Уволнената в Швейцария българска треньорка: Шокирана съм!

Тя бе обвинена в тормоз над една от състезателките
Обновена: 8 юли 2020 16:44 | 8 юли 2020 16:40, Нели Христова
61
Уволнената в Швейцария българска треньорка: Шокирана съм!

Българската треньорка по художествена гимнастика Илиана Динева заяви, че е шокирана от уволнението си от националния отбор на Швейцария.

Тя бе освободена от поста след тежки обвинения относно методиката на работата си, дошли от една от състезателките ѝ - 22-годишната Лиза Рускони, която никога в кариерата си не е успявала да стигне по-напред от 30-то място, в което и да е от състезанията, на които е участвала.

Пред вестник "Блик" българката обяви, че е наела адвокат и ще търси правата си.

"Когато поех националния отбор, тя беше контузена и дълго време не тренираше. Искахме да я интегрираме постепенно, а не да форсираме нещата. Обсъдихме го заедно. Смятам, че тя бе наясно с ролята си. Не разбирам обвиненията за тормоз. Мога да си представя, че е била разочарована, след като е виждала нещата по друг начин", обясни ситуацията Динева.

Друга от тренираните от нея гимнастички, Ясмин Фриден, заяви, че българката я е наричала "дебела крава" - нещо, което Динева отрече, посочвайки, че темата за теглото, точно в техния спорт, е нещо наистина чувствително.

"Винаги съм говорила първо с медицинския щаб. Лекарите ни казваха какво можем и какво не можем да правим с момичетата", добавя тя в отговор на твърденията, че е карала състезателките да тренират, макар да са контузени.

Преди две години е имало упреци от страна на федерацията относно това как Динева е разговаряла с гимнастичките, като е заявила готовност да промени тона и да подобри комуникацията си с тях. 

"Усещах, че съм направила всичко правилно. Или най-малкото съм се опитала, защото това винаги е било моя цел. Ако нещо не е било наред, вероятно е трябвало да ми се каже по-рано", обобщава ситуацията българката.

Още спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комплименти:Пекинска патицаПроста кърджалийска пуйкаМисиркиТолупи
18
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашенка от село. Дива,проста,груба. Няма такива хора там,само тук смърдят и виреят.
17
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швейцария има само крави Милка. Кравата е националното животно на Швейцария и е комплимент за всеки швейцарец.Швейцарците нямат ген за художествена гимнастика.
16
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иска да бъде втора Нешка Робева. Ама кой ще ти търпи там някаква кифла да ти се звери насреща.
15
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги е нареждала не била шокирана но като е уволнена се шокирала !
14
10
 
17
 
! Отговори
Бог Монтански преди 3 години
До АнонименПрез соца имаше тирания и зверства във всяка сфера на живота,а в спорта освен тях имаше и много допинг (НРБ,ГДР,Китай) бяха символите на мръснишките игри...та тъй за соца и мракобесниянрежим...
13
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Методите" на Нешка не минават в цивилизования свят. Никой няма да разреши на нашенските "специалистки" да държат момичетата гладни, жадни, да си играят съчетанията цяла нощ, докато на треньорката й хареса, да им теглят ушите, да им говорят като диви селяндурки...За медалите не знам, но със сигурност техните състезателки не треперят от глад и не се хвърлят от балконите
12
6
 
15
 
! Отговори
Kiko преди 3 години
Правила се на Нешка Робева,ама нещо не са се получили работите
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на мен не ми дреме.
10
19
 
19
 
! Отговори
Бог Монтански преди 3 години
Ясно. Типичната българска простекаса. Тия не вървят за запад,само тук им казват "отракани".
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са я взели сигурно за физзарядка да си направят малко разтягане. Жената е решила че искат да стават състезателки. Явно сгрешена комуникация.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питайте Караянчева. Кефи се като я обиждат.
7
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами физкултурничка. Свикнала да я обиждат и мисли, че всички ще я търпят, когато на свой ред тя обижда. Ама не попаднала на търпеливи смотaнички хорица да й се радват на "културните" обноски. Да ходи да подвиква на говega. Ама първо да мине на терапия да разбере, че всички обиди, които е търпяла докато е тренирала като малка са незаслужени и неприемливи.
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там затова спортни успехи няма. За тях полека, без натоварване, с почивки и повечко хапване.Тук да видиш какво беше в соца, дисциплина , лагери, натоварване затова и имаше успехи. Сега и у нас така и се вижда стръмната деградация. Тук останаха някакви традиции в гимнастиката защото са жени и ако не стават за друго някой ще се уреди със жена която прави шпагат и сбъдва фантазии. Но спортни успехи без зор, лишения и претоварване няма
5
3
 
23
 
! Отговори
10445 преди 3 години
Все повече залитаме в неправилната посока, която ще ни отведе до пълния разпад и на образованието, и на спорта. Учителят и треньорът нямат право да изискват нищо, но са длъжни като психотерапевти да се съобразяват с всеки импулс, с всеки каприз, с всяко настроенийце на възпитаниците си. Ама без строгост, няма постижения. Най-много научих от строгите си учители, а не от арабиите.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остави я тази патица да вечеря като иска,после няма да е 30-та ,а направо 56-та в класирането. Нека се прави на контузена и да не тренира,изобщо явно е нямала намерение да мръдне от последното място. Гледах ги тези швейцарки, груби,едри,нямат грацията на нашите състезателки,и явно са лигли,или са купени,за да компрометират бг треньорка и друг да поеме отбора.
3
7
 
8
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да заведе иск пред архимандрит Гусан Алчанян и католикос Карекин II Нерсисян.
2
2
 
25
 
! Отговори
Бай Хой преди 3 години
Изпуснала си малко пара, поскарала си им се по нашенски, ама тия хора от тъпотия не разбират и бързичко пътния лист и у дома.
1
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изчезни ***.