Крокодили плъзнаха по улиците след наводненията в Австралия

Най-малко 200 души са били евакуирани от спасителни екипи в Кернс
18 дек 2023 21:12, Петър Бойчев
13
Крокодили плъзнаха по улиците след наводненията в Австралия
Снимка: БГНЕС

Повече от 200 души бяха евакуирани през нощта в североизточна Австралия, след като невиждани наводнения разрушиха пътища и избутаха крокодили в градовете. Щатът Куинсланд е ударен от силни ветрове и проливен дъжд. След погрома от преминаването на тропически циклон, хеликоптери на австралийската армия са изпратени да спасяват жители в наводнени райони.

Най-малко 200 души са били евакуирани от спасителни екипи през нощта в неделя срещу понеделник, според полицията, а в следващите часове се очакват и още сериозни количества дъжд, уточнява Фокус. Девет души, включително седемгодишен пациент, намериха убежище на покрива на болница в село, населено предимно с аборигени в североизточния край на острова-континент.

"Знаем, че тези хора са в отчайваща ситуация", каза Кайли Ханслоу, местен полицейски служител. Градът с 3000 жители сега е "море от мръсна вода и кал", добави тя. Крокодили, изтласкани от наводненията, бяха забелязани опасно близо до жилища и сгради във Уиджа Уиджа и няколко близки града. Кернс, градът със 150 000 жители, беше почти заобиколен от вода, която се разля по главните магистрали и наводни летището.

"Това ниво на валежи е безпрецедентно", каза премиерът на правителството на щата Куинсланд Стивън Майлс пред медиите в понеделник. "Разположихме буквално всяка лодка, която успяхме да намерим в Кернс, за да евакуираме хора, които не могат да го направят сами", добави той, пише Digi24.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А дано и около парламента валне повече дъждец....
11
3
 
1
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 4 месеца
Трепете ги бре. Кожата им е много скапа.
10
4
 
1
 
! Отговори
преди 4 месеца
Това е в Кернс. На другия край на континента. На много на север, чак в друг щат. Куинсланд. Ама килйното образование на ориенталския 6алканец трудно асимилира че Оз е континент по голям от ЕС. Съвсем друго развито общество сме, сравнено с балканските т0земци се чуствам като Колумб обеснявайки за друга култира. Наричат го Новия Свят но за вас го бройте друга вселена. Поздрави отСидней
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Това ниво на валежи е безпрецедентно", каза премиерът на правителството на щата Куинсланд Стивън Майлс пред медиите в понеделник. "Разположихме буквално всяка лодка, която успяхме да намерим в Кернс, за да евакуираме хора, които не могат да го направят сами", добави той, пише Digi24. Мил, добър и невинен премиер,вервайте му.:))
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не се спират,наводнения в цял свят,студ и мокър тежък сняг,^циклони^ били,ама в природата има равновесие,тия облаци стоят над сушата и растат ли растат и вали ли вали,докато някой не реши да спрат.^Суша^ било,високи били температурите с 0,5 градуса.Грешките в показанията на t могат да достигнат 2-5 гр.С.Ето защо,след всяко отчитане на психрометричния термометър следва да се извърши корекция на термографа чрез изчертаване на 2-3 mm чертичка върху термограмата.точни били:))
7
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 месеца
- Блазя им! Сега местните ще си направят на аванта костюми, обувки и чанти от крокодилска кожа...
6
3
 
4
 
! Отговори
Сидни-то отече преди 4 месеца
Аз се чудя защо помашкото Сидни не пише вече тук, а то каква била работата, сигурно го е изял някой голям соленоводен австралийски крокодил.
5
4
 
14
 
! Отговори
Дели преди 4 месеца
Дано не хапнат Сидчо,че какво ще го правим без неговите 6 цифри годишно?А и да вземат да оправят раздела хем-репортер хем -фотограф че не можем да си качваме снимките
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От маалата като ги подбарат тия крокодили, ще си напълнят бурканите
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това има вкус хем на риба, хем на пиле. Като жабешки бутчета, който е ял.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Фашистчетата скочиха и на австралийците да ги затриват...
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само месо дома дошло.