Хотелите, които предлагат СПА и здравен туризъм са пълни на 50%

Покачването на цените на услугите следвало темпа на поскъпването на храните
37
Хотелите, които предлагат СПА и здравен туризъм са пълни на 50%
Снимка: Pixabay

Очаква се над 50% заетост на хотелите, които предлагат СПА и здравен туризъм, каза за БНР Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на европейската СПА асоциация. По думите на Кацарова интересът към този туристически продукт се засилва.

СПА хотелите и курортите в страната предлагат разнообразни пакети, свързани със климатолечение, минерални води, чиста храна, казва Сийка Кацарова.

"Имаме места, в които се предлагат програми "Здраве", които са минимум 5 нощувки, програми, свързани с детокс, с бърнаут", каза тя.

Основните гости ще бъдат българите, но също и туристи от съседните страни. Очаква се подписването и на първите директни договори с една от големите здравноосигурителни каси в Германия с четири български медикъл и СПА центрове по Черноморието, която ще поеме възстановяването и рехабилитацията на германски туристи у нас. Повече от половината от СПА хотелите в България са сертифицирани със сертификата Зелен ключ.

"Той дава на онези, които са покрили изискванията за устойчива кръгова икономика, а именно по-малко отпадъци и по-малко енергия, ползване на водата в няколко цикли и много клиенти всъщност и този знак и сертификат", каза Кацарова.
Повишението на цените следва темпа на повишение на цените на храните. И още една тенденция, която следват СПА хотелите, посочи Сийка Кацарова.

"Здравословна храна - това всъщност е трендът, който спа хотелите следват в последните месеци", обясни тя.

Има необходимост от повече позитивни новини за България на пазарите, от които идват туристи у нас, посочи още Сийка Кацарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: туризъмспа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз като живеещ много отдавна в Германия, идвах на море почти всяка година в Бг, и водех с мен приятели немци, които преглъщаха селянията, защото им беше евтино. Тази година цените - двойни, селянията същата. Резервирахме за Испания.
22
0
 
1
 
! Отговори
Не преди 10 месеца
Празни са на 50%
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДО BG СМЕШКИ__НЕ СА СМЕШКИ - ИМАТ СПА ПРОЦЕДУРИ - МАСАЖ НА ПОРТФЕЙЛ - ОТЪНЯВА И СТАВА ЕЛЕГАНТЕН!!...
20
2
 
1
 
! Отговори
няма дерт преди 10 месеца
И да са празни пак са на печалба
19
5
 
2
 
! Отговори
ДО 19 преди 10 месеца
Не си запознат - Велинград , Девин и Сапарева Баня - това са градове с Пресъхнали Минерални Извори - там подряват водата на Газ .Нали знаеш как се познава СПА ?Има Мирис на Сяра .
18
4
 
3
 
! Отговори
бг смешки 3 преди 10 месеца
изобщо като цяло българският турзиъм е зле организиран и НЕНУЖНО СКЪП ! всеки хотел е различен ,няма реално качествено обслужване !
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пълни са на 50%. Т.е. петък, събота, неделя на 100%, другите дни на 10%.
16
5
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 10 месеца
да не говорим че СПА хотел може да има реално само където има МИН вода - тоест ДЕВИН , ВЕЛИНГРАД ,САПАРЕВЯ БАНя и на още 2-3 места ! а те са ги нащркали наваскъде !
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който иска - да ходи на нашите "СПА" и море. Аз ходя в Гърция. По-евтино, по-хубаво и никой не те задължава да ядеш на плажа диня за 100 лева и да се валяш в мърсотията.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама другите 50% са празни...
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хотелиерите, които предлагат СПА и здравен туризъм са пълни измамници работещи със Здравна каса в комбина.Клиентите туристи се правят на болни, а хотелиерите се правят, че ги лекуват. Всички са доволни. Точат здраво касата. Ние им плащаме масрафа.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БЛАГОДАРЯ ЗА РЕКЛАМАТА, НО НЕ МИ Е НУЖНА. ПАК ЩЕ ОТИДА НА ОСТРОВ САРДИНИЯ КЪДЕТО Е ПРЕКРАСНО!
11
5
 
7
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 10 месеца
българското СПА не е на ниво да не говорим че на всеки 2 хотел са сложили СПА а то реално не е СПА ! отделно е неужно скъпо ая самите хотели не си отговарят на звездите ! хотелите които предалагат качествени СПА услуги са единици !
10
1
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 10 месеца
Мирослав Германов е психично болно!!!
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Надпис в хотел със СПА на Слънчев Бряг:"Хотелът няма да работи през юли и август. На почивка сме в Гърция."
8
9
 
4
 
! Отговори
Те убиват за кеф преди 10 месеца
Полицията в ПЕРНИК се ръководи от Терориста Юлиян Борисов Георгиев и никой не им държи сметка! Те убиват!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това си е вид реклама. Казват дефекто, ако искате спокойствие и да избягате от тарапаната по морето, отидете на СПА, нищо че платите повече.
6
6
 
6
 
! Отговори
До Георги Илиев Мише преди 10 месеца
Жалък ***, искаш ли пак на баща ти от rЪ3Ъ в твоите ycтeнца както си е по стара ваша семейна традиция
5
6
 
16
 
! Отговори
ризорт&спа преди 10 месеца
Здравеопазване няма, санаториуми няма, обаче имало здравен туризъм. Можете да пратите украинките там, да ги донапълнят.А скоро може да настаняват там и недоумрелите "герои" от великата "украинска" армия, за ваша сметка естествено.
4
10
 
14
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
Основните гости са крадливото , заядливото, алчното , завистливото , подлото и всичко свързано и обвързано с фуражките и охранителните фирми общество от българите .