Обвиниха Тръмп по делото с порноактрисата, той: Лов на вещици!

Той е първият бивш американски президент с обвинения за криминално престъпление
31 мар 2023 07:01, Александър Попов
108
Обвиниха Тръмп по делото с порноактрисата, той: Лов на вещици!
Снимка: БГНЕС/EPA

Съдебно жури в Манхатън повдигна обвинения срещу Доналд Тръмп по разследване за платени от него пари в замяна на мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс, предаде Ройтерс.

Тръмп е първият бивш американски президент, на когото са повдигнати обвинения за криминално престъпление, макар че той не скрива намеренията си да се кандидатира още веднъж за Белия дом.

Обвиненията, базиращи се на разследване, водено от окръжния прокурор на Манхатън, демократа Алвин Браг, може да променят хода на предизборната надпревара, отбелязва Ройтерс. Тръмп каза по-рано, че ще продължи да се състезава за номинацията на Републиканската партия, дори ако бъде обвинен в престъпление. Неговият адвокат съобщи, че е бил уведомен за обвиненията.

Седемдесет и шест годишният Тръмп беше победен на изборите през 2020 г. от демократа Джо Байдън. Тръмп твърдеше, че изборната победа му е била открадната в резултат на изборни измами, а сега уверява, че разследванията срещу него са "политически лов на вещици".

Свиканото от прокурор Браг съдебно жури започна през януари да изслушва доказателства за ролята на Тръмп в подкупването на Даниълс броени дни преди президентските избори през 2016 г., които републиканецът спечели. Даниълс, която е известна порноактриса и режисьор, чието истинско име е Стефани Клифърд, каза, че е получила парите в замяна на това да не разгласява, че е имала сексуален контакт с Тръмп през 2006 г.

Личният адвокат на Тръмп, Майкъл Коен каза, че клиентът му е платил на Даниълс и на още една жена - бившия модел на "Плейбой" Карън Макдугъл, която също казва, че е имала сексуални отношения с него. Тръмп отрича да е имал каквито и да е връзки и с двете жени.

Тръмп: Политическо преследване и намеса в президентските избори

Бившият президент разкритикува остро повдигнатите му обвинения, наричайки ги „политическо преследване и намеса в президентските избори“ през 2024 г.

Тръмп обвини демократите, че са скалъпили обвинението за криминално престъпление - първо подобно за бивш президент на САЩ - обвинявайки ги, че са "обсебени" от идеята "да бъдат Тръмп".

„Те направиха немислимото, те обвиниха напълно невинен човек и извършиха брутална намеса в изборите“, каза той в пространно изявление.

Изключително борбен, нюйоркският милиардер увери, че този „лов на вещици“ ще се обърне „с цялата си сила“ срещу президента демократ Джо Байдън“.

Бившият президент обвини "радикалните леви" демократи, че са "врагове на трудолюбивите мъже и жени в тази страна".

„Нашето движение и нашата партия – обединени и силни – първо ще победят прокурор Алвин Браг, след това Джо Байдън и ще изгоним всички тези продажни демократи от власт“, ​​обеща той.

Синът на Тръмп, Ерик, нарече обвиненията срещу баща си съдебен произвол на нивото на страна от третия свят, посочва Ройтерс.

Окръжният прокурор на Ню Йорк каза, че се е свързал в адвокатите на Тръмп, за да осигури явяването му пред съда още в началото на следващата седмица. Адвокатите на бившия президент изразиха готовност енергично да оборят обвиненията в съда и увереност, че клиентът им ще бъде оправдан.

Адвокатът на ищцата, порноактрисата Сторми Даниълс, каза, че "обвинението не е шега ... истината и справедливостта ще възтържествуват ... и никой не е над закона".

Губернаторът на Флорида Рон Десантис каза, че няма да съдейства в процеса по екстрадицията на Тръмп от щата, предвид спорните обстоятелства по делото. Губернаторът каза още, че обвиненията срещу Тръмп са "в разрез с американските ценности".

Бившият вицепрезидент на Тръмп, Майк Пенс, нарече обвиненията срещу бившия президент републиканец възмутителни. Решението да се повдигне обвинение срещу Тръмп „нанесе непоправими щети на нашата страна“, каза председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти.

Тръмп се очаква да се яви пред правосъдието във вторник, съобщи в. "Ню Йорк таймс", позовавайки се на адвокатите му./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: Доналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
10
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Явно не могат да намерят друго, с което да блокират възхода на Тръмп и да разобличи как демократите са тези , които избиват хота из цял Свят!!! Дали ще блокират недоволството на техния си народ???
31
12
 
5
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Не мога да повярвам, че този клооун беше президент на САЩ. Явно по цял свят глуупаците са във възход, галсуват, имат мнение, стават агресивни. Тежки времена - новият социализъм в ерата на дигиталния свят. Плсокоземци, анти-ваксъри, всякакви конспиратори, новото лице на социализма, а иначе същите деебили и маллоумници както преди 50-60 години.
30
1
 
18
 
! Отговори
българина преди 1 година
прокурора демократ Алвин Браг ще съди републиканеца! искам обяснение от Мустафата и Х Иванов как се връзва това с независимата съдебна система в сащ и защо не е отразено в годишния доклад като проблем !
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците май взимат пример от българите в съчиняването на компромати. И тук скалъпиха скандал около лидера на ПП и го замесиха в любовна афера, само и само да откажат народа да гласува за тях. И по-първосигналните наистина скочиха и хвърлиха цялата вина за разрухата в държавата върху ПП....което всъщност беше целта! Аха.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Републиканците обвиниха прокурора, разследващ Тръмп, във връзки с донора на демократите Джордж Сорос
27
1
 
4
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Аууу. Голямо престъпление!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Десантис ,много "обича" розовите понита,още по-добре,ако той стане президент.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
35, точно в десятката.
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ли разбраха за тая работа? От 2006 е случая. Ако дойде Тръмп, укро войната свършва. Е, как да го оставят глобалистите? Войната това са кинти в джоба на американската мафия.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп ще го арестуват, но Путин - никога! Едни и същи мъърши стоят зад заповедите за арест.
22
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Щатите не се шегуват с разни предатели като Тръмп. Всички тия да си ходят в мужикистан да слугуват.
21
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Обвиниха Тръмп '' .............................. ето тоя ***** на снимката ... дето ни пробута самолети на хартия за милиарди и дето е готов да спре войната като продаде Украйна на путин, тоя е голям любимец на нашите рашисти, защото путин му казва какво да прави.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То си личи, че е принудена от "демократите" да сипва глупости срещу рижия, гледа да изчезне от камерите веднага след обвинението :))) Порнозвезда да се оплаква от това, че са и давали кинти, бати смеха :)))
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобалистката мафия не прощава!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
я си спомнете бившия шеф на международния валутен фонд - французина - като се катдидатира за президент на франция - как бързо му изработиха дело за сексуално насилие на една камериелка в американски хотел - 100 кила мацка - ако го удари един път и отива в нокаут- е поле се оказа че излъгала - ама американския съд си свърши работата и не го допуснаха за кандидат президент
17
5
 
2
 
! Отговори
Hollywood преди 1 година
До 19 абе този филм е правен за политическата колтура в Бг обаче нямаше как да го кажем русофилите щяхте да се разсърдите.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В какво ли не го обвиниха вече тоя човечец. Позабавлявал се с неква к....ва преди сума ти години и това било престъпление достойно за съд? Ако някой трябва да му държи сметка, то ще е някоя от жените му, но едва ли.
15
13
 
3
 
! Отговори
G. I. Joe преди 1 година
Боядисания ще гледа порно в дранголника. Да си вземе и няколко бутилки белина да бори коронавируса.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя е порноактриса, сега какво искат да кажат янките ? :))) Не харесвам Тръмпи, обаче това наистина си е лов на вещици :)))
13
2
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Те от кво ли имат идвя изобщо :D Филма IDIOCRACY почна с тях!

Спонсорирани публикации