Полиция в Северна Корея за прически, пиене и кой гледа чужди филми

За някои провинения наказанието е публична екзекуция
23 яну 2023 20:32, Нели Христова
80
Полиция в Северна Корея за прически, пиене и кой гледа чужди филми
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският режим мобилизира тайни отряди от полицаи, които имат за цел да унищожат чуждото влияние, включително филми и телевизия, прически и дори партита за рождени дни.

Онези, признати за виновни за най-сериозните престъпления, като гледане на порнография, са изправени пред публична екзекуция, според информация, базирана на показания на дезертьори. Частите, известни като "групи" или "несоциалистически групи", преследват нарушения на официалната идеология на Пхенян.

"Групите действат като скрит инструмент, който се използва от правителството за постигане на крайните им цели за повсеместно наблюдение и способността за цялостно наблюдение на всеки жител", се казва в доклада на Центъра за база данни за севернокорейските човешки права (NKDB) в Сеул.

Преследваните престъпления варират от дезертьорство, контрабанда, търговия с наркотици и скитничество до отсъствие от работа, религиозни обреди, пътни нарушения, прелюбодейство, боядисване на коса и "декадентска култура" — което може да включва пиянски партита.

Все по-често полицията за влияние е заета с притока на южнокорейска музика, телевизия и филми на дискове и памети.

"Първо те проверяват как се обличаш", разказва един дезертьор пред НКДБ. "Тогава какъв тип музика слушаш. Не можете да организирате рожден ден като група. Постоянно казват хората да не се събират и да не се пие алкохол, защото когато хората са пияни, със сигурност ще изпеят една-две южнокорейски песни."

Въпреки цензурата, която доминира в живота в Северна Корея, нейните хора са все по-изложени на южнокорейската култура през последните 15 години. Популярността на южнокорейската драма създаде мода за нови форми на реч.

След националното разделение корейският, говорен на Север, се е отклонил от южнокорейския, който е пълен с англицизми. Миналата седмица кроткият парламент на Севера, Върховното народно събрание, прие закон, "защитаващ културния диалект на Пхенян" – последното усилие на режима да потисне южното влияние.

Една от техниките, използвани от групата, е спирането на електричеството в къщи, за които се подозира, че гледат забранено DVD или видеокасета, като по този начин не им позволява да го извадят от плейъра и да го скрият.

Виновните за престъпления срещу социализма са изправени пред наказания, включително понижение в длъжност или уволнение от работа и изпращане в превъзпитание или трудов лагер. В екстремни случаи, като притежание на порнография, ги чака разстрел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей путинофили само за там сте, при Ким .
18
4
 
5
 
! Отговори
Умен преди 1 година
Все съм се питал откъде пари за толкова много оръжие у тези ***,но вече знам,Джуджето ги е спонсорирало.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Севернокорейското кино е тотал щета, нещо като българското през последните 30 години.... :))) Кво да гледат, сричащи първокласници, които имат образование за театър, но не и за кино :))) Всъщност за кино не требва образование, требва да си естествен... :)))
16
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
мрем да гледам снимки от С.К....Раболепните ръкопляскащи и дебелачкото със странната прическа...Мога да ги гледам с часове..Като сцени от ненаправен филм на Лукаш са..
15
2
 
7
 
! Отговори
ДЕ ЖА ВЮ преди 1 година
ЩЕ МЕ СКАПЕТЕ С ОСТАРЕЛИТЕ СИ СТЕРЕОТИПИ И ВИЦОВЕ ОТ 80-ТЕ ГОДИНИ, КОГАТО ДС ВНАСЯХА ПОРНОКАСЕТИ И ГИ ПУСКАХА НА РАЗПРОСТРАНИТЕЛСКАТА СИ МРЕЖА,БЕЛКИМ УВЕЛИЧАТ ПАДНАЛАТА РАЖДАЕМОСТ!...
14
11
 
11
 
! Отговори
lplo преди 1 година
северна корея има междуконтинентални ракети имат хиперзвук безпилотни летателни апарати а ти *** балкански какво имаш самолети на хартия и един гол ***
13
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Династията Ким мяза на Средновековието :))) От баща на син, от баща на внук...пълна идилия е в Северна Корея :)))
12
6
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НАСЕЛЕНИЕТО В СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ СЛУЧАЙНО СЕ ДЪРЖИ ПОЛУ ГЛАДНО ЗА ДА НЯМА СИЛИ ДА СЕ ВДИГНЕ НА БУНТ! ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА Е ЗАБРАНЕН И ШОКОЛАДА В СЕВЕРНА КОРЕЯ
11
2
 
0
 
! Отговори
Шароо шароо преди 1 година
*** кучии..така започва кОлинарно ТВ предаване
10
6
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПРОГНИЛОТО СЕМЕЙСТВО КИМ УБИ ПЪРВОРОДНИЯ СИН НА КИМ ЧЕН ИР И ЗАСЛУЖАВА ДА УМРЕ ОСОБЕНО ДЪЩЕРЯТА КИМ ЙО ЧАНГ КОЯТО РЕАЛНО УПРАВЛЯВА В СЕВЕРНА КОРЕЯ И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ВЕРОЯТНО ДО 2030-ТА ГОДИНА!!! ПРЕЗ ТОВА 10-ТИЛЕТИЕ РЕЖИМИТЕ ЩЕ ПАДАТ ЕДИН СЛЕД ДРУГ! :D ПЪРВО ЩЕ ПАДНЕ КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ВЪВ ФЕДЕРАЦИЯТА И ТО ПРЕЗ 2023-ТА ГОДИНА !
9
3
 
4
 
! Отговори
Проверяват преди 1 година
Кой лъска бастуна,и снимки на жени..слагат измерители на ръцете за ***
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези хора даже не подозират колко спокоен живот водят.
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То тва там не е живот ,само грухчо е добре там
6
6
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
В СЕВЕРНА КОРЕЯ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА МЕСЕЦ Е ОКОЛО 50 ДОЛАРА - А КИТАЙ ИМ ПРАВИ ДАРЕНИЯ НА ОРИЗ ДА НЕ УМРАТ ОТ ГЛАД! ЖИВЕЯТ ТОЛКОВА БЕДНО, ЧЕ 99% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СА ТОТАЛНО НЕДОХРАНЕНИ КАТО , ЧЕ СА ОТ СОМАЛИЯ :D А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО КОЕТО ИМ Е БЕЗПЛАТНО Е КАТО ОТИДАТ НА ЛЕКАР ИМ СЕ КАЗВА, ЧЕ Е ПО ДОБРЕ ДА УМРАТ ЩОТО ЛЕКАРСТВА БЕЗПЛАТНИ НЯМА :D
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички трябва да с прическа като на другаря Ким иначе ги грози екзекузия.
4
2
 
0
 
! Отговори
Шпеко преди 1 година
Тази държава не е член на ООН и с нея не се поддържат дипломатически отношения, нали? За един приятел питам..
3
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПРЕЗ 2017Г. Е УБИТ КИМ ЧЕН НАМ ПЪРВОРОДНИЯ СИН НА КИМ ЧЕН ИР ПО ПОРЪЧКА НА КИМ ЙО ЧЕН ! УБИТ Е С НЕВРОПАРАЛИТИЧНА ОТРОВА НАМАЗАНА НА ЛИЦЕТО НА ЛЕТИЩЕТО НА КУАЛА ЛУМПУР! ПРЕЗ 2014-ТА КИМ ЧЕН УН УМРЯ ОТ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ Е ПОДМЕНЕН СЪС ДВОЙНИК ПО-МЛАД И ПО НЕХАРИЗМАТИЧЕН! КИМ ЧЕН УН БЕШЕ З-ТИЯ СИН НА КИМ ЧЕН ИР
2
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така и трябва,аман от американските екшъни,в които все те побеждат и са добри.
1
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем, че се опитвате всячески, така да се каже - да опровергаете демоНкрацията, само че хората вече масово почнаха да разбират кой е най-големия демон в света ни. ФАЩ.

Спонсорирани публикации