Виолета, моторът й и пътя пред нея – около света на 2 гуми

Жената се отправя на околосветско пътешествие с мотор
30 яну 2020 07:10,
23

Виолета Иванова след броени часове потегля на околосветско пътешествие със своят мотор.

Обиколките на света с мотор е естествено продължение на страстта й. Придобила смелост след няколко по-големи солови пътешествия.

Любовта й към моторите е от много години, но за първи път се качва на 2 колела през 2011 г.

"Просто реших, че искам да направя нещо по-голямо от мен самата, което да е от полза не само за мен. Аз не гледам на това приключение като на нещо "Един път в живота", за мен това е просто една крачка, вече имам планове за следващи пътувания", казва Виолета пред Bulgaria ON AIR.

Когато страстта й се разпалила много хора не вярвали в нея, казвали й че е луда. В началото на пътуванията си имала инцидент и тогава много хора й казали да не продължава с този начин на живот.

Сега тя се отправя на пътешествие към Южна Америка. Тя и моторът Борко ще продължат през Централна Америка и от там ще отидат към САЩ. Планът й е да прекоси САЩ от Запад на Изток, а после ще отиде в Канада и ще лети заедно с мотора си към Казабланка в Мароко.

Решението за пътешествието взела преди 2 години. Времето за обиколката обаче не е съобразявала с метеорологичните условия и е наясно, че обиколка на света ще й предложи всичко.

Пътуването й обаче се отлага по непредвидени обстоятелства. Преди година чупи челюстта си в Индия и й отнема време да се възстанови.

Смелите й планове са подкрепени от семейството и приятелите й.

"На първо място е съпругът ми, който не само ме подкрепя и разбира, а понякога той е човекът, който ми казва "Можеш, давай!". В момента, в който взех това решение раакцията му беше "Действай!", казва Виолета.

Виолета няма за цел постави рекорд на Гинес, но това не е изключено, защото тя е първата жена в света, която обикаля света с тази марка мотоциклет. 

За приключението си българката казва, че е вдъхновена от жаждата за свобода и от стремежа да покаже на дъщерите си и на всички жени по света, че могат да постигнат всичко, за което си мечтаят, стига да се опитат.

Очаква се пътешествието на Виолета да завърши в края на април тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
АЬЯОЬЯЬЯ преди 4 години
Пропагандисти!
19
1
 
3
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Успех! Споделям страстта и, и пожелавам успех. Изпитание си е и за нея и за моторетката. Щом може да си го позволи и финансово и като време, какво по хубаво? Ще види толкова нови места. Още веднъж, успех на дамата!
18
0
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До Анонимен 17 Не смее да мине през Русия.Може да я ограбят и изнасилят.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетох статията - САЩ, Канада и Централна Америка НЕ Е обиколка на света с мотор. Само да кажа де ... или за нашите драскачи това е света?
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виолетке, бях в Бразилия по работа преди 2г ... придружаваха ме мести и въпреки това откакто се върнах станах вярващ. И не само, отказах командировка в Афганистан и Индия, а като ми казаха Пакистан и напуснах работа. На добър път
15
0
 
7
 
! Отговори
Георги преди 4 години
и аз бих я подкрепил като съпругът , да хваща пътя за неопределено време. И по мацки.
14
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да внимава в мюсюлманските страни, особено Сирия, Ирак, Пакистан и Афганистан , както и да не стъпва в Африка.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Южна и Централна Америка сама жена на мотор, вземете си довиждане че който не е бил там си мисли че е като по филмите.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде, пак феминистка пропаганда!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната кака, без деца, с татуйровки която си мисли че може защото гледа много холивудски бози ... света е трудно място, не е като по телевизията.
10
1
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Ами, да ти кажа, и аз все опитвам да имам добро мнение за мотористите, ама цък... Дори истинските рокери, както ти се изрази, наглеят с моторите си из кварталите. Нарочно форсират, стресират животни и малки деца. Все не искам да ги сложа всичките под един знаменател, но си мисля, че 80% от българските мотористи и рокери са неадекватно прости хора. Виж, рокерите в чужбина, моментално ще ги познаеш. Огромна разлика. Вежливи, усмихнати- що снимки имам с такива и в САЩ, и в Европа. А нашите- Ганьовц
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега само да вметнем, че не всички мотористи са люлински ММА-бойци с питбул, жалка заплата от 1800лв., работещи в склад. Има и по-интелигентни, че дори има и хора сред тях. Аз съм крайно с лошо мнение дори за истинските рокери, защото един ми караще в насрещното по тясна уличка и наглееше аз да давам назад- щяло да ми се случи случка. За жалост, на него му се случи и се обяснявах в полицията- паднах на неговото ниво и му плеснах един през каската- оня 150кг мъжаха се срина като талпа. Абе, смях.
8
0
 
16
 
! Отговори
ined преди 4 години
Ко толкова, имал бол пари мъжа й и я партил да пътува. Ко да кажем за архонт Бинев как обиколи света надлъж и нашир от Монголия до Мачу Пикчу с парите на данъкоплатците. Или пък за епичната му командировка до Конго когато с още 50 евродепутата 3 дена яли, пили е се веселили и похарчили над един милион евра
7
4
 
15
 
! Отговори
Антон преди 4 години
За приключението си българката казва, че е вдъхновена от жаждата за свобода и от стремежа да покаже на дъщерите си и на всички жени по света, че могат да постигнат всичко, за което си мечтаят, стига да се опитат. - след като мъжа й стои отзад и финансира опитите й. С парички става, да проба ако го нямаше съпругът й , дали щеше да пради такива опити. Хехе
6
1
 
1
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
2>4
5
4
 
10
 
! Отговори
Пецаа, нямаш дупка преди 4 години
между краката, затова бачкаш като роб! А тази не прави солови пътувания, кой я снима тогава?
4
1
 
10
 
! Отговори
пецата преди 4 години
браво, аз бачкам на 3 работи и едва намирам време да се изкъпя и изходя а в края а месеца спестявам около 87лева , браво *** жената сигурно с много труд е достигнала да има пари и свободно време
3
7
 
16
 
! Отговори
77888 преди 4 години
Пълно е с комплексирани глупачки. Като я докарат в сандък на 15 части няма да са толкова ентусиазирани. Когато имаш деца, а най вероятно нейните не са особено големи, не можеш да си позволяваш подобни тъпотии.
2
0
 
7
 
! Отговори
Ергелсон преди 4 години
В заглавието има две грешки. И с трябва да е с ударение, не и кратко, както и пътят, а не пътя. Така и не разбрахте за пълния член.
1
6
 
15
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Браво ! Вероятно ще бъде придружена от снимачен екип и ще направи един интересен филм за любителите на мотори.Аз съм на 69г. и продължавам да карам мотор макар и много болен.Желая и успех.

Спонсорирани публикации