Гутериш назова "четиримата конници на Апокалипсиса", застрашаващи света

Тези заплахи излагат на опасност прогреса на 21 век
23 яну 2020 21:02, Елка Василева
46
Гутериш назова "четиримата конници на Апокалипсиса", застрашаващи света
Антониу Гутериш. Снимка: архив, БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че в момента „четиримата конници на Апокалипсиса“ застрашават света.

„Аз виждам „четиримата конници“ сред нас – четири надвиснали заплахи, които излагат на опасност прогреса на 21 век и създават заплаха за възможностите на 21 век“, каза Гутериш пред Общото събрание на ООН.

Като първия „конник“ генералният секретар на ООН определи „много високото геостратегическо напрежение“. Той посочи ръста на ядрената заплаха и подчерта, че международните конфликти водят до страдания на хората.

Вторият „конник“ е климатичната криза. Гутериш обърна внимание на ръста на средната температура по света. Освен това милиони видове живи същества се оказаха под заплаха от изчезване, добави той.

Като трети „конник“ Гутериш определи „нарастващото глобално недоверие“. Той заяви, че в света намалява доверието към политическите институции, двама от всеки трима души живеят в страни, в които неравенството се увеличава, все повече и повече хора се съмняват в ползата от глобализацията.

Последният „конник“ по думите на генералния секретар на ООН е „тъмната страна на дигиталния свят“. Гутериш подчерта, че новите технологии се използват за престъпления, разпалване на омраза, разпространяване на фалшива информация и експлоатация на хора, пише РИА Новости.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Страшния съд наближава аз ще отида в рая а вие къде неверници?Прав ти път! Аз я карам Bier um Bier bis Hell is...
15
4
 
15
 
! Отговори
Анти-Сорос преди 4 години
***, ОСНОВНИЯ "конник" е геостратегическото напрежение и международните военни конфликти, породени от световният агресор - КРАВАРИТЕ!
14
4
 
21
 
! Отговори
Владимир Путин преди 4 години
Петият конник е Винету от Банкя. Той спокойно може да замести останалите четирима по вредност и поражения срещу човечеството.
13
3
 
19
 
! Отговори
Забравил е нещичко преди 4 години
Най-безнадеждният проблем е тоталното оглупяване и невежество, което даже става мода и сред тръмпистите, и сред модерните "леви", и сред фанатиците на "джендърната флуидност". Гордеят се, че са по-близки до шимпанзетата, отколкото до вида Хомо Сапиенс, към който уж принадлежат. Какво да говорим пък за 1,5 милиарда чалнати чалмалии, за индийската и африканската гмеж. Май са прави онези, според които матряла нещо го не бива. С такава тълпа зомбита на планетата чудно бъдеще ни се пише.
12
4
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Айде и тоя пасъл трева по некои високопланинска ливада
11
6
 
6
 
! Отговори
Анатема преди 4 години
Страшния съд наближава аз ще отида в рая а вие къде неверници?Не е късно да се покаете но времето ви изтича.
10
7
 
8
 
! Отговори
малъо халозаров преди 4 години
фундаменталното зло произхожда от евро-азийските ценности!
9
8
 
13
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Фундаменталното Зло произхожда от "Светите" земи,но нищо не е в състояние да го спре.Третата световна война е факт и докато не завърши,решение на проблемите няма да има.Добрата новина е,че това ще стане до 10 години.Лошата-че не се знае какъв точно ще е завършека.Въпросът е дали виждайки че губят,американците(или по-точно Господарите им) няма да унищожат Света?
8
4
 
9
 
! Отговори
ре преди 4 години
Технологита увеличила експлоатацията. Това и трябваше и да се очаква. Фабричното производство първо влошава живота на хората, после го подобрява... Освен до експлоатация технологията води и до деградация. Ще мине време докато хората се научат дая изпозлват градивно.За неравенството, водещо до недоверие в институциите, както и за разпространението на опасни играчки в ръцете на разни диктаторчета, също мога да се съглася. Климата обаче не е подвластен на волята и решенията ни за момента.
7
14
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Брех не давате косъм да падне от пистата на Путин! Иначе Борисов е всякакъв..
6
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупост след глупост идеат от ООН и болшевиките, които са го завзели. Все за климатични кризи, бежанци и равенство бръщолевят. Вместо да се захеанат с ограничаване на раждаемостта в развиващите страни, което е основният проблем на света.
5
14
 
9
 
! Отговори
малъо халозаров преди 4 години
то е ясну първия конник е путин с име като всеки се сеща, втория конник е бай дончо,третия конник е асад башар марионетка на първия конник,четвъртия конник е ким ун чен, но и путин рашките и те са хакери и то може би най-големите хакери ,хибридна война водят с цивилизацията.
4
16
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Със сигурност знам, че единият конник е Путин! Упражнява се сега (на черен кон) , за да може да се садържи на коня, когато види месията.
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
единия конник е с риж перчем, малко оплешивял и изкуфял
2
4
 
24
 
! Отговори
Зоро преди 4 години
Конниците са хора с имперски амбиции от далечния изток на запад а защо не ги каже по именно.СТРАХЛИВЕЦ.
1
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А петият конник на апокалипсиса е ООН