Човек с мозък като на боклук: Как Северна Корея нарича президента на Юга?

Юн Сук Йол предупреди КНДР пред ООН
25 сеп 2023 22:30, Нели Христова
137
Човек с мозък като на боклук: Как Северна Корея нарича президента на Юга?
Снимка: БГНЕС

Северна Корея в понеделник нарече президента на Южна Корея Юн Сук Йол „човек с мозък като на боклук“ и „дипломатически идиот“, тъй като го осъди, че е използвал реч на ООН, за да отправи предупреждение относно задълбочаването на Севера военни връзки с Русия.

В реч пред Общото събрание на ООН миналата седмица Юн каза, че Южна Корея „няма да седи със скръстени ръце“, ако Северна Корея и Русия се съгласят на оръжейни сделки, които биха представлявали заплаха за Юга. Пътуването на севернокорейския лидер Ким Чен Ун до Русия по-рано този месец, за да се срещне с президента Владимир Путин и да посети ключови военни обекти, породи международна загриженост относно възможния натиск от страна на Северна Корея да получи сложни ядрени и оръжейни технологии в замяна на попълване на запасите от конвенционални оръжия на Русия, изчерпани от война с Украйна.

„Марионетният предател Юн Сук Йеол, дори на 78-ата Генерална асамблея на ООН, злостно наклевети отношенията между Северна Корея и Русия“, каза в коментар официалната централна новинарска агенция на Северна Корея. Без да се занимава с притесненията относно възможна оръжейна сделка с Русия, KCNA каза, че е „съвсем естествено“ и „легитимно право“ за съседните страни да поддържат тесни връзки помежду си. „Очевидно е, че такъв човек с мозък като боклук не може да разбере дълбокото и огромно значение на развитието на приятелските отношения между Северна Корея и Русия“, каза KCNA. „Никой в света не би се вслушал в истеричния припадък на марионетката предател Юн Сук Йол, който носи само позорна лоша слава на „политически незрял“, „дипломатически идиот“ и „некомпетентен главен изпълнителен директор“.“

Откакто встъпи в длъжност миналата година, Юн, консервативен бивш прокурор, се опита да укрепи военния съюз на Южна Корея със Съединените щати, предизвиквайки гневен отговор от Северна Корея. Също в понеделник военноморските сили на Южна Корея и САЩ започнаха тридневни съвместни военноморски учения край източното крайбрежие на Корейския полуостров, за да подобрят съвместните си оперативни способности, според флота на Южна Корея. Северна Корея гледа на южнокорейско-американските военни учения като на репетиции за нахлуване и обикновено реагира със собствени ракетни тестове. САЩ и Южна Корея предупредиха, че Русия и Северна Корея ще се сблъскат с неопределени последици, ако сключат сделки за трансфер на оръжия в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, които забраняват всякаква търговия с оръжия със Северна Корея. Русия, постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, одобри тези резолюции на ООН.

В речта си пред ООН миналата сряда Юн каза: „Парадоксално е, че постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, поверен като върховен пазител на световния мир, ще води война, като нахлуе в друга суверенна нация и ще получи оръжие и муниции от режим, който грубо нарушава резолюциите на Съвета за сигурност“. Юн каза, че ако Северна Корея „придобие необходимата информация и технология“, за да подобри своите оръжия за масово унищожение в замяна на предоставяне на конвенционални оръжия на Русия, това също би било неприемливо.

Северна Корея е известна с използването на груби нападки срещу лидерите на Южна Корея и САЩ. Той нарече предишните президенти на Южна Корея Ли Мюн Бак и Пак Гън Хе съответно „плъх“ и „проститутка“. Той описва бившия президент на САЩ Доналд Тръмп като „психически болен американски тъпак“ и нарича Барак Обама "маймуна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България 6,5 млн. души - БВП 203 млрд. долара за 2022г., средна прод. на живота - 74,9 години; Южна Корея 52 млн. души - БВП 2,735 трлн. долара за 2022, средна прод. на живота - 82,8 години;Северна Корея - 25 млн. души (от които 16% практикуват шаманизъм) - БВП 40 млрд долара, средна прод. на живота - 67 години. Та, толкова за президента на ЮК, който бил некомпетентен главен изпълнителен директор.
76
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Хората просто са брутално директни и казват истините такива каквито са. ВСИЧКИ американороби (един от примерите са немците) имат такива мозъци.
75
4
 
8
 
! Отговори
Samo minavam преди 6 месеца
По обратната логика, единствената сви...ня в Северна Курея
74
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин скоро ще търси убежище при Ким, затова е стоплил отношенията. Вече му пазят една землянка на тайна полянка.
73
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Съвсем естествено и легитимно е правото за съседните страни като РФ и КНДР да поддържат тесни връзки помежду си. Плановете на изолационистите пропадат и ги тресе безсилна злоба.
72
5
 
14
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 месеца
А плоундера знае ли как него го наричат??
71
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отдавна не бяхме чували нищо за Кимчо, но откак се срещна с Путин го предъвквате по 100 пъти на ден. Аме, всеки, който се докосне до Путин трябва да бъде заличен от лицето на земята. Не се ли усещате колко сте жалки
70
8
 
12
 
! Отговори
Мислител преди 6 месеца
Не знам дали живеят щастливо във Северна Корея, но със сигурност живеят бедно. Беден не означава щастлив и богат не означава беден.
69
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България никога няма да се и оправи смачкана е и от изток и от запад няма вишеградската четворка няма нищо гърците са уредени и не им трябва партия с мишкapи сърбите си бълнуват за старите времена румънците мачкат напред
68
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мизерията и русофилията са неразривно свързани в буквален и преносен смисъл. Само индивиди с критично ниско ниво на интелект може да симпатизират на фашисткия режим в Кремъл и бункерния пcиxoпат.
67
5
 
17
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 6 месеца
Северните иктери могат да грухтят като гладни гудета (на диета от листа, треви и корени, всичките тези отпадъци ферментирани на кимчи) колкото си искат, важното е, че си имат върховно, божествено, угоено, тлъсто и иктерично гуде начело, чийто светъл ум е окончателно оформен от чернодробна енцефалопатия, което даже да къка само и без *** не може (не си стига до къкалната клапа, а и нито може само да седне, нито може само да стане)...
66
1
 
3
 
! Отговори
До 114 преди 6 месеца
Вече е обратно!
65
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Там където преобладават духовно и умствено ограничени и ощетени индивиди, винаги има условия за диктатури... Фашистка Русия и Северна Корея са буквален пример за това...
64
1
 
7
 
! Отговори
тоз пък... преди 6 месеца
ти кога се върна от северна и южна корея, че знаеш как живеят там?...аман от глупости!
63
6
 
8
 
! Отговори
До Костадинов преди 6 месеца
Ще я вземеш ли властта Коце? Все пак ти открито плюеш по САЩ и лижеш Русия. Не съм видял български политик да плюе по Русия и да лиже САЩ освен Плевнелиев ама той е третополов и не се брои.
62
8
 
3
 
! Отговори
Костадинов преди 6 месеца
Като взема власта ще накарам всички да циврят за мен дори само ако ме заболи зъб. като у скорея. Пример ше дават родните друзя.
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е, лоената топка ще спихне изведнъж.
60
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато севернокорейските новини са по-обективни от българските
59
10
 
6
 
! Отговори
Коко преди 6 месеца
Поне за едно е прав..психически болния американски *** Доналд Тръмпутин!
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Северна Корея е като някаква сeкта. Едва ли човек без направена лoботомия би искал да живее там.

Спонсорирани публикации