Българският паспорт е сред най-силните в света, делим място с Монако

Сингапурският паспорт оглавява класацията
111
Българският паспорт е сред най-силните в света, делим място с Монако
Снимка: БГНЕС

България остава сред държавите с най-силните паспорти в света според Henley Passport Index, предаде БГНЕС.

Страната ни заема 14-ото място с безвизов достъп до 177 дестинации от общо 227, като споделяме мястото с Монако и Румъния.

Сингапурският паспорт оглавява класацията от месец юли насам, което позволява на притежателите му да пътуват без виза до 193 дестинации. Второто място е отредено на Япония със 192.

На третата позиция са класирани цели 7 държави - Финландия, Франция, Германия, Италия, Южна Корея, Испания и Швеция.

Що се отнася до балканските страни, Гърция е на 7-мо място, Сърбия на 36-о, Северна Македония и Черна гора на 43-о, Албания - 43-о, Босна и Херцеговина на 48-о, и Турция - 49-о.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: паспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 54 "НОРМАЛНИТЕ българи с европейски доходи си ходим в САЩ и подновяване визи формално на 10 години." -- А САЩ защо налагат визи на българите? След 30 години 6лизане на американски гъзоBе, българите защо не могат свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
51
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха ха ха... българския паспорт бил с най-силната защита? Просто никой не иска да направи тая глупост, да дойде тук и затова тия си мислят, че паспорта бил много силно защитен от копиране и фалшификация??? Внимават, да не би някой да е толкова глууупав, че да се натиска да дойде тук, дори и с фалшиф паспорт?
50
10
 
7
 
! Отговори
До 54 преди 4 месеца
Налагат визи на бачкерите. Просто нямат нужда от такива. А българинът си е роден слугинаж. Както казах- НОРМАЛНИТЕ българи с европейски доходи си ходим в САЩ и подновяване визи формално на 10 години. Не важи за теб. Нормално е да не те пускат, в САЩ търсят интелигенция- слуги си имат от Мексико и Южна Америка. А в ЕС вече си търсят теб, за да слугуваш. Класово общество. Въпрос на избор в коя класа да си.
49
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо границите с ЕС са затворени за българите и не могат да бегат свободно в ЕС. След 16 години 6лизане на брюкселски гъзоBе българите могат ли свободно пътуват в ЕС като западно европейците? Защо границите към ЕС са затворени за българите? Или българите са нещо втора категория хора, втора категория членове на ЕС?
48
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А американските граждни ходят ли на интревюта в българското посолство когато за да кандидатстват за българска виза, или си влизат в България свободно, като че ли им е бащиния?
47
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 50 "Нормалните българи имаме 10-годишни визи за САЩ" - А САЩ защо налагат визи на българите? След 30 години 6лизане на американски гъзоBе, българите защо не могат свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
46
5
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 4 месеца
Нормалните българи имаме 10-годишни визи за САЩ. Формалност са, подновяват се за минути. Какво се пънеш за виза не разбирам?! Нито имаш пари да отидеш там, нито акъл за повече от тираджия...
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Реалното място е 47-мо, поне това показва упоменатата страницаhttps://henleyglobal/passport-powerКъде го видя автора 14-то не е ясно.Ако трябва да повдигаме духа, то поне да се ползват подходящи данни.
44
6
 
3
 
! Отговори
преди 4 месеца
А Монако и останалия свят знае ли?? То и розово масло произвеждаме ама питайте хора в цивилизацията дали знаят за това? И чушкопека сме изобретили ама питайте в белите страни как си пекът 4ушките??
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На гол шкембак, пище пищови :)))
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това 14то означава, че има поне 40 държави преди нас.
41
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Паспорта позволява, *** при 70% работещи бедни - портфейла не позволява да се обикаля...
40
11
 
5
 
! Отговори
Набор преди 4 месеца
Ако си пишман турист, тогава може, да. Тъпчеш се в лоукост полети като сардина, молиш се поне да закъснее и лети до някакви летища на гза на географията. Спиш по съмнителни ербнб квартири или хостели. Хотел в Париж за 70 евро няма. Пазаруваш храна от магазина и не смееш да седнеш в ресторант и като ти поискат 25 евро за вход някъде се вайкаш. Ясен си ми...
39
3
 
3
 
! Отговори
Всичко почива преди 4 месеца
Днешника е оставил стажантите и Камелия Цветанова да се потят. Тази "новина" е отпреди 4-5 месеца. Нищо, де. В дирника "новините" са отдпреди 7-8.
38
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дежурните копейки не харесаха това, защото е благодарение на Европейския Съюз....
37
9
 
3
 
! Отговори
Причината преди 4 месеца
Така е като e влюбена в Киро Урсула. Ако не беше Киро Харварда премиер, никой нямаше сега да бръсне за cливa бг паспорта. А не, че България струва нещо, да не си помислите, украинските бежанци даже бягат от нея обратно в горящата Украйна, какъв силен бг паспорт какви 5 лева. Емоционалната жена може да поръча какви ли не статии, ама чак пък такива абсурди не съм очаквал, даже му хакна машинките за гласуване за да спечели изборите в България.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде холън. Аз съм си в България, а и си плащам всичко. Данъци, сметки, а дипломата за образованието ми е от култовата 1989, макар че имам още 2. Колкото са дипломите ми, толкова са и фирмите ми. Нали знаете защо на вълка единак му е дебел врата. Защото сам си върши работата. Както и аз моята. Просто ми е такъв характера, вълчи. *** пичовете. А и пичките, тези българските.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Таня ако може да се изкъпе, че много вони.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Лондон има добри хотели по 30-40 паунда на вечер ,както и двупосочен билет е 67 лв.София-Лондон .
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще го затрием и него, както с лека ръка затриваме финансовата си независимост. Продажниците нямат наяждане.

Спонсорирани публикации