Рецептата Dnes: Пай с ябълки

Вкусен десерт
1
Рецептата Dnes: Пай с ябълки
Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 бр. готово тесто за пай
  • 1 чаша заквасена сметана
  • 1 голямо яйце
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 6 бр. ябълки, нарязани
  • 6 супени лъжици масло
  • 1 чаша брашно
  • ½ чаша кафява захар
  • ½ чаша бяла захар
  • ½ чаша счукани орехи
  • ½ чаена лъжица канела
  • ¼ чаена лъжица сол

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Охладете тестото за пай в хладилника за поне няколко часа, преди да го използвате.

В купа разбийте заквасената сметана, яйцето, лимоновия сок, ванилията. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Добавете ги внимателно към сместа и разбъркайте с лъжица. Разстелете тестото за пай в намазнена тава или форма за пай. Излейте сместа върху тестото. Печете за около 30 минути в загрята фурна. Намалете температурата на 170 градуса и печете за още 20 минути.

Междувременно разтопете маслото. Пресейте брашното, двата вида захар. Добавете към тях счуканите орехи, канелата, солта и накрая разтопеното масло. Разбъркайте, докато се получат трохи или крамбъл. Покрийте пая с получения крамбъл и печете за още 20 минути, докато добие хрупкава коричка. Оставете да изстине напълно, преди да нарежете и сервирате.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари