Ryanair уволни главния си пилот, опипвал младши пилоти

Договорът му е бил прекратен незабавно
15 юни 2023 14:53, Нели Христова
62
Ryanair уволни главния си пилот, опипвал младши пилоти
Снимка: БГНЕС

Ryanair уволни своя главен пилот, след като разследване установи "модел на повтарящо се неподходящо и неприемливо поведение" спрямо девет младши пилоти.

Ейдън Мъри беше уволнен незабавно във вторник, след като двуседмично разследване установи, че той е тормозил и пилотите на възраст между 21 и 32 години.

The Times съобщава, че 58-годишният Мъри, който е женен, е изпратил неуместни текстови съобщения до пилоти-кадетки, предлагайки им подкрепа в кариерата им.

Съобщенията съдържали коментари за техните фигури, с препратки към "страхотно тяло" и "невероятно дупе"
, както и въпроси за техния любовен живот и сексуална активност. Поне в два случая Мъри е поискал снимки, като обещал, че няма да бъдат разпространявани.

Разследването започна, след като бил получен анонимен сигнал от човек, който събщава, че Мъри е опипал четири младши пилоти и е имал няколко "любимки".

Мъри беше назначен за главен пилот през 2020 г. и беше законово задължен да лети веднъж месечно, за да поддържа лиценза си. Разследването установи, че той е променял графиците, за да може да споделя пилотска кабина с младшите пилоти. През последните 12 месеца Мъри е летял 18 пъти и е променил ротацията 14 пъти.

Източник, близък до разследването, отхвърли твърденията, че връзките са били сексуални по какъвто и да е начин, но много от младшите пилоти смятат, че поведението му се развива по този начин. Поне двама от тях казват, че ги е "потупал" по задните части в офиса си, друг - на паркинг.

Източникът отрече слуховете, че Мъри е бил арестуван, но каза, че авиокомпанията е уточнила пред жертвите, че ще бъдат подкрепени по всякакъв начин, ако желаят да повдигнат обвинения. На засегнатите пилоти също са предложени консултации.

Мъри е бил интервюиран три пъти като част от разследването. Дарел Хюз, главен директор на Ryanair, написа в имейл до персонала: "Със съжаление трябва да ви уведомим, че снощи прекратихме незабавно договора на главния пилот на Ryanair DAC (който беше назначен през 2020 г.). Това решение следва разследване през последните дни, което идентифицира модел на повтарящо се неподходящо и неприемливо поведение спрямо редица жени младши пилоти, което е в нарушение на нашата политика за борба с тормоза. Решени сме да гарантираме, че всички наши хора могат да идват на работа в безопасна и сигурна среда."

The Times съобщава, че Мъри не е сътрудничил на разследването, заявявайки, че е изправен пред "лов на вещици". По-късно той твърди, че не е изпращал текстовите съобщения, а след като му е предоставено доказателство, казва, че го е направил, когато е бил пиян.

Той се е свързал с някои от жертвите си и ги е призовал да не помагат на разследването.

Мъри бил уволнен по четири обвинения, включително култивиране на неподходящи отношения с жени пилоти. Той има право на обжалване в седемдневен срок. Говорител на Ryanair каза, че авиокомпанията няма да коментира отделни служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 10 месеца
И все пак бас ловя, че Урсула не е виждала гол мъж от 10г.
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 46 - явно не можеш да четеш. В статията се казва, че дъртофелника си е променил 14 пъти графика от 18, за да сваля МЛАДШИТЕ жени пилоти. (И какво общо има Урасула в снърканото ти съзнание?)
44
8
 
10
 
! Отговори
Anonimen преди 10 месеца
До 47.Дъртофелницата Урсула за твое сведение е все още омъжена и има 7 деца. А мъжа и е лекар гинеколог селяндуриноЖената учравлява света а такива като тебе могат да управляват само двор с кокошки
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Човека предлага, ние мъжете така правим даваме предложение, никой не е длъжен да го изпълнява - това само някоя дъртофелница като Урсулата го е направил от завист дето нея вече никой не я задява.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Все пак се каса е за англичани - това въобще не би трябвало да е новина. Ако тръгнат да уволняват по такива причини, кьорав белолик няма да остане на работа.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
трябва да си вардим мъжете,че вижте какво става...
40
0
 
9
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
А в европарламента всички са такива,тях кога ще уволните?
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жените на борда, носят нещастие - стара морска максима.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Палавник, налита на мъжко, женското не го интересува...хахахахахаха :)))
37
1
 
12
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 10 месеца
Последно- мъже ли е опипвал или жени? Ако е първото, ко да кажеш-пеедерунгел, ако е барал моми-евалла!
36
2
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 10 месеца
Е че винаги са на прицел откак са създадени ракетите. И руснаците са на прицел и всички останали.
35
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дърт козел млада върба лющеше..
34
0
 
1
 
! Отговори
V преди 10 месеца
Май разбрахме и кой точно е бил пренебрегнатия. Съжалявам ако съм Ви засегнал| | |V V V
33
1
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 10 месеца
В Новината не са написали Пола на Пилота и Пилотите . Преди се водеше дело за сексуален тормоз .Но откакто ГЕЙ парада се водеше от един бивш Президент на България , това е забранено .Призовавам Президента да излезе с мнение за гейпарада в България - дали подкрепя педофилията и хомосексуалните мъже .За Критиците - ГЕЙ са само Мъжете , няма Жени с патки .
32
7
 
7
 
! Отговори
До така става преди 10 месеца
Умряла е някоя за 58 годишен дядо. Все едно 22 годишен мъж да си пада по 58 годишна баба и да има мераци. Ама откъде го имате това самочуствие? От големият корем и тесните раменца? От увисналата и сбръчкана кожа? От рядката косица? От високите нива на естроген и паласките?
31
3
 
14
 
! Отговори
Така става преди 10 месеца
Ами така става, като ходи опипва само хубавите. На някоя про-грозничка така и се е искало и на нея да и поиска снимчица, нещичко, ам нейсе... и вярвам сама е стигнала до заключението: "ако няма да ме опипва и мене, да не опипва никоя, я да му пусна едно анонимно сигналче"
30
4
 
8
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 10 месеца
Сигурно е от ПП или ДБ
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Статията е написана полово неутрално. Пилот -пилотките са от среден род - що е то?
28
4
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Сигурно така опипва и децата си вкъщи.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оффф, последно тоя обратен ли е бил или не?