Манфред Вебер: Тръмп се връща, ЕС да се готви за война без САЩ

Трябва да можем и без НАТО
26 яну 2024 08:30, Петър Бойчев
634
Манфред Вебер: Тръмп се връща, ЕС да се готви за война без САЩ
Снимка БГНЕС

Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП), най-голямата политическа група в Европейския парламент, Манфред Вебер призова европейците да се готвят за война, без подкрепата на САЩ, и да изградят свои собствени ядрени способности. Това е заявил Вебер в интрвю за европейската редакция на Politico.

Поради възможното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом, Вебер описа Тръмп и руския президент Владимир Путин като двамата души, "които поставиха рамката" за 2024 г., припомня Фокус. "Искаме НАТО, но също така трябва да сме достатъчно силни, за да можем да се защитим без него или по времето на Тръмп“, е заявил Вебер. Доналд Тръмп заплаши, че ако се върне в Белия Бом, САЩ ще излезе от НАТО и няма да помогне на Европа, ако бъде нападната.

По-рано този месец, началникът на Генералния щаб на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Обединеното кралство Патрик Сандърс призова за обща мобилизация във Великобритания, а други западни военни лидери и висши служители на отбраната предупредиха за риска от голяма война между Москва и НАТО.

Миналата седмица министърът на отбраната на Германия Борис Писториус заяви, че руска атака срещу военния съюз НАТО е "възможна" след "пет до осем години". Нидерландският адмирал Роб Бауер, висш служител на НАТО, по-рано заяви, че военният блок е изправен пред  "най-опасния свят от десетилетия"  и призова за "военна трансформация на НАТО".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
470
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва да се защитаваме от такива като теб и от слугите ти тук. Путин няма нищо общо, вие кога ще върнете задигнатите активи на Русия, германски мир из лив въш ляк ? Сега Русия има законни основания да ви нападне.
469
4
 
10
 
! Отговори
Ех, преди 3 месеца
За какво им е на руснаците да воюват с Европа? Та юръпите са им абонати. Дават си паричките, сами се забатачиха, инфлация, мигранти - проблеми пълно! Достатъчно е Путин да спечели изборите и тези "европейски политици" сами ще свалят гащите.
468
5
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Гермяния е джудже нищо не може да натика освен пръчка в задното си отверстие
467
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В контекста на този конфликт в Тексас се активизира Тексаското националистическо движение, чиято цел е постигането на пълна политическа, културна и икономическа независимост на Тексас от Съединените щати.Това движение се стреми към отделяне на държавата, което увеличава заплахата от гражданска война в страната.
466
3
 
9
 
! Отговори
OZZY преди 3 месеца
Европейские ни началници умират от ужас,че РФ ще им търси отговорност за оръжията,предоставени на укрите,от които загиват руснаци!А Щатите ще гледат сеир,пука им за Гейропа, един конкурент по-малко!!
465
9
 
4
 
! Отговори
Хунка преди 3 месеца
Германия няма проблем да натика Русия, стига Британия и САЩ да не пречат.
464
4
 
10
 
! Отговори
Един преди 3 месеца
Що за глупост?! Тази война я организираха САЩ. Русия и Украйна са жертви. Разбира се, без да броим марионетното украйнско правителство, което е *** на американците.
463
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Недеи да споменаваш гнусния ,,,,,тои не води воина ,а провежда политика на геноцид стрещу цивилните,кога на воина булдозерите са били повече от танковете,кога целите са били жилищата ,а не воиниците .Ква беше последната история,евреиски сапьори минират поредната сграда за да я разрушат ,един танк ги пази ,а булдозерите чакат до тях ,излиза един и ги гърми 2 пъти с гранатомет ,загиват от собствените си заряди .Няма да се учудя сам да е организирал тая пиеса ,за да има повод да руши.
462
5
 
9
 
! Отговори
Неразбиращ преди 3 месеца
Европейските лидери, тикани от САЩ, искат да самоубият Европа във война с Русия, а новото е, че ще е без САЩ. Тя само ще гледа.
461
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе напрактика Рашка не превзема ,а освобождава собствените си села ...Я някои да посне карта с границите на така наречената Осраина,щот като се махне това дето са откраднали от поляци,румънци,унгарци и руси .Просто са преяли с чуждо и сега повръщат обратно
460
14
 
2
 
! Отговори
Куку преди 3 месеца
След три години война,Рашка превзе едно село,намери снаряди и яйца,осигури отопление на целия народ.Величието идва-Китай,С.Корея и Индия искат да се присъединят към Рашка Федерашка и да станат православни христиени.Путин е президент на света,но това е нищо,Ванга и Нострадамус са предсказали ,че Рашкен ще превземат Аляска и ще стигнат до Мексико!
459
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КАКВА ЕВРОПА. ЗА ДА БЪДАТ МОДНИ ,ПРЕЗИДЕНТ СЕ ЖЕНИ ЗА БАБА СИ. МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ *** ЗА ДА БЪДЕ МОДЕН . ТОВА СА ПЪЛКОВОДЦИТЕ . СЛЕД ТЯХ НА ПЪРВА ЛИНИЯ ВСЕ ПОДОБНИ. Е КАК ЩЕ ВОЮВАМЕ
458
4
 
18
 
! Отговори
Как беше? преди 3 месеца
Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Отнася се за лаещия срещу мечката обратен пинчер, наречен ЕС.
457
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като млади булки плачат за... война.
456
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как да се готви? Тя не може да смогне само да помага. Свърши всичко - няма ресурси, няма армии... С тези левобрегови наклонности коя мома ще иде да воюва? Според самите германци армията им е годна да се отбранява интензивно 3-4 дни, британците никой не ги брои... Поляците скачат насам натам ама като опре ножа са на първа линия. А сега виждат какво се случва близо до тях. С тази разлика, че тогава няма да се поразяват предимно военни цели...
455
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Невъзможно е. В ЕС останаха само жендъри. Няма кой да се бие. Всичко е изгубено.
454
1
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Ку-ку. ЕС може да опита и да се повали.
453
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен, к.469 САЩ инициираха войната Украйна- Русия, но предпочитат да гледат войната отстрана и да обезкървяват двете воюващи държави. В последно време не доставят оръжие и боеприпаси на Зеленски. Мисля, че мистър Тръмп няма да запали ТСВ. Хер Вебер, на Германия, Франция и Полша се пада бремето да помагате на Украйна и вие трябва да преценявате дали ще се включите във война срещу Русия. Германия има опит от ВСВ, 80 години изминаха оттогава, дано паметта ви не е изневерила.
452
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хер Вебер, знаете че двете водещи във военно отношение държави на ЕС са Германия и Франция. Във ВСВ двете държави бяха противници и Третият Райх смаза Франция. Пак ли вие, германците, ще се биете с Русия? И отново САЩ няма да бъде на ваша страна - М-р Тръмп не харесва нито ЕС, нито Германия, плюс това той е натура с бизнесменски уклон, а не войнстващ екземпляр като престарелия Байдън. А Франция , хер Вебер, е държава от женски род
451
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За каква война се готвиш ти бе цайсат смехурко? Фронта го знаеш къде е, отивай да се готвиш без нас.

Спонсорирани публикации