Възрастна двойка ужасена от Ryanair: Таксуваха ги £110 за два принтирани листа

Рут и Питър Джафе, на 79 и 80 години, сбъркали кои бордни карти да принтират
15 авг 2023 19:24, Нели Христова
48
Възрастна двойка ужасена от Ryanair: Таксуваха ги £110 за два принтирани листа
Снимка: БГНЕС

Възрастна двойка, която Ryanair таксува £110 за разпечатване на бордните им карти, каза, че е "ужасена" от отношението, което са получили от бюджетната авиокомпания.

Рут и Питър Джафе, на 79 и 80 години, по погрешка изтеглили своите бордни карти за връщане преди пътуването им от Лондон Станстед до Бержерак, югозападна Франция.

Когато пристигнали на летището два часа преди полета си, им било казано да отидат до гишето на Ryanair, за да получат правилната бордна карта. За тази цел те били таксувани £55 всеки.

Двойката вече е била платила допълнителна такса за две съседни седалки, за да улесни полета на господин Джафе, който е с увреждания.

"Нямахме голям избор", казва той пред The Times. "Там бяхме с чантите си, а семейството ни ни очакваше в другия край, така че трябваше да платим. Момичето на бюрото не беше виновно, че ни таксуваше. Тя ни каза, че такава била политиката."

В изявление бюджетната авиокомпания обвини двойката, че е "пренебрегнала" имейл за напомняне в деня преди полета си.

Дъщерята на двойката използва социалните медии, за да излее разочарованието си от компанията. Тя написа в Twitter: "Хей, Ryanair, моите родители, които са на 70 и 80 години, случайно бяха изтеглили бордната карта за полета за връщане вместо изходящите, а вие им взехте  £110, за да ги отпечатат на летището. £110 за 2 листа хартия, които отнеха 1 минута. Засрамете се."

Госпожа Джафе заяви пред BBC Radio 4, че е била "доста объркана и разстроена", тъй като съпругът й не можел да стои прав за дълги периоди от време.

Въпреки че служителят съжалил двамата възрастни, все пак им начислил таксата за отпечатване на бордните карти. Двойката се оплака, но заяви, че няма много надежда, че ще им бъде върната сумата. "Мисля, че ще кажат, че е с дребен шрифт и грешката е наша, което може и да е така", казва г-жа Джафе.

Двамата смятат, че компанията трябва да улесни по-възрастните хора да резервират полети. "Ако сте в напреднала възраст и не сте възпитани с помощта на компютри от първия ден, може да бъде много трудно."

"Има толкова много хора от моето поколение, които ще имат проблеми, че трябва да има някакво средство за обслужването им. Не всеки може да излезе и да си купи компютър и внезапно да стане разбирач", казва възрастната дама.

"Разбира се, има го и стимулът за правенето на пари, като например как трябва да плащаме допълнително, за да седим заедно. Изглежда, че измъкват каквото могат от пътниците", добавя господин Джафе пред The Times.

Съгласно правилата и условията на Ryanair, пътниците трябва да се регистрират до два часа преди планирания час на излитане. Бордните карти трябва да бъдат разпечатани или изтеглени чрез приложението Ryanair.

Ryanair помоли дъщерята на двойката да се свърже с нея след нейния пост в Twitter.

Говорител на Ryanair каза:

"В съответствие с T&C на Ryanair, с които тези пътници се съгласиха по време на резервацията, те не успяха да се чекират онлайн преди да пристигнат на летище Станстед (11 август), въпреки че получиха напомняне по имейл (10 август) да се чекират на линия. Тези пътници бяха правилно таксувани с таксата за регистрация на летището (£55 на пътник). Всички пътници, пътуващи с Ryanair, се съгласяват да се чекират онлайн преди да пристигнат на летището за заминаване и на всички пътници се изпраща имейл/SMS, който им напомня да го направят 24 часа преди заминаването. Съжаляваме, че тези пътници пренебрегнаха напомнянето си по имейл и не успяха да се чекират онлайн".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари