Проучване: Мъжките маймуни били често гейове

72 на сто правят секс с майуни от същия пол
12 юли 2023 23:30, Стела Стоянова
198
Проучване: Мъжките маймуни били често гейове
Снимка БГНЕС

Хомосексуален секс - някои хора го правят, някои пингвини го правят, а както се оказва, и много маймуни го правят. Според проучване, публикувано в списание Nature Ecology and Evolution, това е съвсем естествено, пише БГНЕС.

Наблюдавайки група макаци резус в продължение на три години в Пуерто Рико, учените от Лондонския имперски колеж установяват, че по-често мъжките правят секс със същия пол, отколкото тези от противоположния пол.

Изследователите съобщават, че 72% от 236-те мъжки маймуни са се съвокуплявали с други мъжки, докато само 46% са участвали в хетеросексуален секс.

Съществуват много различни теории - липса на достатъчно женски, установяване на господство или изпускане на парата - които могат да обяснят защо животните могат да се ангажират с хомосексуално поведение.

Но изследователите смятат, че наблюденията им всъщност подкрепят изцяло нова теория - че мъжките, които правят секс един с друг, имат еволюционно предимство пред хетеросексуалните си събратя.

Изследователите съобщават, че мъжките маймуни, които правят секс помежду си, често подкрепят партньора си в битки. Освен това тези мъжки маймуни не са строго хомосексуални. Те правят секс и с женски.

Всъщност изследователите са установили, че бисексуалните макаци са имали повече потомство от хетеросексуалните си колеги.

Така че, взети заедно, "те създават връзки и си помагат в борбата", казва Винсент Саволайнен, биолог и водещ автор на изследването, пред New Scientist. "И след това идеята е, че ако правят това, тогава може да имат и достъп до повече женски и на практика да имат повече бебета", каза той. И тези бебета може да са по-склонни да правят същото, установяват изследователите.

С помощта на генетични тестове и родословни дървета те установяват, че еднополовото поведение е 6,4% наследствено. Само по себе си това може да изглежда малко. Но то е в съответствие с другите наследствени поведения, които учените са идентифицирали при маймуните - включително обгрижването и социалността, се уточнява в прессъобщение на университета. По принцип поведението трудно може да се припише на гените, така че дори на пръв поглед ниският процент от 6,4 % заслужава внимание.

Въпреки че взаимоотношенията, които имат маймуните, вероятно са различни от тези на хората, Саволайнен се надява, че тези открития могат да ни помогнат да разберем по-добре променливостта на пола.

"За съжаление сред някои хора все още съществува убеждението, че еднополовото поведение е "противоестествено", а в някои страни за съжаление все още се прилага смъртно наказание за хомосексуализъм. Нашето изследване показва, че еднополовото поведение всъщност е широко разпространено сред животните", казва Саволайнен в изявление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: маймуниеднополов секс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ех, зендерите не спят да ни обясняват колко нормално е да си ненормален.
97
0
 
4
 
! Отговори
Тольо преди 10 месеца
Ами тава ние го знаем. Почти всички маймуни са се хомосексуални най-вече мъжките, то това е претоплена манджа.Те маймуните си се размножават с приемни семейства,събират се по 2 о 2мъжките вземат си по едно маймунче и си го отглеждат,също като нас хората и най вече като тезе от гилдията.В тази статия написана от някои много умен хомо сапиенс (сек...ален) е трябвало да се поясни че,става дума за социална структура с мачо алфа и низши каста от подчинени мъжке без право на контакт и зазмножаване.
96
0
 
5
 
! Отговори
vale_karo преди 10 месеца
До Анонимен Няма да се учудя в скоро време да установят ,че 80% от динозаврите са били гейове.
95
3
 
3
 
! Отговори
Русоробски фронт преди 10 месеца
Нищо ново под слънцето.Това са го правили путинисти и болшевики цяло столетие и затова им се е скапала държавата
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След някоя година хетеро ще е противоестествено и забранено. Вече се работи по изкуствени утроби така че тръгне ли това и приключваме
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е до кога ще ни натрапвате тази любима на Посолоството тема? Явно Сорос плаща и за тези тъпизми, с които ни проплаквате създанието. И какво точно ме интересува какви маймуни какво точно правели? Аз не съм ***. Зорлем изкарвате всяко извращение да е правило и за уважение?
92
0
 
1
 
! Отговори
Мис/мистър Холандия преди 10 месеца
ДО Жижи Алин Голям си, имаш плюс от мен. Хубав ден!
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"За съжаление сред някои хора все още съществува убеждението, че еднополовото поведение е "противоестествено"-Този цитат от статията направо ме втрещи. Бих казал какво мисля по въпроса,но трябва да написа толкова псувни,че ще ми изтрият коментара
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Женските макаци са намалели, заради аналнополово предавани болести
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пokpивaт знaчи kpитepиитe нa EK...
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПРИ ПРОУЧВАНЕТО 115% ОТ МЪЖКИТЕ МАЙМУНИ ПРАВЕЛИ СЕКС С ИЗСЛЕДОВАТЕЛИТЕ ОТ МЪЖКИ ПОЛ НА ЗАДНА ПРАШКА, А С ТЕЗИ ОТ ЖЕНСКИ ПОЛ - НА ПРЕДНА!!...
87
12
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
Аз съм гей и се гордея с това
86
2
 
12
 
! Отговори
Бай Лазар преди 10 месеца
Преди години в казармата, един хомосексуалист , за да задоволи нагона си го надуха с компресора, за малко да умре от удоволствие. Аз без проучване мога да ви кажа, че тази статия е поръчкова и сравняват хроата с макаците. Абе макаци, вие за маймуни ли ни мислите?!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 127Това си го има в живота, те гейовете си харесват мъже, то и Цезар се е плющял с момченца, но не виждам проблем като си хетеро, като видят че си такъв престават да те свалят например :))) Статията е вярна, гледал съм как мъжка горила награби мъжко в зоопарка, има го това при май муните :)))
84
1
 
19
 
! Отговори
Мис/мистър Холандия преди 10 месеца
Там е работата, че те постоянно ни досаждат, провокират ни и ни се навират в очите. Тази статия е ярък пример за това. Шапка свалям на Васил Найденов и Елтън Джон например и нека прайдаджиите сами си отговорят на въпроса-защо. Водих детето си на кино, анимационен филм и там пак ме занимаваща с гейщини, представяш ли си, анимационен филм. Дори жена ми която е супер либерална, промени мнението си за тях. Това правят с поведението си, отвращават дори и хора, които им симпатизират донякъде
83
1
 
2
 
! Отговори
Володемир Оноденко преди 10 месеца
Обичам най веч черна мямуня от сащ да *** оправя..а тънка къса пижжка от ЕЮ само смучаа от уважинie.
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само веднъж съм имал случай обратен грамаден мъж облечен като жена да ме хване за дупето, но набързо му изпарих надеждите, те иначе са кротки сега травеститите и шимейлите, то всъщност някой много трудно можеш да ги разпознаеш в тъмното, че не са жени, но гледаш адамовата ябълка за да се увериш :))) Нищо против немам срещу тех, искат да са жени, но съм против грамадни космати мъже да се плющят, те дори не искат да са жени :))
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фактът, че има такива хора НЕ МОЖЕ ДА СЕ игнорира.... Така се чувстват и не става така, че да се променят насила... И на мен са ми неприятни, но не ми пука ако не ми досаждат....
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проучване : 98% от жените са змии!!!
79
5
 
2
 
! Отговори
Наистина имат преди 10 месеца
еволюционно предимство тези бисексуалните, защото са се родили съвсем нормални хетеросексуални, но от лакомия за облаги приемат да стават любовници и на гейове, а както се знае, гейовете са окупирали завидни позиции в обществената йерархия и се подкрепят един друг. След като спечелят благоразположението на овластени гейове, хетеросексуалните мъже, които от кариеризъм и лакомия са станали бисексуални, също се докопват до завидни позиции. Това им дава достъп до повече жени и могат да ги забременят

Спонсорирани публикации