Прокурорът, пуснал Начо на свобода: Още няма експертиза за скоростта

Той заяви, че се е предоверил на разследването
13 ное 2023 14:25, Нели Христова
151
Прокурорът, пуснал Начо на свобода: Още няма експертиза за скоростта
Снимка: БГНЕС

"Още няма експертиза за скоростта". Това обяви на влизане при главния прокурор Борислав Сарафов прокурор Йордан Кожухаров от Окръжна прокуратура Велико Търново, който пусна срещу подписка шофьора, помлял колата на футболния треньор Ферарио Спасов.

Начо Панталеев излезе от ареста след 24 часа с мярка за неотклонение подписка. По думите на прокурор Кожухаров шофьорската му книжка била отнета веднага и нямало опасност той да се укрие.

Магистратът беше повикан от главния прокурор Сарафов, след като решението му възмути стотици хора. Футболният треньор загина в събота на пътя София - Варна.

Още по темата
Шофьорът Начо Панталеев е карал с висока скорост - вероятно около 150 км/ч, на прав и мокър участък от пътя край село Шереметя. Освен това редовно се хвалил в социалните мрежи с такова поведение и високи скорости от над 200 км в час на пътя.

Два дни след катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, стана ясно, че задържаният и освободен причинител на инцидента Начо Панталеев от Лясковец има братовчед със същото име. Все още се уточняват подробности около личността на виновния за катастрофата.

Единият е в Англия и е диджей там. Той няма общо с инцидента, макар в медии да се появиха снимки и от неговия профил. В дома на истинския Начо с мерцедеса снощи нахлу полиция заради снимка с пистолет в социалните мрежи. Оръжие не е открито. Не е установено чие е оръжието, с което има разпространени снимки и заради което бе извършен обиск в дома на единия Начо в Лясковец.

Междувременно стана ясно, че Начо Панталеев е привикан в полицията във Велико Търново, за да предаде книжката си. Обвиненият за смъртта на Ферарио Спасов оказвал съдействие.

Към момента не давал изявления единствено заради това, че все още не е разпитан по досъдебното производство пред полицията. Не е разпитан веднага след катастрофата, защото бил пострадал - има хематом на главата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
13
 
! Отговори
Силно заинтригувАна преди 6 месеца
Това ли е най-важното, прокуроре?!
67
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вече 34. , Бг,.... държавата на ЪПсурдите !Ами защо Прокурорите и съдиите в Бг са богати ?
66
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя като го гледам, не му вЕрвам много.
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тОЯ Прокурор , каква кола кара и за колко пари е !?
64
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя няма ли семейство.. да ги блъснат със 150 км и после да видим какви ще ги плещи. Кой го уреди в прокуратурата. 100 % е бил тройкаджия кат му гледам сурата
63
1
 
24
 
! Отговори
Стефан преди 6 месеца
На пътя преди и след разклона за Шереметя има ограничение от 40км. Мисля че в тоя участък най високата скорост е 60км. Тоя Начо си е престъпник. Явно е на абонамент месечен при КАТ. Знаете за какво става въпрос. Сега остава да кажат че си е признал и да му дадат споразумение с прокуратурата....Трябва народа да се вдигне срещу тези търтей и изнудвачи от МВР, СЛЕДСТВИЕ, ПРОКУРАТУРА, СЪД И ТАКА ДО ПАРЛАМЕНТА.
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 63 Не бе, той карал с 30 км/час, но убитият дал на заден с бясна скорост - и това може да решат, ако Начо е толкова почкиран, колкото е tup и нагъл.
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Човека от снимката - в затвора !
60
1
 
28
 
! Отговори
Шумулинков преди 6 месеца
По погледа му личи че е продажен и безскрупулен тип.
59
1
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
До 60: максимално допустима скорост на пътя е едно, съобразена с пътната обстановка скорост е съвсем друго, затова се водиш водач на МПС, а не автомат! Щом си се блъснал, значи не си карал със съобразена с пътя скорост. Нали има книжка, значи се предполага, че може да мисли и да се съобрази с това дали може да спре или не при необходимост. И експертизата като се бави 5 години какво правим? По твоята логика да не е и с подписка докато не излезе експертизата защото може да не е виновен?
58
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много сложна експертиза, бе! Правят се няколко замервания и се решава задача от 8-ми клас.
57
2
 
9
 
! Отговори
За 56 преди 6 месеца
Ами като прочетох малко описанието на катастрофата и резултатите, прилича точно на това. Щото как иначе ще се удариш в някого със 150, той ще почине, а на теб няма да ти има нищо. Очевидно натам ще се върви в съдебната зала - да влезе убития /обесения/.
56
3
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Спокойно, ще излезе експертизата, после ще се обжалва, ще се чака още 2-3 години за нова, после всички ще се изредят да са болни от заплес, Ковид, СПИН и каквото друго се сетите, накрая виновният ще има като братята си ТЕЛК решение,че е сляп, но си карал колата и просто не е видял ЮПС-то пред него. Ще го осъдят на 5 години условна, 10 години след началото на делото и ще се окаже, че е бил задържан под домашен арест 5 години повече и, че държавата има да му плаща обезщетение.
55
13
 
3
 
! Отговори
Селтици преди 6 месеца
"Несъобразена" скорост отдавна не хваща дикиш пред съда, ако не е привишена скотростта, а вие и аз не знаем дали е, всичко е само празни приказки. От къде знаете, че ферарито не е съпричинител и ли причините на ПТП-то?
54
12
 
5
 
! Отговори
УважаемиВсезнайковци преди 6 месеца
Обвинението трябва да е точно определено и най-важното доказано по безспорен и убедителен начин пред съда иначе нарушавате правото на защита на обвиняемия/подсъдимия. Предположение, бъдещи и евентуални доказателства са недопустими, вредни и много опасни. Но това, което написах ще бъде разбрано от интелегентни, а не за първосигнални...
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПП та къде са ви променитеееее ве........престъпна държава, тоя трябва да са с Начо двамата да трият наровете
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според прокурора Ферарио се изпречил на пътя на *** неправомерно
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кожухарчето как се коколи само .... абе кожух нечо да не е от мургавичките?
50
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи, убил е човек, но понеже не е сигурно с колко точно километра, го пускат. Държавата се подиграва с нас.
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми чакай 6 месеца експертизата, тоя няма дс е избЕгал в Тамбукту дотогава. Също и му изтарашете дома след 3 деан ако има и танк да го скрие затова време. Наистина ли по тия институции работят такива амеби или нарочно се правят? Закривайте направо лато мокета как закри футбола... нЕма смисъл да се мъчите...

Спонсорирани публикации