Човек с мозък като на боклук: Как Северна Корея нарича президента на Юга?

Юн Сук Йол предупреди КНДР пред ООН
25 сеп 2023 22:30, Нели Христова
137
Човек с мозък като на боклук: Как Северна Корея нарича президента на Юга?
Снимка: БГНЕС

Северна Корея в понеделник нарече президента на Южна Корея Юн Сук Йол „човек с мозък като на боклук“ и „дипломатически идиот“, тъй като го осъди, че е използвал реч на ООН, за да отправи предупреждение относно задълбочаването на Севера военни връзки с Русия.

В реч пред Общото събрание на ООН миналата седмица Юн каза, че Южна Корея „няма да седи със скръстени ръце“, ако Северна Корея и Русия се съгласят на оръжейни сделки, които биха представлявали заплаха за Юга. Пътуването на севернокорейския лидер Ким Чен Ун до Русия по-рано този месец, за да се срещне с президента Владимир Путин и да посети ключови военни обекти, породи международна загриженост относно възможния натиск от страна на Северна Корея да получи сложни ядрени и оръжейни технологии в замяна на попълване на запасите от конвенционални оръжия на Русия, изчерпани от война с Украйна.

„Марионетният предател Юн Сук Йеол, дори на 78-ата Генерална асамблея на ООН, злостно наклевети отношенията между Северна Корея и Русия“, каза в коментар официалната централна новинарска агенция на Северна Корея. Без да се занимава с притесненията относно възможна оръжейна сделка с Русия, KCNA каза, че е „съвсем естествено“ и „легитимно право“ за съседните страни да поддържат тесни връзки помежду си. „Очевидно е, че такъв човек с мозък като боклук не може да разбере дълбокото и огромно значение на развитието на приятелските отношения между Северна Корея и Русия“, каза KCNA. „Никой в света не би се вслушал в истеричния припадък на марионетката предател Юн Сук Йол, който носи само позорна лоша слава на „политически незрял“, „дипломатически идиот“ и „некомпетентен главен изпълнителен директор“.“

Откакто встъпи в длъжност миналата година, Юн, консервативен бивш прокурор, се опита да укрепи военния съюз на Южна Корея със Съединените щати, предизвиквайки гневен отговор от Северна Корея. Също в понеделник военноморските сили на Южна Корея и САЩ започнаха тридневни съвместни военноморски учения край източното крайбрежие на Корейския полуостров, за да подобрят съвместните си оперативни способности, според флота на Южна Корея. Северна Корея гледа на южнокорейско-американските военни учения като на репетиции за нахлуване и обикновено реагира със собствени ракетни тестове. САЩ и Южна Корея предупредиха, че Русия и Северна Корея ще се сблъскат с неопределени последици, ако сключат сделки за трансфер на оръжия в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, които забраняват всякаква търговия с оръжия със Северна Корея. Русия, постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, одобри тези резолюции на ООН.

В речта си пред ООН миналата сряда Юн каза: „Парадоксално е, че постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, поверен като върховен пазител на световния мир, ще води война, като нахлуе в друга суверенна нация и ще получи оръжие и муниции от режим, който грубо нарушава резолюциите на Съвета за сигурност“. Юн каза, че ако Северна Корея „придобие необходимата информация и технология“, за да подобри своите оръжия за масово унищожение в замяна на предоставяне на конвенционални оръжия на Русия, това също би било неприемливо.

Северна Корея е известна с използването на груби нападки срещу лидерите на Южна Корея и САЩ. Той нарече предишните президенти на Южна Корея Ли Мюн Бак и Пак Гън Хе съответно „плъх“ и „проститутка“. Той описва бившия президент на САЩ Доналд Тръмп като „психически болен американски тъпак“ и нарича Барак Обама "маймуна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва да са повече този тип държави - които са бедни, имат много голямо население, държат границите си под контрол, и не представляват заплаха за никого, защото могат да произведат максимум черешово топче. Африканските нации също бяха ограничени от либийския "диктатор", и проблеми с чернокожите некултурни селянчета нямаше, но нещата рязко се промениха накрая. Би трябвало да се инвестира в диктатурите, а не в премахването им.
56
8
 
9
 
! Отговори
Оффф преди 7 месеца
Тоя има мозък като пиле.Ако имаше малко повече мозък щеше поне 3 процента да им е вътрешния продук спрямо ЮК.А и като е толкова умен защо е затворил никой да не излиза.Незнам нещо северна корея да произвежда като хората.Жалка държава с жалки хорица.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
притесненията относно възможна оръжейна сделка с Русия --- Приказката за нероден Петко. хаххахахахахах
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
хахахаххахахахахаГолеми са северна корея хахахаххаха
53
2
 
3
 
! Отговори
Наталка Киевлянка преди 7 месеца
Наталка Киевлянка каза: следете телеграм каналите: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Също така гледайте с VPN предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru и без VPN различни канали в smotret.tv
52
6
 
10
 
! Отговори
СВО-то си действа преди 7 месеца
Главното е, че денацификацията си върви. Укронацягите масово пътуват към бандера, а русофобите у нас и по света 4ишкат кръв.
51
8
 
11
 
! Отговори
Експлойтед преди 7 месеца
По улиците на щатите живеят над 60 млн клошове и бездомници. Улиците им са пълни с колабирали наркомани. Постоянни престрелки между бандитските групировки, в които под 30 застреляни на ден даже не се съобщават. Пълно е с тлъстяци, хора изпаднали в дълбока депресия, gендъри, сатанисти и сектанти. Там сменят половете на деца и има еднополови бракове. Това ли искате? Ако искате значи сте болни. Споменатото по-горе е невъзможно да стане в Русия и Беларусь.
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйнските гробища са по-големи по площ отколкото завзетите от укронацистите земи. Освободените от нацисткия режим територии са малко повече от територията на БГ.
49
5
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Че точно така си е. Все пак ВСИЧКИ слуги на сащ да достойни за това определение.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Геi-Канада, Геi-Канада... Ще продам червената си Лада. Ще продам последната си риза, за билет до Монреал и виза! ))))
47
6
 
7
 
! Отговори
До 75 преди 7 месеца
Как е специалната операция? Година и седем месеца, превзехте ли Киев, или гордо отстъпвате?
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Един приятел германец отиде да воюва за украйна. След удара по хотела в одеса вече няма 2 ръце, един крак, ослепя и частично загуби слуха си. Какво ли е правило германското нацишче там?
45
5
 
3
 
! Отговори
4 месеца преди 7 месеца
Контрата как е? Стигнаха ли до първата линия на руската отбрана?
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тук мирише на евроатлантическа М+0=Ч+А!!!!
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези телеграм канали ми ги прати един приятел украинец. Супер са: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса;
42
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия мачка всичко наред и на военния и на икономическия фронт, а русофобите по света и у нас 4ишкат кръв
41
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми прави са си какво им влиза в работата на Южна Корея с кога се сближава Северна Корея не разбират ,че вече глобалния юг не му дреме какво мислят разни слуги на САЩ
40
5
 
10
 
! Отговори
анонимен келеш преди 7 месеца
България каза НЕ на Русия:):):)Не ги искаме тези:):):)Прибрахме си Росенец,изгонихме им 70 шпиони от посольството.Ше си върнем камчия,изгонихме КГБ попа и си върнахме църквата.:):):)Бутаме МУЧА:):):)
39
5
 
4
 
! Отговори
ГЛАВЕН МУЛТАК преди 7 месеца
Мъдро изказване! Отнася се и за цялата ни сглобка!
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Слава на Руската армия освободителка и подписването на Санстефанския мирен договор от 3 МАРТ 1878 г., с който България се освобождава и започва да съществува след 500 години иго. Слава на Съветската Червена армия освободителка, която ни освободи от нацисткия режим, който искаше да затрие всички славяни. Всички знаем всички помним!!!

Спонсорирани публикации