Общност на албанските общини предлагат в Северна Македония

Очаква се правителството да даде мнение
25 фев 2023 22:09, Росен Стойчев
150
Общност на албанските общини предлагат в Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Нова идея се появи в Северна Македония, съобщи Нова Македония.

Предстои обсъждане.

Още по темата
Идеята идва от албанската партия Алтернатива.

От там настояват да се основе Общност на албанските общини в страната. Тя ще е по пример на настояването за Общност на сръбските общини в Косово.

От Алтернатива наскоро се оттеглиха от управляващото мнозинство и минаха в опозиция. От там пуснака обръщение към медиите.

В него заявяват, че страната може да се обърне към Косово, което е близо до договарянето на разбирателство със Сърбия. Допълва се, че това е приветствано от западните държави.

Очаква се позицията на македонското правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ ИМА БЪЛГАРСКО ВЕТО ЗА ЧЛЕНСТВО НА АЛБАНИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ !...
123
1
 
4
 
! Отговори
До129 преди 1 година
Бегай, в цирка *** КРАДЦИ НА История, са, ще ви претопят
122
7
 
0
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Не се палете како маимуни на банана. Нема ништо од тоа. Жалки злобари.
121
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албанците в РСМ ще придвижат Северна Македония към ЕС, защото не са сърбомани. Ще признаят българския етнос в РСМ, както признаха нашите сънародници в Албания. С тях нямаме проблем. Те живеят на Балканите от векове. По-добре албанска РСМ, отколкото още една сръбскорускакочина до нас, освен Сърбия.
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленин е бил болен от сифилис. Това го пишат руски автори. Но по-страшното е, че не е погребан, а непогребването е най-големия грях в православието. Мумията му е поставена от десетилетия в мавзолей, в центъра на Москва, с което руснаците доказват, че не са православни християни, а див азиатски народ. По заповед на Ленин кубетата на църквите в Русия са разрушавани с големи метални гюлета. Избити са много свещеници. Той е казал, че религията е опиума за народа. Затова руснаците го почитат.
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
120 Куршум, туберкулоза, лошо изхранване, липса на възможност за лечение...може да е имало, но това не отменя наличието на сифилис. Прочети книгата "Великите сифилистици". Ленин е имал сифилис, това е заключението на лекар.
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
127 Забравяш албанската висока раждаемост. Скоро сърбоманите ще станат малцинство. Българите ще се определят, като българи, без страх от репресии.
117
2
 
13
 
! Отговори
doctor преди 1 година
Това е началото на края на република сръбска македония (РСМ)
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ... СССР ли създаде Югославия 1919 г. НАТО ги направиха. Или 1878 г. османска империя а сега НАТО а
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ... Сега НАТО правят други държави. Косово, обшини и т.н.
114
3
 
19
 
! Отговори
i'm преди 1 година
Да...нещата вървят по същата схема с Косово. Първо общост на албанските общини, после административно и политически независими ощини и на финала тези общини с едно бързо референдумче се присъединяват териториално, административно и политически към Албания. Така "великата" РСМ "пряк" наследник на Александър Велики, ще се превърне в един "велик" град държава! Но пък макетата ще се обявят за побратими с Вавилон! Ще имат достатъчно повод да се гордеят с дреБния си произход! *** български!
113
2
 
17
 
! Отговори
... преди 1 година
охооооо! скоро време шиптърите ще плющят яко македонски ...упета! :)))))))))))))))))))))) айде със здраве и да си приготвят вазелинче макетата! оти продажници като вас това заслужавате! но то какво друго очакваш от една "нация" създадена от СССР и сталин!!???
112
2
 
18
 
! Отговори
666 преди 1 година
Какво е това Северна Македония? Една част,трябва да отиде при албанците, една мъничка част при сърболята, и всичко друго си е българско.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сифилис може да се живее до 80-90 г. дълбока старос и остава белези в органите. А Ленин умира на 50 г. мъж в разцвета на силата си и дори и жена му щеше да я зарази след 1910 г. ако беше се заразил. Единствената причина да умре толкова млад е куршума който е рисковано да извадят, защото е близо до артерията.
110
2
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 1 година
Много добра идея време е в Сърбо Северна Мак. да се разделят на общини по етнически принцип така де нали все повтарят че са пример за МултиЕтническа държава ;-) време е приказките им да станат реалност.
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленин не е сифилистик. Тия лъжи ги пишат историци които защитават белите и запада. Една украинка агенка на Полша или Англия го прострелва под брадата и куршума засяда в главата и не могат да го извадят. Това после му докарва удар зашото се образува гной в мозака и така умира. Мозака му е запазен и днес и няма никакви следи от болести освен от склерозата от удара. Немски лекар му дава лекарства но те се използват и за много други болести.
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Мицко от ДПМНЕ да ги натиска..
107
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албанците знаят как се правят анклави.
106
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 1 година
Нито ние българите, нито политиците ни сме много свестни и разумни, но макетата са уникум. Те са 1 милион,но 30 г. воюваха с гърците за история и "идентитет". Не им стигна това, та почнаха война и с с албанците. Естествено загубиха и с договорите от Охрид и Преспа капитулираха позорно. В това време разпалваха студена война с България, кулминацията беше през миналото лято.С приемането на френското предложение,отново капитулираха.Колкото и да си въртят за.дниците,след 20 г.ще бъдат източна Албания
105
1
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Нека. Точно това е каквото заслужават тези болни "украински" мозъци. Не е далече времето, когато повечето ще се започнат да се наричат българи, а "най-коравите" ще приемат исляма.

Спонсорирани публикации