Отново виетнамци ще работят у нас, Сачева ги договори в Ханой

През социализма у нас работеха 35 000 души
8 яну 2024 17:00, Петър Бойчев
211
Отново виетнамци ще работят у нас, Сачева ги договори в Ханой
Снимка Пиксабей

България и Виетнам ще подпишат Спогодба за трудова миграция. Това стана ясно от среща на председателя на Комисията по труда и социалната политика Деница Сачева с председателя на социалната комисия на Националното събрание на Виетнам Нгуен Туй Ан. Документът ще бъде подписан до края на 2024 г.

Целта е да се регламентират условията, при които виетнамски граждани ще могат да работят на българския трудов пазар. На срещата присъства и заместник-министърът на труда и социалните въпроси на Виетнам Ле Ван Там. Темата беше обсъдена и сутринта на срещата на председателя на Народното събрание Росен Желязков и председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хюе, уточнява БТА.

През 70-те години пак по договорен обмен в България работят около 35 000 виетнамци, а 2500 дуии завършват висше образование у нас. И до днес има много техни потомци, установили се за постоянно тука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДА ЗАПОВЯДАТ! - ПОНЕ 1 МИЛИОН. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА.
169
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами то едно време ги имаше пак. Използваха ги за по обща работа. Във нашето предприятие сигурно бяха 20тина. А продаваха много електронни часовници.
168
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-добре в България да си внесе кадърни бизнесмени не крадливи *** забогати с червени куфарчета
167
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв Шенген чакате при това положение?
166
8
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Банкянския тиквар не може да роди нищо, освен да досажда със соцносталгията си - пак повтаря тьпотиите на бай Тошо.
165
5
 
16
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
Още мигранти освен тези от Австрия. Тези виетнамци ще подбият цената на труда в България и ще накарат българите да ходят по чужбина да търсят работа.
164
3
 
12
 
! Отговори
Баба Гица преди 4 месеца
Хайде веее, откога ги чакаме да дойдат и да ни решат проблема с уличните превъзходни! Крехки, сочни. Идвайте братя виетнамци, имаме за всички ви на корем да ла пат те кученца печени.
163
5
 
20
 
! Отговори
Някой преди 4 месеца
Българите къде ще работят във Виетнам ли
162
4
 
8
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 месеца
Затова такива като мен, безработни с нулеви доходи ги чакат в гробищата . Управляващите ни не търпят някой да говори против тях и техните поклонници . За нас остават репресиите и саморазправата за всеки критикуващ управляващите и поклонниците им .
161
4
 
17
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 4 месеца
...назначете сто виетнамеца във фондация "Четири лапи" , и за шест месеца ще приключим с бездомните кучета!
160
2
 
15
 
! Отговори
Помнещ преди 4 месеца
В интерес на истината, много работеха като ги докараха в строителството! Млати виетнамката с четката, и докато не отидеш да и я вземеш, не спираше за почивка! И с една кутия бисквити обядваха три... Но после им наляха пари, захванаха се с далавери, и бързо ги побългарихме! Сега не знам как ще ги посрещнем! Работливи са , и са приятелски настроени!
159
6
 
4
 
! Отговори
Тангара преди 4 месеца
До Анонимен 168Пртодължавай да лопаш за Бургас и не е далеко денят, когато с приклада на автомата и с кубинката в главата, шта превърна от работодател в работник;))) Първом ша очепам сички бургаски работодатели - лупай с кубинката, туп с приклада в суратя, а прангите и към каменоломната или да пробиваш тунел под Шипка;)))
158
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На бизнесът му трябва производителност и печалба, не овации и признание. Българите не стават за работа, претенции, скатавате, болничен, след болничен. Е, за какво да ви наемаме. Обиколете около Бургас и ще разберете, то и към Варна взе да става така. Грузинците са на 3 дена път с ферибота, не са умни, но бачкат здраво. Украинките, също работят добре. В западната част на страната, не знам, как е
157
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да идват и те ще избягат
156
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На всеки български мъж да вкарат по 10-тина жени. Украинка, сомалийка, виетнамка, венецуелка, инуитка, сирийка, палестинка... Това е пазарна икономика трябва да има конкуренция, ако ме разбирате хахаах
155
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Закривайте приютите за кучета,скоро няма да имат клиенти,ще изникнат нови виетнамски ресторанти на тяхно място.Ухилени виетнамци ще посягат да погалят лаещи те домашни любимци,тайно опипвайки ги дали са готови за тенджерата,хехе,ужасът на кучкарите пристига,ще слязат от самолетите прегладнели от пътя
154
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама защо всяко безумие на марионетките във властта тук го изкарват като голям пробив, успех и нещо, което заслужава овации?? От както това правителство е на власт, само далавери и безумия реализира, а дежурните клакьори само хвалят, хвалят...
153
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да вкарат филипинки, виетнамки, китайки, корейки и всички възможни жени, азиатки. Ще почнат да раждат по 5-6 деца и ще се оправим. За няколко поколения ще станем 60-80 милиона и ще завладеем Балканите с бебемата. Сега населението на Балканите е 60 милиона, ще ги претопим и ще се превърнем в основен европейски фактор! Правим съюз Германия, Турция, Русия и нямаме стигане.
152
1
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 4 месеца
Що трийте бре? Браавоссс! Сички бездомни кучета па и котки ша ги изпапат.
151
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От виетнамците преди години едвам се отървахме след престрелка и ръкопашни боеве на баретите с тях. Сега пак ще ги водят, но разкапаната ни държава едва ли ще има сили да се справи с тях, защото бяха твърд орех дори за бай Тошо. Сега остава да доведат и афганистанци и съвсем ще я втасаме

Спонсорирани публикации