Българският паспорт е сред най-силните в света, делим място с Монако

Сингапурският паспорт оглавява класацията
111
Българският паспорт е сред най-силните в света, делим място с Монако
Снимка: БГНЕС

България остава сред държавите с най-силните паспорти в света според Henley Passport Index, предаде БГНЕС.

Страната ни заема 14-ото място с безвизов достъп до 177 дестинации от общо 227, като споделяме мястото с Монако и Румъния.

Сингапурският паспорт оглавява класацията от месец юли насам, което позволява на притежателите му да пътуват без виза до 193 дестинации. Второто място е отредено на Япония със 192.

На третата позиция са класирани цели 7 държави - Финландия, Франция, Германия, Италия, Южна Корея, Испания и Швеция.

Що се отнася до балканските страни, Гърция е на 7-мо място, Сърбия на 36-о, Северна Македония и Черна гора на 43-о, Албания - 43-о, Босна и Херцеговина на 48-о, и Турция - 49-о.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: паспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 35.НаборПърво да ти обясня в България нямаш разходи за разлика от др.държави.В Бг не плащаш за образование/здравеопазване или жилище .За цяла година спестяваш .Нито двупосочен билет е 200 евро ,нито нормален хотел е 150 евро.Билетът ми до Лондон беше 20 паунда ,да си чувал за Airbnb?Да си чувал че има и хотели за по 70 евро на вечер.Човече личи ти че с толкова негативен манталитет,още си живеш зад желязната завеса.И не си се реализирал и хеитиш и избиваш комплекси .
31
4
 
1
 
! Отговори
Лена преди 5 месеца
Хайде Владе Марков. Аха. Мъката е за политиците ни и техните лидери. Те най-после нахправиха някакво си редовно правителство, заради което българите празнуваме. Всеки си гледа интереса, както и аз моят. В това отношение съм просто ненадминат. Ой Лена, Лена, Лена Магдалена. Чак рак ла де. А после и Чай, шукарие. Така е с депутатите и особено депутатките ни. Те все работят, а ние си празнуваме. А и има защо да е така.
30
5
 
6
 
! Отговори
българина преди 5 месеца
само за уточнение, тези режими са от преди 1989 г.... след това само закриваме фабрики и градове . Аец е от преди, тецовете също както и предстоящото закриване на нефтохим
29
5
 
6
 
! Отговори
Набор преди 5 месеца
Няма смисъл да се напъваш да си измисляш. Най-евтините и измислени круизи за няколко дни в Средиземноморието започват от 900 евро на човек. Двупосочен самолетен билет за коя да е дестинация в Европа е 200 евро, а нощувка в що годе нормален хотел е 150 евро. Никого не можеш да убедиш, че семейство с 4 хил. доход не спира да ходи по екскурзии.
28
11
 
10
 
! Отговори
Таня преди 5 месеца
Демократична държава, миролюбива, една от водещите за IT кадри, ниска престъпност, на практика нулева терористична активност от падането на социализама сред местното население, високи доходи сред активните хора. Нормално е да сме добре приети навсякъде, с изключение на диктаторските държави като Северна Корея, Русия и друга такава тор.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Скоро сглобката и паспортите ще ботурясат както всичко друго съсипаха.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обикалях доста, сега много не се впечатлявам и си обикалям из България и близки страни, па и "силния" паспорт га изтече не съм го и подновявал, май не ми е нужен вече.
25
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 26 набор.Имам съсед работи в пътното за 1700 лв и взем 600 лв пенсия ,жена му учителка и тя взема 1700.4 хиляди не могат да ги изхарчат постоянно са на круизи и на екскурзии.А като говориш с цифри,спомени и факта че имаме най високата покупателна способност в историята на България 16К на гл.от населението.В Португалия е 26К.И че ако влезем в Шенген и Еврозоната ще догоним сравнително бързо средно европейските нива.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За КНДР и Куба, как се пътува?
23
1
 
1
 
! Отговори
Ахаха преди 5 месеца
Според тая статистика за доходите и аз съм на минимална, но дали? ,:)
22
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Хайде чорбаджиите. Братовчедът РАДОСЛАВ ще го поведе в БАХОВИЦА. Просот защото е най-добрият от играджиите ни. Честито пенсиониране, Славьо. Дано да ти стигат пенсиите. Ако пък не е така, ще ти дам колкото искаш и ти трябват. Нямам проблем нито с парите, нито с живота. Да са ти живи и здрави синовете, внука и внучките. Както и г-жа Даринка.
21
2
 
6
 
! Отговори
Набор преди 5 месеца
До 24. Няма как да убедиш аудиторията в измислените си блянове, защото по официални данни на НАП 86.9% от българите с облагаеми доходи получават до 2000 лв. на месец. За 2023 г. говоря... Хайде марш да си лягаш.
20
3
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 5 месеца
Тези с кларинетите да ми я засвирят ръченицита, Ще си повдигам раменете. А и ще я заситня. Така ся ме учили. А и ръцете си ще си вдигав като морските вълни. Краката в ляво, а пък ръцете в дясно. Честита 2024 г. на приятелите ми, тези от ИГРАДЖИИТЕ НИ. А те са толкова много, колкото са и парите ми. Аз бях заминал за Щатите преди около 30 г., но пък и се върнах.
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Do 8 набор /И в колко от тия страни можем да си позволим да отидем? Гърция и някой лоу кост до Италия. За кво беше това квичене 89та? На ви сега. /Това че ти си некaдъpниk и не може да си позволиш да отидеш някъде е друг въпрос.А 89 -а в Италия и Гърция ходихме ли ?Май не щото заплатите бяха по $3.50 нали ?Ако нещо не ти харесва винаги може да отидеш в Беларус да си си пак зад желязната завеса нали?
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Търсени са бг паспортите, каракачанката продаде много на сърбеещите се макета :)))
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Набора е написал тъжната истина...
16
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нормално. С 1 клик вадя виза за Австралия, ходя където поискам без виза. Е, малко неудобство е визата за САЩ, ама нормалните хора имаме 10-годишни бизнес визи. Вече, ако сте бачкер или гастарбайтер, няма какво да ви вълнува силата на паспорта- нямате пари за път.
15
4
 
2
 
! Отговори
Инженер преди 5 месеца
Влади Марков ги поздравява тези с българския паспорт. Аз имах няколко такива, но тези от МВР-тата им ми ги вземаха, когато им беше изтекъл срока. Честита 2024 г. на полицаите им с автоматите и кучетата. Хайде Владе МАРКОВ. Най-добрият е от тези, чийтопесни съм слушал. А съм слушал доста. Въпреки, че не съм завършир консерваторията като лидера ина тези от ИТН за цели 9 г.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе камелката пак се е напукала.. толкова ли няма някой трезвен в тази редакция да гледа какви гл.упости се пишат???
13
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Не ги разбирам тези неща с българския паспорт, въпреки че съм си българин. А и, само един паспорт ли е български. Според мен, доста от българите си имат паспорти. Аз си нямам, но не ми и трябва. Когато си платя таксата и ме снимат тези от МВР-то им, 8-то им, ще ми го издадат. Моето имане не е паспорта. Ами, те са си мои, син, снаха и внучка. Те са значително по-важни от българския паспорт. Честита 2024 г., българи.