Сухота в очите - как да я премахнете с натурални средства?

Тя е съпроводена с чувствителност към светлина
Обновена: 8 ное 2020 22:18 | 8 ное 2020 22:17, Теодора Драгоева
2

Сухотата на очите е много често срещано състояние, което се случва, когато няма достатъчно количество сълзи от слъзната жлеза, която се намира между очната ябълка и клепача. Тези жлези произвеждат течността, необходима за смазване на очите. 

Някои неща като продължителното гледане в цифров екран, полет със самолет, климатизирано пространство, каране на колело, ходене или бягане, могат да предизвикат сухота в очите.
 
Симптомите на сухота в очите включват:
 
замъглено зрение

сухо, драскащо и болезнено усещане в едното или двете очи

умора на очите

чувствителност към светлина

слуз във или около очите

зачервяване.
 
Според Healthline, най-често срещаните фактори, които допринасят за сухота в очите, включват стареене, някои видове лекарства, някои заболявания и околната среда. Най-често хората, които страдат от сухота в очите, се справят с овлажняващи капки за очи, които се считат за безопасни. Има хора, които не обичат да си капят капки в очите и за тях този метод не е опция.
 
Ето и 4 естествени начина да се справите със сухотата в очите:

1. Добавки Омега-3
 
Изследванията показват, че обогатяването на вашата диета с омега-3 мастни киселини може да помогне за облекчаване (и вероятно предотвратяване) на сухотата в очите. Изследване, публикувано в International Journal of Ophthalmology, включва 264 пациенти със сухи очи, които са избрани на случаен принцип да получават една 500-милиграмова капсула омега-3 два пъти дневно или плацебо. Изненадващите 65% от участниците в групата с омега-3 – в сравнение с 33% от пациентите в групата на плацебо – съобщават за „значително подобрение“ на симптомите след три месеца.
 
Ако решите да не приемате омега-3 на капсули, можете да си набавите тези мастни киселини по естествен път като консумирате повече аншоа, семена от чиа, ленено семе, сьомга и сардини.
 
С какво друго да намалите сухотата  вочите, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Sauron преди 3 години
Ами сложете някоя снимка към статията, за изплакване на окото.