Първият завод на Фолксваген в Германия започва работа

Всичките 8000 служители постепенно ще се върнат на работа
20 апр 2020 17:19, Анисия Иванова
12
Първият завод на Фолксваген в Германия започва работа
Снимка: Pixabay

Фолксваген (Volkswagen) се готви да възобнови частично автомобилостроенето в Германия. Най-напред ще заработи заводът на компанията в Цвикау, където производството бе спряно заради пандемията от коронавируса, информира ДПА.

Поточната линия ще тръгне отново в четвъртък, посочи говорител.

Възобновяването на производствената дейност съвпада с отменянето на първите ограничителни мерки в Германия, след като бе постигнат напредък в борбата с разпространението на вируса, отбелязва агенцията.

Предвижда се всичките 8000 служители на завода в Цвикау постепенно да се върнат работа, като повечето ще останат на съкратени работно време до 3 май.

В четвъртък най-големият автомобилопроизводител в света планира да отвори отново и завода си за двигатели в Хемниц.

Заводите на Фолксваген във Волфсбург, Емден, Дрезден и Хановер се очаква да заработят отново на 27 април. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
шофер преди 4 години
Яко! Както винаги германските коли се харчат на всякъде. А жабарските няма и да отворят отново сигурно. На качеството реклама му не трябва и е ясно, че след пандемията германскитеколи ще ородължат да се търсят на всички континенти. Пицар и Самурай кола не правят. Единия му дай падти и сосове а другият вилица не видял в 21 та кола ли? Франсетата пък и въобще не коментирам. Виж американо откраднал схемите на Порше и изкопирал измисленото. И пак стигнал до *** и до там. Жалйа работа.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те германците,са добре ,а Ний какво ще правим,без работа,а да не говорим за шведите няма корони няма вуриси те няма да си рискуват децата та кога ще я пика професори
10
1
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
До номер 7, пълни глупости, всички източни провинции без Берлин са с 10,2 млн. население общо,Северен-Рейн-Вестфален е 18 млн. с площ 5 пъти по-малка от източните провинции. Нормално да имаш много повече заразени, имаш два пъти по голямо население на 5 пъти по-малко пространство. Отделно от там тръгна разпространението. БЦЖ бяха едни медийни глупости в България, няма никакви доказателства.
9
1
 
0
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Съжалявам, Kemnitz има в Северна Германия, има и Chemnitz в Източна, вероятно става въпрос за този в Източна Германия.
8
0
 
4
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
До АнонименПише се Kemnitz, незнам къде го видяхте това х.Иначе браво, нека икономиката отново да тръгне, за да можем и ние, така или иначе в ЕС сме свързани, все отнякъде трябва нещата да се нормализират!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цвикау е в Източна Германия, където навермето правеха трабантчетата. Там хората са с БЦЖ. И до днес се мълчи, че короната е в пъти по-ниска сред източногерманците!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж битката за новият завод беше с Турция,те отпаднаха заради влошени събития,но никой не си и помисля да строи завод в България!!!!!Поредната гавра на Хунтата към неумният Българин!!!!
5
0
 
11
 
! Отговори
V преди 4 години
,,Първият завод на Фолксваген в Германия започва работа,, - А В ГЕРБЕРАСКИ *** НЕ МОЖЕ ПИЛЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ ИЗВЪН ГРАДА ,НО БОЖКОВ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА БЕЗ ПРОБЛЕМ БАРАБАР С ПАРИТЕ И КОЛИТЕ СИ ;) Ми толкова си могат герб и тяхната ,,прокуратура ,,
4
0
 
6
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Е, вижда се края и на това чудо.
3
0
 
5
 
! Отговори
Стар до 1 и2 преди 4 години
По време на соца се казваше Карлмарксщадт!
2
2
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Руската пета колона поддържа това сайтоподобие... Понял?
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой език е този град Хемниц?Защото на български е Кемниц и на немски се чете Кемниц. Хемниц е на руски.

Спонсорирани публикации