка на метан от зад да включи своите - излъчени газове - способности да задвижва яхтата с която пътува и да спести малко пари на такива *** като нея.
134
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпроса е там, че много силно се изопачи нещата, вместо само и единствено науката да се занимава с климата, той беше превърнат политическо и религиозно движение! Тунберг и всички зелени сектанти нямат реална трезва предства какво се случва, те са завладяни от радикализъм и не желаят да чуят нищо друго, те водят война с европейската цивилизация и прогреса. За човечеството реална заплаха от климатичните промени няма - може и да имаме някои проблеми, но ще има положителни аспекти, нищо драматично.
133
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Кларксън така побесня от дейността на Грета Тунберг? Защо не побесня така когато го наказаха за изказванията му срещу ТЕСЛА? Не е необходимо да си избирателен Като ще дъниш дъни за всичко. Да ама не. Дъним само там, където можем. Вместо да я нарича с какви ли не имена намери начин да я обори но с други средства. А той се излага. Голямата уста не е задължително нещо положително. Трябва да знаеш кога и за какво точно да я отваряш
132
0
 
3
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
shefa, защо преиначаваш думите ми така долнопробно? къде съм написал "междугалактически дом"? ако уморен си, почини!
131
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде изчезна глобалното затопляне?! Такъв гаден сух студ е наван,че в такива моменти ми липсва митичното глобално затопляне. Изобщо не виждам климатични промени лятото си е топло,зимата си е студена,пролетта и есентта са или топли и сухи,или студени, и дъждовни ,зависи от годината.
130
7
 
13
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
трябва да си сляп за да не виждаш глобалното замърсяване на планетата Земя, която е нашият междугалактически кораб. Трябва и да си заслепен за да не виждаш, че промени в климата има. но трябва и да си голям и предимно долнопробен *** за да употребяваш деца за задните си, мерзавски цели. а да използваш болно дете, да го оставиш без образование, ето това вече взривява всички граници за безсърдечната uдuоmщина и за нормалните хора е пресъпление. все пак грета не е айнщайн.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ме интересува Холандия? Те са едЕоти