14-годишен препи на абитуриентски бал и изпадна в кома

Полицията пък се бори с празнуващи с димки
14 май 2024 14:42, Нели Христова
33
14-годишен препи на абитуриентски бал и изпадна в кома
Снимка: БГНЕС

Двама 14-годишни ученици са получили тежко алкохолно отравяне, след като са празнували абитуриентски бал в понеделник вечерта, съобщи bTV. Момчетата учат в столичното 88-о училище в "Овча купел".

Според източници на медията едното момче е изпаднало в кома вследствие на отравянето с алкохол. Ученикът е бил на абитуриентски бал, гласи неофициалната информация.

На още едно момче му е прилошало заради прекомерна употреба на алкохол. Вторият ученик обаче не е бил хоспитализиран. От "Спешна помощ" потвърдиха, че едно дете е откарано в "Пирогов" тази сутрин. Засега не се знае какво е състоянието му.

От телевизията са направили безуспешен опит да се свържат с ръководството на училището, откъдето отказали коментар.

Междувременно полицаи санкционираха абитуриенти, които днес пускаха димки пред храм-паметника "Александър Невски". Униформените дори се опитали да загасят горяща пиратка и потърсили обяснения от няколко младежи за използването на неразрешената пиротехника.

Полицията взема мерки с допълнителни екипи ще следят за реда и безопасността по време на провеждането на абитуриентските балове. Сред най-честите нарушения е показването през прозорците на младежите или през купето на автомобила по време на движение.

Тази година санкцията за подобно нарушение е до 50 лв., както за нарушителите, така и за водачите. Ще се извършват допълнителни проверки за шофиране след употреба на алкохол и на наркотични вещества.

Създадена е и специална организация за движение по пътищата в района на училищата, детските градини и ресторантите, където се провеждат балове.

Униформените ще следят и за стриктното изпълнение на Закона за използването на оръжията и пиротехниката, така че използването на димки също ще се санкционира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от София
Терзиев ще се съобрази с експертите за движението по "Патриарха"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
От телевизията да се свържат с родителите на препилите,а не с ръководството на училището.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оро госке......селяние.
23
0
 
4
 
! Отговори
Шегобиец преди 2 седмици
Случва се и в най-добрите семейства!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Осмокласниците са били гости на нечий абитуриентски бал или самите те са били нещо като "малки абитуриенти", защото и това го има. Дори и когато изпращат децата, завършващи детска градина, защото есента тръгват на училище, и на тях им казват "нашите абитуриентчета", а малките само това и чакат и бърборят "Аз съм абитуриент!"
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още ясно си спомням, 8-ми клас, на гости на съученик и му преинсталирам уиндолсчето. В един момент, нахлува майка му, разтревожена жената, обадили и се от училище, че малкия и син извадил от раницата бутилка вино и трима четвъртокласника се насвяткали в междучасието. 10 годишни хлапета.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
50 лева санкция? Ама за тях 50 лева са смешни пари... Трябва 5000 да е глобата за да има реален ефект.
19
0
 
3
 
! Отговори
вв преди 2 седмици
kleta mayka balgaria...
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Може да не ви се вярва, но където живея имаха бал 5-годишните, завършващи предучилищно. Имат черни тоги и черни шапки. Парти. Дипломи поименно. При над 35% незавършващи средно образование тук, поне детската градина завършват подобаващо
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
14 g prepili na abut.bal kak sa vseli alkohol kato sa 14 g ili sa na njakoi deputat ili 4enge ot njakoe rajonno v bg stava vse po sla vasoitanieto go njama agresiata gamenite gi ima vsimat primer ot politizi i dezata im na bigataschite v bedna uj bg tia ot gerb dezata im vs sa oredeni v bg i 4ujbina normalnite bg deza i roditeli da mu mislat
16
3
 
5
 
! Отговори
30+ преди 2 седмици
младоците и да пият не могат когато бях ке леш пиех, но запазвах достойнство.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Момчето е тренирало за да може да издържи като стане време за бал.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Алкохола е вреден за здравето и не е геройство да се пие. След време тези които прекаляват с него ще имат големи мъки и в много случаи фатален край.
13
2
 
4
 
! Отговори
Абуригент на 14 преди 2 седмици
Аз празнувах моят абитуриентски бал на 19 ... доста алкохол се изпи, никой не изпадна в кома.
12
6
 
14
 
! Отговори
До 11 преди 2 седмици
Е аз се друсах и нали съм аутсайдер - сега си живея на няква 35 метрова яхтичка , а ти си имай три бизнеса и директорски пост но все още работиш......
11
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей, не се научиха да пият тия хлапетии... Пълен отличник бях. Днеска съм с 3 бизнеса и директорска позиция в ИТ компания. Пиене? Само бира и чат-пат хубаво уиски поне на 18. Като ученици пиехме доста. Наркотици? Не, това беше за аутсайдерите. Пиехме и айде на детска дискотека да бройкаме мадамите. Кома?! Никога. 2 пъти ми се наложи да повърна, че наистина препих и толкоз. Иначе днешните са тотал щета *** дечурлига. Като родителите си, разбира се.
10
0
 
7
 
! Отговори
Защо не? преди 2 седмици
Детето заслужава! Нали така?!
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Погледнете ги какво са направили центъра на София, особено около Патриаршията! Свинска ***! Това днешното не са абитуриенти, а свинета!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Скоро ще вземат да правят "бал" и на тези завършващи детската градине. Там също ще има чалгия до зори, алкохол и дрога до откат, за да не изостават от батковците.. Така е, акселерация
7
0
 
16
 
! Отговори
DJ на народа преди 2 седмици
А чалгиицата дънила ли до дупка?
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия на 14 години тъкмо са се научили да броят до 14 и айде на бал,па оставете ги барем още някоя и друга година до 18 да се научат да броят,че то хептен необразовани ще излязат...