Убийте мен! Как една монахиня спаси няколко деца от полицията в Мианмар

Видеото от смелата й постъпка обиколи медиите по цял свят
Обновена: 11 мар 2021 19:59 | 11 мар 2021 19:45, Нели Христова
23
Убийте мен! Как една монахиня спаси няколко деца от полицията в Мианмар
Снимка: БГНЕС

"Убийте мен, оставете децата", казва монахиня-католичка на войниците в Мианмар, след като група протестиращи младежи намират убежище в клиниката, в която тя работи, но властите тръгват след тях.

"Те бяха притиснати и не знаеха къде да отидат, затова се събраха тук. Полицията все още стреляше след тях, хората се изплашиха и започнаха да бягат. Полицията стреляше, а аз бях толкова отчаяна", разказва Ан Роуз Ну Туанг пред BBC.

Тя изтичва пред полицаите, които се подготвят да изстрелят поредната серия от куршуми и пада на колене пред тях. Полицаите също падат на колене пред нея.

"Те ми казаха, че трябва да изпълнят дълга си, трябва да продължат. Помолих ги да не го правят - хората вече са много изплашени и са страдали достатъчно. Помолих ги да не са толкова сурови, а те ми отговориха, че уважават това, но имат свой дълг. Не исках да виждам още хора, които страдат, затова им казах: "Ако наистина трябва да убивате, убийте мен. Давам живота си", казва монахинята. Тогава полицията решава да си тръгне.

Децата били гладни, жадни и уплашени. Не искали да се приберат у дома. Малко след като полицията си тръгва, се чуват изстрели в близост до църквата, а от нея излиза дим. "Нямах сили повече. Не знаехме къде да се скрием. Някой каза "Това е начинът", но полицията вече ни беше заобградила. Точно пред мен пръснаха черепа на един човек, имаше кръв навсякъде. Исках да помогна на този човек, но не можех да го пренеса сама и започнах да викам за помощ. Когато внесохме тялото в църквата, всички ние бяхме обгазени с някакъв газ - очите ни започнаха да сълзят, почувствахме се замаяни, започнахме да кашляме. Децата плачеха, беше като апокалипсис", разказва Ан Роуз Ну Туанг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 години
Велика постъпка, още днес ще й забравя името, но това няма да намали силата на това, което е направила. Повечето *** тук не могат да оценят нормалните човешки неща. Вчера гледах един култов белгийски филм по БНТ - главната героиня трябваше да отвлече вниманието на кондукторите във влак, за да мога да се качат една тайфа безпризорни дечица.. и припадна на перона. Това са великите неща в живота, всичко друго са измислени ценности-пари, коли и тъпотии...
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мианмар граничи с Китай. Китай не би позволил граничеща с него държава да се управлява от марионетки на САЩ. Години наред не са го позволили няма да се случи и сега.
14
4
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
Военните извършиха преврат в Мианмар.!!! ОБЯВИХА, ЧЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ А ЩЕ СИ УПРАВЛЯВАТ ТЕ! :DСВЕТОВНИТЕ СИЛИ ВСИЧКИТЕ КИТАЙ ,СССР2 , ФАЩ И ГЕРМАНИЯ КАТО РЪКОВОДИТЕЛ НА НАТО И ООН ОБЯВИХА, ЧЕ НЕ ИМ ДРЕМЕ ,ЗАЩОТО В ДЪРЖАВАТА НЯМА ПЕТРОЛ И ГАЗ!
13
11
 
26
 
! Отговори
Въпрос на интелект! преди 3 години
Прави впечатление, че в този форум комунистическите при.митиви не си дават сметка, че тази монахиня жертва живота си, също както Христос, защото е християнка и че друговерците като мюсюлмани, юдеи, будисти и всякакви всякакви други вероизповедания не могат да жертват живота си за другите, а най-малко комунистите биха направили това...
12
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
трябвало е да я убият, защото заради такива "деца" после ще страдат хиляди и милиони само и само сащ да направят поредния преврат
11
0
 
10
 
! Отговори
Ъ... преди 3 години
Абе, какъв е този луд свят в който живеем?!
10
1
 
11
 
! Отговори
Вярвам преди 3 години
Не е пропаднала държава, в която монахиня може да спре мъже с оръжие, тръгвнали да избиват мюсюлмани.
9
4
 
8
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Полицаи коленичат пред монахиня да я молят да ги пусне да убиват. По голяма глупост не бях гледал.--------------Означава ли, че тебе това не би те спряло да убиеш?
8
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаи коленичат пред монахиня да я молят да ги пусне да убиват. По голяма глупост не бях гледал.
7
9
 
0
 
! Отговори
Пиянин преди 3 години
До Анонимен 1От енергото я светнаха бе, верно помолихме им се и.... пуснаха тока. И ооооо чудо, звездата светна!Чудото на тока - насоченото движение на електрически заряди, например под въздействието на електрическо поле. Та те така.
6
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз продължавам да недоумявам защо Великите сили и ООН, стоят и гледат като посрани това което се случва...Къде са американците, руснаците, европейците, китайците и пр., защо не влизат и не избесят хунтата???Направо не е за вярване че през 21 век, Великите сили стоят и гледат отстрани, как някакви из-роди избиват народа си!?!
5
12
 
8
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"разказва Ан Роуз Ну Туанг пред BBC"-----------------------------------------------Ясно. Много плитко бе, хора!
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До русенецНяма да се даде толкова лесно. После кой ще му яде суджука и пие ракията, дарени му от месните баби?
3
4
 
8
 
! Отговори
Баба Гуси преди 3 години
До русенецБългарският свещеник ще застане с гол гъ..дупе с голи гърди маааалко не съмнява.
2
4
 
25
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Опитвам се да си представя български свещеник , който да се изправи с голи гърди срещу куршумите за да спаси хора, рискувайки при това да му прострелят Ролекса или Джипа. Не, не мога да си го представя! Всъщност за какво са ни е БПЦ? Какво смислено е свършила последните 100 години примерно, не питам какво върши в момента , когато върлува вирус и много хора са изплашени и търсят опора, още повече, че не я намират в държавата.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ и е дал сила, това е Божия намеса, Исус идва на Земята, миналага година светна Витлеемската звезда. Хора, молете се за душите си.