Манфред Вебер: Тръмп се връща, ЕС да се готви за война без САЩ

Трябва да можем и без НАТО
26 яну 2024 08:30, Петър Бойчев
634
Манфред Вебер: Тръмп се връща, ЕС да се готви за война без САЩ
Снимка БГНЕС

Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП), най-голямата политическа група в Европейския парламент, Манфред Вебер призова европейците да се готвят за война, без подкрепата на САЩ, и да изградят свои собствени ядрени способности. Това е заявил Вебер в интрвю за европейската редакция на Politico.

Поради възможното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом, Вебер описа Тръмп и руския президент Владимир Путин като двамата души, "които поставиха рамката" за 2024 г., припомня Фокус. "Искаме НАТО, но също така трябва да сме достатъчно силни, за да можем да се защитим без него или по времето на Тръмп“, е заявил Вебер. Доналд Тръмп заплаши, че ако се върне в Белия Бом, САЩ ще излезе от НАТО и няма да помогне на Европа, ако бъде нападната.

По-рано този месец, началникът на Генералния щаб на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Обединеното кралство Патрик Сандърс призова за обща мобилизация във Великобритания, а други западни военни лидери и висши служители на отбраната предупредиха за риска от голяма война между Москва и НАТО.

Миналата седмица министърът на отбраната на Германия Борис Писториус заяви, че руска атака срещу военния съюз НАТО е "възможна" след "пет до осем години". Нидерландският адмирал Роб Бауер, висш служител на НАТО, по-рано заяви, че военният блок е изправен пред  "най-опасния свят от десетилетия"  и призова за "военна трансформация на НАТО".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
490
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв втори път, ти да не се мислиш за шеф диригент, грантов наркоман смешен. Заглавията ги има по медиите ти цял ден киснеш и ги зубриш, сега се правиш на ощипан че и се опитваш да се оправдаваш. Факт е че вземаш пари от американски фондации докато българи умират от глад и студ.
489
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
517 напомнят ми мисирите как мълчаха по заповед когато пробваха изпълнения в Турция. Бях забравил че Неински я бяха скатали там костовашките престъпници. Това същество изглеждаше толкова жалко, почти като този където сега се напъва да ***.
488
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От втория път се получи някакъв поне смислен текст след като викна някой да го напише. Е и? Хора умират всеки ден ако не знаете. Или в мордор при путинака в рая не умират вече?
487
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
***,това не ви е 1914 или 1939! Няма кой да се бие за някакви алчни, изтрещели "елити"! Само тъпчовците от Украйна се вързаха и вече ги няма. Имайте само късмета да ни вкарате в този огън! Ще ви разстрелвам в гръб, без да тръпна!
486
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Та кое не разбра?
485
2
 
16
 
! Отговори
ХАХАХАХХАХАХАХАХАХ преди 3 месеца
Що не пишете как Тексаската гвардия е изритала федералната гвардия от щата и са поели границите си в собствени ръце. Готвят обявяване на независимост . Още 25 щата ги подкрепят .Идва края на най-черната империя в историята на човечеството !!ХАХАХАХ
484
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възрастен мъж и синът му са открити мъртви в апартамента си в Бургас на 17 януари. Телата били силно разложени, предполага се, че двамата са починали поне месец по-рано.Според хора от блока в к-с "Меден рудник", където баща и син обитавали малък апартамент, обзаведен крайно бедно, от средата на декември нямало никаква вест от двамата.
483
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Баща и син бяха намерени мъртви във вход в евроатлантическата членка. Майка дъщеря в апартамент мъртви" Хаххах. Браво копейки, всичко ви се разбира. Ясно е що мрънкате, че МРЗ е толкова ниска. Ми идете при путанака ве, там според вас нали е рая и минималката е по-висока
482
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам Мордор къде вече е член обаче знам, че тоя член никой не го *** вече дали е член или обратното на член
481
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 3 месеца
До до русия -Сигурно ще искаш и турското робство до ти си върне?Краварското робство не ти ли стига?А се готви и за укрофашистко иго...
480
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейки, вземете малко поне някой буквар. Така дори не ви се разбира кво искате да кажете като ръсите опорките
479
1
 
4
 
! Отговори
неразбрал преди 3 месеца
До Кравар Евроатлантик -Ясно е че си кравар ,ама какво значи "евроатлантик"?Това някакъв нов пол ли е?
478
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ФАЩ са тумора на Света.Световните терористи смучат от кръвта на своите прислужници ,сред които сме и ние.Страната ни се управлява от предатели и без.родници.
477
10
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
На руснаците им стана навик да свикват срещи на ООН за да се жалват за военните си загуби.
476
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейки вече нещете бащицата ви путинак дс спечели изборите ли? Митруфеева ше ви спре сандвичите ей
475
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аве копейки, нали ние щехме да мрем от студ зимата? Нещо обаче май на *** им се случи..путанака нема ли да оди пак при шейховете да им се моли да не свалят цената на петрола да не измрат от глад чебурашките поне преди изборите?
474
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато тролиш не осъзнаваш че си вече труп като оня разлагащ се на фронта в крайна отишъл срещу руснаците за пари. Няма значение къде си. Руснаците ще те намерят. Ното Сорос ще те спаси нито Аризона.
473
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дано бункерното джудженце спечели изборите. От как е на власт Мордор никога не е била по-изолирана, не бяха давали толкова жертви от ВСВ насам и НАТО не се беше разширявало толкова от времето на пиянката Елцин.
472
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крайно време е Европа да излезе от летаргията в която беше и да удари руския азиатски башибозук и военно
471
12
 
9
 
! Отговори
до русия преди 3 месеца
русия да върне немедлленоо на България задигнатите тонове злато от държавния резерв и всички архиви от преди османската империя до 44 година!!!!! иначе България трябва да разположи свои ядрени оръжия насочени срещу най-големия враг на човечеството московйската пастммиинааа

Спонсорирани публикации