Прокуратурата: Чавдар Бояджиев е двойният убиец от Лозен

Доказателства го свързват с убийствата
Обновена: 6 авг 2023 10:37 | 6 авг 2023 09:54, Александър Попов
73
Прокуратурата: Чавдар Бояджиев е двойният убиец от Лозен
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата даде подробности за двойното убийство в село Лозен. Разследването се води от Софийската градска прокуратура.

До момента е известно, че 18-годишно момиче и 27-годишен мъж са били открити с огнестрелни рани вчера сутринта на различни места при селото. Младата жена е била обявена за издирване в петък.

По случая има задържан - 34-годишния Чавдар Бояджиев, който е живеел в селото и който е познавал двете жертви. Той е бил арестуван на пътя между Айтос и Бургас, като у него е бил открит пистолет. Той е имал един патрон в пълнителя, и един патрон в цевта.

При задържането си мъжът е направил самопризнания. По ръцете му има капсулни частици, което значи, че е произвеждал изстрели с огнестрелно оръжие. Намерени проектили и гилзи при тялото на убитото момче, са изстреляни от пистолет, намерен в автомобила на обвиняемия.

„В понеделник ще бъде разглеждана мярката за неотклонение на обвиняемия Ч. Б., ще поискаме задържане под стража", обяви зам.-градският прокурор Христо Кръстев.

„На 4 август е извършен оглед от СДВР на територията на Бургас, иззети са пистолет с пълнител, дрехи, кутия с патрони на обвиняемия Ч. Б. и банкова карта на убитото момче. На 5- ти август е извършен оглед на територията на област София, установено е тяло на жена на видима възраст от около 20 години, както и тяло на мъж на видима възраст от 30 години. Разпитани са свидетели и близки на жертвите. Телефонът на момичето е намерен в кв. "Младост". По ръцете на обвиняемия има капсулни частици, което означава, че скоро е произвеждал изстрели с огнестрелно оръжие. След запознаване със събраните доказателства се констатира, че има достатъчно основания да се смята, че Ч.Б. е извършил двете убийства", каза още Христов.

У заподозрения са намерени и кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж.

Телата на 18-годишно момиче и 27-годишен мъж бяха открити с огнестрелни рани вчера сутринта на различни места край село Лозен. Младата жена е била обявена за издирване в петък.

"Момичето е било убито в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство - мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, "по особено жесток начин", заяви заместник главният секретар на МВР Живко Коцев.

Задържаният 34-годишен мъж - Чавдар Бояджиев, е живеел в Лозен и е познавал двете жертви. Той е бил арестуван на пътя между Айтос и Бургас.

При задържането си мъжът е направил самопризнания. Намерени проектили и гилзи при тялото на убитото момче, са изстреляни от пистолет, намерен в автомобила на обвиняемия, доказва експертиза на разследващите органи.

През април миналата година задържаният е извършил убийство по непредпазливост на 22-годишна жена, но е освободен с мярка подписка.

„През миналата година на 6 април обвиняемият е извършил и друго убийство по непредпазливост, жертвата е 22 годишно момиче. Той е задържан за срок от 72 часа, но внесено е искане за постоянно задържане, съдът обжалва това решение с мярка подписка, в момента делото е на производство, то е стартирало в сектор разследване на СДВР. Намираме много пропуски по това дело, поискали сме освобождаване от длъжност на неговия ръководител", каза още Коцев.

Заместник-директорът на СДВР Мирослав Данаилов заяви, че майката на убитото момиче е подала сигнал в 8-о РУ, че е изчезнала.

„В момента обвиняемият живее с момиче, чийто баща е бил служител на МВР през 1991 г., назначен в столичното девето районно управление, през 1998 г. е напуснал системата на МВР. Обвиняемият Ч.Б. е ползвал оръжието на бащата на момичето", подчерта Коцев.

Заместник градският прокурор Христо Кръстев каза, че Ч.Б. е обвинен за това че на 3 и 4 август е извършил двойно убийство, събират се доказателства, предстои преценка за това дали първата жертва през 6 април 2022 г. е убита умишлено.

Бояджиев е направил пълни самопризнания. През 2019 година е регистриран за престъпление против личността. Заедно с други две лица е причинено телесно увреждане на българин. Внесен е обвинителен акт с мнение за съд през 2020 година. През 2023 година е освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба от 1000 лева.

В събота жители на село Лозен излязоха на протест срещу насилието и двойното убийство. Те настояват и за постоянно полицейско присъствие в селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Лозенубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
щурак преди 9 месеца
След като има пълни самопризнания, кои ли самопризнания ще са празни. И освен това прокурорите си правят PR с твърденията за пълни самопризнания, защото са напълно наясно, че дадените пред милиционер обяснения от айдука нямат никаква доказателствена стойност. Прокурорска му работа, та чак милиционерска (ала Цв. Цв.)
65
0
 
12
 
! Отговори
Ева преди 9 месеца
Що за скапана държава.Избиват хората, като пилци и все невинни.В парламента защитават собствените си интереси, гледат хората в очите и ги лъжат колко ги е грижа за тях.За толкова години истината е, че никой не го е грижа за масата. Сещат се за тях по избори, подхвърлят им някой трохички по празници и после всичко отначало.Патологични лъжци.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Въз основа на какво обявихте некой си за двоен убиец. И въпрос, ако е убиец, що се щура на свобода? Нашето правосъдие е велико. Съседката Радка посочила някого за убиец и ето.
63
0
 
5
 
! Отговори
БОЙ С ЧЕРПАКА ПО преди 9 месеца
ИСКАМЕ ЗАПЛАТИ КАТО В ЕВРОПА, АМА ДА СИ ОСТАНЕМ ДИВИ ПЕЩЕРНЯЦИ?
62
5
 
0
 
! Отговори
Жената да ... преди 9 месеца
...стои в къщи. Да би мирно седяло...
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен Сички шопи сте такива.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имал бил 150 000 лева задължения? Тоя е пълна от репка!
59
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 месеца
Ако прокуратурата в София си вършеше...работата както трябва,сега нямаше да има още две жертви. Още миналата година,този...изверг е извършил...злодеяние,но е бил пуснат. Абе тези...органи майтап ли си правят с нас,или искат да грабнем...тоягите и да стартираме...системата от нулата. На там вървят работите.
58
1
 
2
 
! Отговори
Киро парцала преди 9 месеца
Тя да каже за Доган, Боко, ПееФски, Киро менте Българина, Посолствата... Тия дребни изблици на нравственост не ни стоплят.
57
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Азбучни убийства.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
'' Прокуратурата '' ............................ в последно време няма други новини освен вилнеещи, биещи, убиващи турбо селяни ... това е българския народ за съжаление, просто сега се чува и вижда повече.
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За съжаление такива индивиди са идеалът за мъж на българката, особено на младите поколения.
54
0
 
6
 
! Отговори
Феро преди 9 месеца
С два патрона е колата,какво ли ще се случи?Нови две жертви,или нови две пачки за прокурорите?Филмът в България няма край,самонаселението намалява,ежедневно и със замах!
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен Безработица и дигат цените и хората нервни и озвереват..
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Косата ми се изправя.Ще останат ли в България честни хора.Престъпници,корупция ,насилие.Престъпници ли сме българите.Нямаме ли морал,човечност,доброта.Не мога да го повярвам.Не искам да го повярвам.
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво стана, подгониха мишките на Цацаров и Гешев, които до преди няколко месеца само висяха в интернет, когато не работят като опг.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прокарва се политическа агенда, не че толкова се милее за жените. Прилича малко на САЩ с протестите за Джордж Флойд. Ако има американци тука, кажете после имаше ли подобрение за афроамериканците след тези протести и Байдън на власт? Любопитен съм, защото ако е имало подобрение съм ОК с тази агендата.
49
0
 
18
 
! Отговори
Itso преди 9 месеца
На снимката горе - 6 нищоправци!. Цялата държава тъне в корупция, измами и престъпления те впрегнали цялата прокуратура да се занимава с ЕДИН случай, добре, става дума за убийство, рецидив, да назначат 2 та дори 3-*** криминалисти - те ЦЯЛА ПРОКУРАТУРА. Ей затова ще има Динковци, защото държавата отсъства.
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Представяте ли си колко други спецялни престъпници има на свобода из България??
47
0
 
12
 
! Отговори
aaa преди 9 месеца
Бах тоя пич много вържежен. Убил предното си 18 годишно гадже, сега убива 2-рото си 18 годишно гадже и междувременно официално живее с 3-тото си 20 годишно гадже, което е и най-вероятната му следваща жертва.

Спонсорирани публикации