Овесени ядки, пиле... Кои храни подпомагат отслабването?

Ето какви комбинации да изпробвате
16 авг 2021 19:49, Екип на Tialoto.bg
6
Овесени ядки, пиле... Кои храни подпомагат отслабването?
IStockphoto

Когато поемате калории под формата на храна и напитки,  е важно е да изберете добре съставките си. Различните храни се усвояват по различен начин и могат или да навредят, или да помогнат на тялото да е здраво и във форма.

Важно е не само какви продукти хапвате, а и как ги комбинирате. Неслучайно има хранителни режими, които се базират именно на съчетаване и избягване на различни хранителни групи, Това е така, защото успешните комбинации ви позволяват да усвоите ястията по най-добрия начин и дори могат да подобрят храносмилането, отделянето и метаболизма - процеси, които са много важни за да сте здрави и да се радвате на красива форма. 
 
Ето и кои хранителни комбинации работят добре за постигане на целта ви:
 
Ориз и леща 
 
Тези простички ястия правят отлична комбинация за отслабване! Докато варивата и лещата са богати на протеини и помагат за засищане, добавянето на ориз може да послужи за добър енергиен източник на въглехидрати. Вместо леща, можете да комбинирате ориза и с киноа. 
 
Овесена каша с ядки и семена
 
Има повече от една причина овесените ядки да са сред най-предпочитаните  за закуска (или вечеря, ако искате) от тези, които следят теглото си. Овесената каша се храносмила лесно, има много витамини и засища. Семената и ядките пък са чудесен източник на протеини и полезни мазнини и в съчетание правят закуската много здравословна, полезна и достатъчно питателна, да ви даде необходимата енергия за старт на деня. 
 
Зелен чай с лимон 
 
Изпълнен с катехини и други богати антиоксиданти, зеленият чай може да бъде добър детоксикатор и нискокалорична напитка, която да ви зарежда с енергия. 
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ората са гладни и озверели.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яжте разнообразни храни, които са ви вкусни. Само отслабване и диети липсват на хората в тези болни времена. Стана банално.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то по принцип гладът подпомага отслабването, а не храните....
2
5
 
2
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Екипа на днес.бг от къде ги мислите тези глупости? Леща и ориз = въглехидрати, много излишни въглехидрати = мазнини, мазнини = дебел! Никой на диета за сваляне на кг, не приема въглехидрати! Семена и ядки, много от тези семена и ядки са високи калорични, много калории = дебел! За чая ви с лимони съм съгласна, другото го изтрийте, иначе подвеждате читателите си с фалшиви новини!
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм с инсулинова резистентност. Пия Метфогамма, но нищо и никъде.