Безплатните прегледи на деца водят до фалит на лекари

Българският лекарски съюз иска въвеждането на 1 лев такса
Обновена: 15 дек 2019 15:12 | 15 дек 2019 11:56,
133
Безплатните прегледи на деца водят до фалит на лекари
Снимка: BulFoto архив

„Голяма част от делегатите на извънредния събор гласуваха да бъдат дадени права за подписването на рамковия договор. Това означава, че представителите на съсловието намират позитиви и затова са гласували по този начин”. Това заяви пред NOVA д-р Гергана Николова, член на УС на Българския лекарски съюз.

Още по темата

„Постигнахме отпадането и излизането извън регулативния стандарт, извън тези рамки, в които сме вкарани, като направления и пари за изследвания. До тази година имахме право на определен брой пари и изследвания. Без значение дали пациентът е дошъл за профилактичен преглед, той не може да бъде осъществен, когато няма ресурс. Оттук нататък с този рамков договор изследванията, които се полагат за профилактика, ще бъдат извън лимит”, посочи д-р Николова.

Гергана Николова коментира и предложението родителите да плащат такса от 1 лв. за преглед на децата. „Това стои на дневен ред и ще продължава да стои. Детското здравеопазване е тотално недофинансирано. Тази такса ще реши много проблеми, защото повечето лекари, които преглеждат деца, закриват практиките си. Те не могат да ги поддържат, не издържат финансово”, заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
22
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Срам и Позор!
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще фалират само некадърните и тези, които са завършили висшето си в нощните чалогтеки! освен това как ще накарат *** да плащат?
15
4
 
20
 
! Отговори
Marin Ruseborn преди 4 години
Er, жалко за докторите, новия Mrcedes Benz, няма да е с АMG! Милите!А тук един, най вероятно на държавна служба, завижда на родителите за кафето им!
14
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз викам че твоята работата дето я работиш трябва да е безплатна, съгласен ли си?
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Дано се получи! Геноцид до дупка мухахахах !
12
2
 
21
 
! Отговори
9 преди 4 години
Детското здраве е било и трябва да остане безплатно. И 1лв на преглед... Че колко деца преглежда един доктор на ден. 50-100? За 100лв наостряме и така измервания български народ. Тея 100лв ще спасят една практика...... Да не говорим че разумния преглед в рамките на 8 часа са 16 пациента
11
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама хич не се натоварват тези родители ако трябва да дадат пари за цигари кафета по цял ден и телефони, а?
10
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквите са дали картбланш на докторята за Точенето на здравните ни осигуровки!Проверих в сайта на здравната каса здравният си статус и останах изумен личният ми пр0ст селски доктор как на моето име през месец е отчитал че ме е лекувал без да съм го посещавал от години!Пли 90% от хората е същото!
9
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с колко ще ги натоварят, с 1 лв?
8
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега не съм видял фалира лекар. Ако има такъв, да се обади да го запишем в Гинес. Всичките са отворили едни големи усти и само парите ги интересуват
7
6
 
55
 
! Отговори
Пациент преди 4 години
Искам рейтингова система на всички лекари и здравни заведения. Кои къде и с колко е завършил. Искам да знам и за допълнителните им приходи - кой от кого е получил допълнително пари (визирам търговците на лекарства). Искам да видя списък на лекари с отнет завинаги лиценз за погазване на етика и морални норми. Искам да видя лекари в затвора за доказано причинени вреди на пациянти. И ЧАК ТОГАВА ЩЕ ПЛАТЯ ЕДИН ЛЕВ ЗА ПРЕГЛЕД НА ДЕТЕТО МИ.
6
2
 
48
 
! Отговори
мак преди 4 години
Кого да спасяваме по-напред, футбола на домуса ли, лекарите ли. Таксите няма да ви спасят, а ще натоварят семейства с деца, защото децата често боледуват. Вече стана елементарно да се питаме, защо за самолети има пари, а за децата няма, а грижата за малките трябва да е приоритет. Искайте от министъра, а не от родителите.
5
4
 
15
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
В Австрия!
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безплатно здравеопазване в Бг и кадърни медици от Извън България.На когото не му изнася, е решението е терминал 2.Заплстите в бг здравеопазване обаче трябва да са впечатляващи, както и назначените медици.
3
25
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
къде по света има евтино и качественно здравеопазване?двете не вървят заедно.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Павкааа, правописа за нищо го нямаш...
1
40
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Българина трябва да разбере, че при демокрацията здравето е бизнес както всеки бизнес и лекарите са бизнесмени които предлагат на пазара здравна услуга. Умните и кадърните които при демокрацията имат пари могат да си платят качествена здравна услуга, а простите и некадърните като са прости и мързеливи и не могат да изкарват пари да се се лекуват с липов чай. Демокрацията е най-добрата система.