Манфред Вебер: Тръмп се връща, ЕС да се готви за война без САЩ

Трябва да можем и без НАТО
26 яну 2024 08:30, Петър Бойчев
634
Манфред Вебер: Тръмп се връща, ЕС да се готви за война без САЩ
Снимка БГНЕС

Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП), най-голямата политическа група в Европейския парламент, Манфред Вебер призова европейците да се готвят за война, без подкрепата на САЩ, и да изградят свои собствени ядрени способности. Това е заявил Вебер в интрвю за европейската редакция на Politico.

Поради възможното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом, Вебер описа Тръмп и руския президент Владимир Путин като двамата души, "които поставиха рамката" за 2024 г., припомня Фокус. "Искаме НАТО, но също така трябва да сме достатъчно силни, за да можем да се защитим без него или по времето на Тръмп“, е заявил Вебер. Доналд Тръмп заплаши, че ако се върне в Белия Бом, САЩ ще излезе от НАТО и няма да помогне на Европа, ако бъде нападната.

По-рано този месец, началникът на Генералния щаб на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Обединеното кралство Патрик Сандърс призова за обща мобилизация във Великобритания, а други западни военни лидери и висши служители на отбраната предупредиха за риска от голяма война между Москва и НАТО.

Миналата седмица министърът на отбраната на Германия Борис Писториус заяви, че руска атака срещу военния съюз НАТО е "възможна" след "пет до осем години". Нидерландският адмирал Роб Бауер, висш служител на НАТО, по-рано заяви, че военният блок е изправен пред  "най-опасния свят от десетилетия"  и призова за "военна трансформация на НАТО".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
510
0
 
10
 
! Отговори
озъбеният гей преди 3 месеца
на снимката, да грабва пушката и да даде личен пример на фронта, за война да се готвят тези който е провокираха, нас не ни закачайте, сами се оправяйте като сте толкова големи.
509
0
 
15
 
! Отговори
Иво преди 3 месеца
Защо Европа трябва да се готви за война!!!! С Европа никой не воюва! Войната си е на Украйна която не е член на ЕС
508
19
 
2
 
! Отговори
Манфред- добро момче преди 3 месеца
Но греши, Доналд Тръмп никога повече няма да бъде президент на Космическа Америка. Слава на Украйна!
507
0
 
10
 
! Отговори
умлея балъците преди 3 месеца
ЕС е в корупция да над ушите , Веверчо е нейн бележит представител , ей сега , с голи гърди , се изправям да я защитавям . Само заплатите да ви се погледнат и прозира " законната " ви корупция . За какъв произведен продукт си определяте тези огромни заплати , всъщност не за продукт , а за послушание .
506
1
 
13
 
! Отговори
До Сорос феновете преди 3 месеца
Страх ви тресе нищоправци такива ла.пащи грантове от Козяк. Като дойде Доналд Тръмп ще ви отреже тлъстите кинти от токсични организации като Америка срещу България Хелзинският комисиарат Атлантическия пъб Затворено общество ЛГТВТСВГЗЪ и всички останали вредни и пер.вез.ни за децата на България сбирщини. Голям рев очакваме от Моньо Пасе Ивко Инджов Илянчо Василев Магарев Кирчо кривоустия Асенчо Опуленият Пинокио ген Атанас Лора Дебелата от Нова тв и цялата Нова тв плюс Бтв...Няма да има кинти !
505
0
 
10
 
! Отговори
До 502ия преди 3 месеца
Под думата "Бункерно Джудже" имаш предвид Зеленски нали ? Защото той е по нисък от Путин и се крие в бункера си в Лондон откъдето се снима пред фототапет на Киев.
504
1
 
9
 
! Отговори
noFreeman преди 3 месеца
нали се напълнихте с арабески... хайде те да ви разработват ядрените програми... смеш.ник... Тръмп като дойде войните свършват, така че плашиш само гар.гите
503
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ПО ДОБРЕ ВИЗАНТИЙЦИКакъв "полски кръстоносен поход"?! Вие сте изкукуригали или и на вас са ви напълнили главите с лъжи, подобно на нацистките укро зомбита! Та хората от Полша, са били православни християни до Първата световна война(1914-1918 г.), когато ги нападат немци+австрийци и ги католизират насилствено, дори ги пращат в концлагери, за да им променят вярата и руската самоличност, тъй като самите поляци, са руснаци от царска Русия, откъснати от Русия през ПСВ и Октомврийската революция
502
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Според историциГермания е държава от около два века, бе! А Бисмарк е нападнал и разграбил чужди територии, което днес наричат "обединение", но си е бил чист грабеж на чужди територии. Преди Наполеон да нападне Русия, такава държава "Германия" не е съществувала изобщо, тя се образува по-късно, но през днешна Германия е минавала границата между Франция и Русия+славяните. Това е реалната история. И немци+австрийци създават конфликта между поляци, белоруси, украинци преди ВСВ, а не поляците.
501
0
 
8
 
! Отговори
Вълканов преди 3 месеца
В момевна в Щатите, 25 щата са пиооооодкрепили Тексас в борбата му срещу емиграциятя, отхърлл илрешение На Върховния съд. Де факто Тръмп и Републиканците печелят и налагат волята си. , използувайки закона за нападение на територията на щата. 25 щата не са малко, нали .
500
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЗАЩО НЯМА СТАТИЯ ЗА АРЕСТИТЕ НА РУСКОФАШИСТКАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА В ПЛОВДИВ,ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ЗИНГАРЕВИЧ?
499
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мистър Тръмп, чакаме Ви!
498
2
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
След това изказване Магарев ще си оскубе косата,доколкото я има тая мумифицирана отрепкa.
497
16
 
3
 
! Отговори
рушката зараза преди 3 месеца
трябва да се изреже като тумор веднъж завинаги.
496
1
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 месеца
Голяма мъка ще има за Европа с многото бастуни в ЕП,ще лапат здраво още докато Тръмп ги обязди заднишком!
495
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се направи психиатрично изследване на всички от върхушката. Съвсем психиката вече!
494
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Я си сядайте на задницата и не закачане децата! Изкуфели дъртаци!
493
6
 
16
 
! Отговори
Гражданска война. преди 3 месеца
Тексас не се подчинява на заповедите на федералното правителство на Байдън.Подържат го още 25 штата.Може би ,начало на гражданска война!!!!
492
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тръмп се връща , а наркомана нает от Блумбърга цъка оценки и се надява по същият начин пак да изфабрикуват изборите в полза на демократите - с проксита нелегални мигранти, които сега не споменават че в Тексас има проблем точно с тях , флашки , нагласени истории по пощата и прочее соросташки престъпления. Страх пере соростията марионетна в ЕС.
491
3
 
8
 
! Отговори
Toi преди 3 месеца
Те са луди без само вой а им е в главата, кой и защо ще ги напада б, пък как аз и други европейци ще вземем да се бие в ум да им зайде, все ми е тая, важното е да съм жив.

Спонсорирани публикации