Обвиниха Тръмп по делото с порноактрисата, той: Лов на вещици!

Той е първият бивш американски президент с обвинения за криминално престъпление
31 мар 2023 07:01, Александър Попов
108
Обвиниха Тръмп по делото с порноактрисата, той: Лов на вещици!
Снимка: БГНЕС/EPA

Съдебно жури в Манхатън повдигна обвинения срещу Доналд Тръмп по разследване за платени от него пари в замяна на мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс, предаде Ройтерс.

Тръмп е първият бивш американски президент, на когото са повдигнати обвинения за криминално престъпление, макар че той не скрива намеренията си да се кандидатира още веднъж за Белия дом.

Обвиненията, базиращи се на разследване, водено от окръжния прокурор на Манхатън, демократа Алвин Браг, може да променят хода на предизборната надпревара, отбелязва Ройтерс. Тръмп каза по-рано, че ще продължи да се състезава за номинацията на Републиканската партия, дори ако бъде обвинен в престъпление. Неговият адвокат съобщи, че е бил уведомен за обвиненията.

Седемдесет и шест годишният Тръмп беше победен на изборите през 2020 г. от демократа Джо Байдън. Тръмп твърдеше, че изборната победа му е била открадната в резултат на изборни измами, а сега уверява, че разследванията срещу него са "политически лов на вещици".

Свиканото от прокурор Браг съдебно жури започна през януари да изслушва доказателства за ролята на Тръмп в подкупването на Даниълс броени дни преди президентските избори през 2016 г., които републиканецът спечели. Даниълс, която е известна порноактриса и режисьор, чието истинско име е Стефани Клифърд, каза, че е получила парите в замяна на това да не разгласява, че е имала сексуален контакт с Тръмп през 2006 г.

Личният адвокат на Тръмп, Майкъл Коен каза, че клиентът му е платил на Даниълс и на още една жена - бившия модел на "Плейбой" Карън Макдугъл, която също казва, че е имала сексуални отношения с него. Тръмп отрича да е имал каквито и да е връзки и с двете жени.

Тръмп: Политическо преследване и намеса в президентските избори

Бившият президент разкритикува остро повдигнатите му обвинения, наричайки ги „политическо преследване и намеса в президентските избори“ през 2024 г.

Тръмп обвини демократите, че са скалъпили обвинението за криминално престъпление - първо подобно за бивш президент на САЩ - обвинявайки ги, че са "обсебени" от идеята "да бъдат Тръмп".

„Те направиха немислимото, те обвиниха напълно невинен човек и извършиха брутална намеса в изборите“, каза той в пространно изявление.

Изключително борбен, нюйоркският милиардер увери, че този „лов на вещици“ ще се обърне „с цялата си сила“ срещу президента демократ Джо Байдън“.

Бившият президент обвини "радикалните леви" демократи, че са "врагове на трудолюбивите мъже и жени в тази страна".

„Нашето движение и нашата партия – обединени и силни – първо ще победят прокурор Алвин Браг, след това Джо Байдън и ще изгоним всички тези продажни демократи от власт“, ​​обеща той.

Синът на Тръмп, Ерик, нарече обвиненията срещу баща си съдебен произвол на нивото на страна от третия свят, посочва Ройтерс.

Окръжният прокурор на Ню Йорк каза, че се е свързал в адвокатите на Тръмп, за да осигури явяването му пред съда още в началото на следващата седмица. Адвокатите на бившия президент изразиха готовност енергично да оборят обвиненията в съда и увереност, че клиентът им ще бъде оправдан.

Адвокатът на ищцата, порноактрисата Сторми Даниълс, каза, че "обвинението не е шега ... истината и справедливостта ще възтържествуват ... и никой не е над закона".

Губернаторът на Флорида Рон Десантис каза, че няма да съдейства в процеса по екстрадицията на Тръмп от щата, предвид спорните обстоятелства по делото. Губернаторът каза още, че обвиненията срещу Тръмп са "в разрез с американските ценности".

Бившият вицепрезидент на Тръмп, Майк Пенс, нарече обвиненията срещу бившия президент републиканец възмутителни. Решението да се повдигне обвинение срещу Тръмп „нанесе непоправими щети на нашата страна“, каза председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти.

Тръмп се очаква да се яви пред правосъдието във вторник, съобщи в. "Ню Йорк таймс", позовавайки се на адвокатите му./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: Доналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Тръмп стане президент Украйна даде просто с помощните много бройни пачки )
71
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е. Идват избори, а Байдън едвам се държи на краката си. За рейтингът му да не говорим. Затова трябва да "заключим" Тръмп, преди да се е докопал до изборите. А за нещата, които ежедневно излизат за фамилия Байдън, мисирките се правят на заспали лисици. И тук не е по-различно, едните чегъртат другите, и се представя само едната страна на монетата, и всички се позиционират спрямо посоката на вятъра.
70
0
 
3
 
! Отговори
До 81 преди 1 година
Ако си бил в щатите си го видял ,първо не може да се говори като общо защото са 340 млн и примерно южните щати са различно нещо от останалите и малко и на мен ми е странно , но просто някои неща не се приемат . Не е проблем да се заявиш както искаш , но извънбрачна връзка (особено за политик) е табу.Друго - по техните ТВ е голям проблем нецензурни думи (голям проблем е някой да се изпусне и да не го биипнат), но няма проблем да показват оржие насилие или голота .
69
2
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Оръжейните монополи стоят зад...комплота срещу Тръмп. Не могат да допуснат да спре доларовата им...фиеста за милиарди в Украйна,както Тръмп обеща,ако стане пак президент.
68
1
 
10
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
Колко да е консервативно голямата част от американското общество,след като приема свободно избираем социален пол,но не приема извънбрачни хетеросексуални връзки на кандидат за президент?
67
2
 
0
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
За разлика от повечето коментари ти си близко до истината но не съвсем. Радвам се че все още има четящи и мислещи хора в тази страна въпреки че не са много.
66
3
 
5
 
! Отговори
До наци преди 1 година
Не знам наци ли си или не и ако си наци какъв социализъм те гони. И между другото ако въобще си бил роден или живял при социализма - тогава нямаше неграмотни, бедни и престъпници. Питай баба си.
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До имбецилите отдолу , обвинението е НЕ че е правил секс с порноактриса , нито има нещо общо с професията на жената , престъплението е за това че е дал пари за да си мълчи . Ако корупцията и изнудването тук са ежедневие , това не е така навсякъде. Ако примерно се бе изтапанчил и бе казал спах с тази и онази - нищо нямаше да се случи , но голяма част от САЩ са супер консервативни и подобно отношение ще отблъсне избиратели , това е всичко
64
1
 
13
 
! Отговори
пена преди 1 година
А синчето на Байдън, което праска малолетни и се друса, кога?
63
7
 
3
 
! Отговори
Всъщност преди 1 година
Много глупави коментари тука от хора дето нито са чели нито знаят за какво става въпрос нито са му сърбали попарата на тръмпона но всеки разбира.
62
1
 
2
 
! Отговори
Нацистът преди 1 година
До Пич 43.Ами оплачи се. Изборите са жив социализъм. И, според теб, трябва да се забранят, защото се печелят от мнозинствата, които са предимно съставени от неграмотни, мързеливи и предимно престъпни бедняци. Социализъм, пич...
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брюксел го мрази, защото е хетеро. Българите гласуват за брюксел, защото са пасивни гейове. Факт.
60
1
 
2
 
! Отговори
Ако това е вярно преди 1 година
До АнонименЗначи, не руснаците искат война, а бидоновците.
59
3
 
5
 
! Отговори
Обвинен е преди 1 година
В това, че е хетеро мъж!
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 62 - И това е престъпление, защото? Нали америкаското ляво ни учи, че трябва да сме толерантни към всички хора, независимо от профеията им, защото дори и да не ни харесва, те имат право на избор и не знаем историята им, кяото може да е тъжна и трагична ...
57
2
 
9
 
! Отговори
До 62 преди 1 година
И те не знаят в какво е обвинен! Важното е да е обвинен :))
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Всъщност - В това, че се кадидатира за президент...
55
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
РЕПУБЛИКАНСКИТЕ УПРАВЛЕНИЯ СЪСИПАХА ФАЩ!!! РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СА ЧЕРВЕНО ТОЕСТ ОГЪН А ОГЪНЯ Е СИМВОЛА НА АДА НА ЗЛОТО! ХУБАВАТА НОВИНА Е, ЧЕ ОЩЕ 1 ГОДИНА И ПОЛОВИНА НА ВЛАСТ , ЧЕ Е СИНЬОТО СИМВОЛ НА ДОБРОТО А ДОТОГАВА РЕЖИМА В МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ Е САМО СПОМЕН ГРОЗЕН! ТОЧНО БУШ ОТ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ НАПРАВИ ВОЙНАТА В ИРАК! РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СА ЗЛО!
54
4
 
14
 
! Отговори
Странни ценности преди 1 година
Доналд Тръмп е истински мъж. Нормално е да спи с жени. Вие какво искате да си ляга с т.р.а.верси ли ? Сега такива Х полове са модерни на Запад и за тези "ценности" се борите срещу Русия !
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехаа! Някое дело от 83-а няма ли да изкарате?

Спонсорирани публикации