Проучване: Мъжките маймуни били често гейове

72 на сто правят секс с майуни от същия пол
12 юли 2023 23:30, Стела Стоянова
198
Проучване: Мъжките маймуни били често гейове
Снимка БГНЕС

Хомосексуален секс - някои хора го правят, някои пингвини го правят, а както се оказва, и много маймуни го правят. Според проучване, публикувано в списание Nature Ecology and Evolution, това е съвсем естествено, пише БГНЕС.

Наблюдавайки група макаци резус в продължение на три години в Пуерто Рико, учените от Лондонския имперски колеж установяват, че по-често мъжките правят секс със същия пол, отколкото тези от противоположния пол.

Изследователите съобщават, че 72% от 236-те мъжки маймуни са се съвокуплявали с други мъжки, докато само 46% са участвали в хетеросексуален секс.

Съществуват много различни теории - липса на достатъчно женски, установяване на господство или изпускане на парата - които могат да обяснят защо животните могат да се ангажират с хомосексуално поведение.

Но изследователите смятат, че наблюденията им всъщност подкрепят изцяло нова теория - че мъжките, които правят секс един с друг, имат еволюционно предимство пред хетеросексуалните си събратя.

Изследователите съобщават, че мъжките маймуни, които правят секс помежду си, често подкрепят партньора си в битки. Освен това тези мъжки маймуни не са строго хомосексуални. Те правят секс и с женски.

Всъщност изследователите са установили, че бисексуалните макаци са имали повече потомство от хетеросексуалните си колеги.

Така че, взети заедно, "те създават връзки и си помагат в борбата", казва Винсент Саволайнен, биолог и водещ автор на изследването, пред New Scientist. "И след това идеята е, че ако правят това, тогава може да имат и достъп до повече женски и на практика да имат повече бебета", каза той. И тези бебета може да са по-склонни да правят същото, установяват изследователите.

С помощта на генетични тестове и родословни дървета те установяват, че еднополовото поведение е 6,4% наследствено. Само по себе си това може да изглежда малко. Но то е в съответствие с другите наследствени поведения, които учените са идентифицирали при маймуните - включително обгрижването и социалността, се уточнява в прессъобщение на университета. По принцип поведението трудно може да се припише на гените, така че дори на пръв поглед ниският процент от 6,4 % заслужава внимание.

Въпреки че взаимоотношенията, които имат маймуните, вероятно са различни от тези на хората, Саволайнен се надява, че тези открития могат да ни помогнат да разберем по-добре променливостта на пола.

"За съжаление сред някои хора все още съществува убеждението, че еднополовото поведение е "противоестествено", а в някои страни за съжаление все още се прилага смъртно наказание за хомосексуализъм. Нашето изследване показва, че еднополовото поведение всъщност е широко разпространено сред животните", казва Саволайнен в изявление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: маймуниеднополов секс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Излиза че избирателите на ОПГ пп-дб са маймуни
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз от кога казвам че разлика между турчин и мЪймyня няма...
76
7
 
13
 
! Отговори
Проучване на БАН преди 10 месеца
Русофилите са мeлezи, ypoдливa кръстоска между вампир и рептил... Няма по-низши същества от тях на Земята.
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жените не са цвете за мирисане, има доста зли, дори са по зли от мъжете бих казал, но аз ги харесвам ))) Като не си обратен какво ти пука, те не могат да ти направят нищо, ако им покажеш, че си хетеро, иначе статията е верна за май муните :)))
74
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Затова ли само прозападни политици има по прайдовете?
73
11
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Тези статии се подбират и пускат нарочно, за да може обществото да приема по лесно пeдepacтията... Видите ли, тя била естествено състояние бе, не била заболяване... Нормалните хора обаче не я възприемат така. Дори когато великият Меркюри призна на гаджето си, че е бисексуален, тя се отдръпна и си намери друг... После даже ги запозна...Железният Хувър, основателят на ФБР, до края на живота си не е могъл да избегне подмятанията по негов адрес... Хората не ги възприемат, колкото и да са успели.
72
10
 
13
 
! Отговори
Проучване на БАН преди 10 месеца
Болшинството русофили са добре прикрити гeйoвe и нeкpoфили.....
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Верно е това, гледъл съм по Нешънъл Джиографик как се плющят май муните, но още от Римската империя е пълно с обратни, но тогава не са го правили на проблем :))) Аз също немам проблем с тех, стига да не свалят, предпочитам жените :)))
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Брей, кой ли им промива мозъка на тези маймуни с видеа и паради
69
0
 
5
 
! Отговори
Мис/мистър Холандия преди 10 месеца
След това откритие, в Пуерто Рико щели да откриват най модерния диспансер за лечение на хемороиди. Докторите щели да са само макаци.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ай ай ай маймуните били евроатлантици като нашите от ПП и Герб
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На снимката мамунката чака нещо.Кой знае зад гърба му кой пръч е ,а Шалапова,я Христо Иванов
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това малкото на снимката ми прилича на наш Киро преди 30 години ха ха хааааа
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ахааа....британски учени значи?!?Хахаха....той целият ви жалък остров е пълен с макаци бе!!
64
0
 
5
 
! Отговори
Мис/мистър Холандия преди 10 месеца
Прав си, много животински видове проявяват интерес и към двата пола. Лъвът няма претенции от какъв пол ще му е вечерята. То по твоите думи ще излезе, че едно нормално животно няма. Съвсем изперкахте ей.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това "изследване" е правено от тотални гейове маймуни.... Целия тоя експеримент с западното общество сега е просто да докаже че културата разивана стотици години няма никакво значение, че човека може да се смачка в каквато унизителна форма искат, да му казват истината в лицето и да няма никакво значение....това е поредния глобален експеримент на болните душички които са се докопали до контрол
62
0
 
7
 
! Отговори
Евроатлантактик преди 10 месеца
Значи не греша ,като викам на ЛГБТ и ДБ маИмуни
61
0
 
3
 
! Отговори
мис Бонев преди 10 месеца
харесва това :)
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Миле, ако цензурирана думата гей как ще им направят реклама. Нали това цели тази статия.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не позна, тази гей мода е западна, евроатлантическа. Виш само прозападното ни правителство как облизва на всеки задните части и как се дупи на всеки. Направо задницата им са станали като войнишки ботуш

Спонсорирани публикации