Движение "Елхите на кмета" - граждани украсяват с гирлянди и играчки неизнесените от бурята клони

Снимки на несвършената работа на Терзиев заляха фейсбук
24 дек 2023 15:45, Петър Бойчев
14
Движение "Елхите на кмета" - граждани украсяват с гирлянди и играчки неизнесените от бурята клони
Снимка Фейсбук

„Елхите на кмета“ е последната столична инициатива в социалните мрежи, показваща с автентични снимки непочистените и неизнесени от бурята клони. Сега те са окичени с гирлянди и фотосите на украсени дънери и храсти от всички райони на столицата могат да се видят главно във фейсбук.
 

След като им омръзна да негодуват, хората започнаха да се забавляват с несвършената работа от Терзиев и заместниците му, както и от районните кметове. В групите прелива от сигнали за опасни дървета, скъсани или висящи кабели и несъбрани боклуци.

Първата “украсена елха” се появи в квартал “Овча купел” в началото на месец декември, съобщава "19 минути". Голяма част от клони все още може да се видят в квартала. Затова гневни жители грижливо събраха част от клоните на едно място и ги украсиха с коледна декорация, като ги „опаковаха“ с бели и сини гирлянди.
 

Жителите на квартала оставиха и бележка, вид коледно писмо, с послание към общината: “До Община Овча купел, Разчистихме и събрахме счупените дървета и клони вместо Вас! Оставихме Ви Коледен подарък! Вземете си го! Тази година! От хората, които гласуват!“
 

Изглежда гневът е завладял и останалите столични райони, които също “украсиха” неразчистените клони и боклуци в знак на протест. „Продължаваме с коледната украса ул. Галилео Галилей при детската градина. Г-н кмете, да не запразнихте?“, пише Димитър Главинов в групата на квартал „Гео Милев“.

„Като не ги изхвърлят, някой е намерил начин да ги направи по-празнични!“, пише Ивайла Трифонова в Групата „Люлин 1-10“. „Някой е украсил купчината с клони. Това вече не бях го виждал!“, казва Димитър Маринов в групата „Забелязано в р-н Възраждане – Зона Б 5/18/19 и Сердика (Оригиналът).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Праведен преди 4 месеца
За тия Не..Нормалници, всички вие гласувахте. Хайде сега, сваляйте си ги !
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Общините са толкова не функционални. Трябва да имат договори с фирми със специалиста коли за отпушване на канали, автовишки за дървета, резачки на клони, кранове за монтиране на фирми. Не само за почистване на снега и листата.
5
2
 
2
 
! Отговори
Zеленски V преди 4 месеца
Акция - Всеки да си изхвърля *** ВЪРВИ В момента
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хм! Да не би бурята да е организирана от същите, дето сега чакат да видят как ще им се плати за почистването? За управвление на климата и управление на глобалното затопляне, с цел по-голяма икономическа стабилност на фирмите, обслужващи общините, говоря! Харп-марп, еко въздухари с твърди частици.
3
4
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Искахте промяна имате я Честито
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Mиc Бoни ga нe npaви фacoни, a ga чиcти kлoни!
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тея гейове още ли не са ви извесли клонити, малеееееее, срам! Що ги избрахте?

Спонсорирани публикации