Българският паспорт е сред най-силните в света, делим място с Монако

Сингапурският паспорт оглавява класацията
111
Българският паспорт е сред най-силните в света, делим място с Монако
Снимка: БГНЕС

България остава сред държавите с най-силните паспорти в света според Henley Passport Index, предаде БГНЕС.

Страната ни заема 14-ото място с безвизов достъп до 177 дестинации от общо 227, като споделяме мястото с Монако и Румъния.

Сингапурският паспорт оглавява класацията от месец юли насам, което позволява на притежателите му да пътуват без виза до 193 дестинации. Второто място е отредено на Япония със 192.

На третата позиция са класирани цели 7 държави - Финландия, Франция, Германия, Италия, Южна Корея, Испания и Швеция.

Що се отнася до балканските страни, Гърция е на 7-мо място, Сърбия на 36-о, Северна Македония и Черна гора на 43-о, Албания - 43-о, Босна и Херцеговина на 48-о, и Турция - 49-о.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: паспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
5
 
17
 
! Отговори
Itso преди 5 месеца
Въпросът е не до колко а до кои дестинации осигурява достъп. Ако не можеш да пътуваш до щатите, Канада, Австралия и Нова Зеландия без виза значи че паспортът ти струва колкото руло т.хартия.
71
6
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 месеца
Пълна лъжа, в Тайланд само ние , румънците и разни ц.игански държави трябва да изкарват виза
70
3
 
3
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 5 месеца
До НаборКъде е тоя ресторант със вход от 25 евро ве? Тук за 10 дни започват от 1500 лв и то в долнопробен хотел в северен Париж при црняците. Е тоя може да е бил на хотел в гетото Клиши дето дори влакове и обществен транспорт не минават оттам....
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Що пишете глупости?!Забравихте ли как ви изритват от Мексико като сирийски бежанци?!?!Нагли налкански селяни!!
68
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Монако е сътворено от Българин преселил се от днешните земи преименувани на Украйна и затова там е пълно с казина за игра на рулетка с една българска кокетка! Учете истинска история! А от къде идва името Хановер? Ми там сме си правели ханчета... за хапване ... ресторантчета...
67
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За да разберете каква кръгла нула е булгарише тескере се опитайте да влезете в Италия с българашшка регистрация на колата. Ще си изкарате весело.
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не ви ли е срам бе НАГЛЕЦИ селски да се сравнявате с Монако!!!То бива наглеци но бълггарашката наглост няма граници.Най-селската нация на земята се сравнява с Монако?!?!Ужассс!!!
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Българският паспорт беше най-страхотен по времето на развития социализъм.... за да ти го издадат комунистите, чакаш дълго... дълго време както на опашка за хляб или лека кола Лада! След това ако успееш да изчакаш да ти го издадат, може да подхвръкнеш до някоя от Социализтическите страни под контролния ботуш на СССР...
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Do 70.И какво от това? Визата е просто една формалност./Преди години да се срещнеш с някой на летището е цял Филм.Щото нямаш виза не може да излезеш от летището и Обикаляш и цялото летище .И най накрая един 6ебек пише че визата била формалност.Визата е формалност но някой с африканки паспорт идва на лодка до Европа и си рискува живота.Да неговорим че имаше такива къде спяха дни пред гръцкото посолство да вземат виза
63
4
 
11
 
! Отговори
Мирослав преди 5 месеца
И за това го раздаваме на кило на турци,северно македонци и руснаци. Общо взето на всички,които ни ненавиждат.
62
1
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
Статия в стила "***, ***..."
61
5
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 5 месеца
И какво от това? Визата е просто една формалност. Да определено е полезно за хора, които много пътуват по света, но колко реално са те 1%..2%? Изключая тези сноби с евтините полети, повечето хора въобще не им пука колко страни могат да посетят безвизово..
60
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Един от най-слабите е расийския - почти никъде не можеш да отидеш с него, защото никъде не ги искат тия мърляви азиятски диваци
59
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До набор .Типичния копейкаджия дето се мъче да потисне сънародниците си ако нещо добро им се случва .До преди 2007 спяхме пред посолствата да получим виза .Сега може да пътува по цял свят ,но пак не оценява .
58
9
 
12
 
! Отговори
Тодор Живков преди 5 месеца
Здравейте бананаджии! Вкусни ли са бананите? Бегате ли свободно на запад?
57
11
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 5 месеца
Българките избраха да работят в Германия, 90% от интимните услуги в Германия се държат от българки. Немеца е богат, Ханс дава на българката 50 евра за 20 минути блазен унд фикен. Българките работят легално, за себе си, цивилизовано и никой не ги закача. Плащат си и осигуровки, води им се за стаж. С няколко клиента на ден една българка може да изкара 5-6 хил евро месечно и като си плати таксите и осигуровките храна и квартира остават и чисти около 3 хил евра - това са 300 хил рубли само за един месец.
56
4
 
1
 
! Отговори
Будинов преди 5 месеца
До Анонимен.За по готино направо при недорасляка в северна корея,там е рая на земята според комунистическото мислене на голяма част от списващите опорки тук.Простеноим е ,комунисти бетоноглави сър
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еврозоната официално влезе в рецесия.
54
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Класацията сочи само, че Монако е много зле, щом дели място с БГ.
53
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво става с новите модерни американски F-16 които преди много години България купи и се изръси няколко милиарда за 8 самолета? Доставиха ли ги вече?