Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка

Ще бъде изградена нова отбранителна линия
26 фев 2024 13:50, Елка Василева
548
Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село Ласточкине в Източна Украйна. Тя обясни, че това ще й помогне да спре настъплението на руските въоръжените сили на запад, предаде Ройтерс.

Ласточкине се намира на около два километра западно от град Авдеевка, от който украинската армия се изтегли по-рано този месец.

Още по темата
"Частите на украинските въоръжени сили се изтеглиха от село Ласточкине, за да организират отбраната и да попречат на противника да напредне още повече на запад", заяви по телевизията днес украинският военен говорител Дмитро Лихови.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски каза, че е жизненоважно Киев и западните му съюзници да останат единни, и повтори, че победата на Украйна във войната, която навлезе в третата си година, зависи от постоянната подкрепа на Запада.

След първоначалните успехи в отблъскването на руската армия Украйна претърпя неуспехи на източните части на фронта, като нейните генерали се оплакват от недостиг на оръжие и боеприпаси, отбелязва Ройтерс.

Лихови заяви, че на няколко километра западно от Ласточкине ще бъде изградена нова отбранителна линия.

Вчера Русия каза, че нейните сили са заели по-изгодни позиции край Авдеевка и Донецк.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
0
 
29
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
Повече няма да има обмен на "Азов", сделки с Ердоган и пр. 240 са разстреляни в Авдеевка.
480
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 488Хахахах Братушките нямат мобилизация от 1 година, дори Вагнер пратиха в Африка да бият Френски кратуни. Виж ти като изявен ЕвроПидералможе още сега да се запишеш в Айдар/Азов...живота там бил малко по-дълъг от обиковеното Оркоживотно..до 2-3 дена изкарвали Азовци най-вече защото стоят скрити по мазета и тунели хахаха. Само не се качвай на Леопард, Брадли или Абрамс....много горят хахахха Хайде моГилизация - Оссрайна има нужда от всеки Джендеропитек!
479
4
 
28
 
! Отговори
Хъ хъ хъъъ! преди 2 месеца
Украйна се оттеглила??? Нека бъдем точни - Бягали сааа!!! Бягали са украинците както зайците бягат от лисицата! До Харков няма укрепена линия която да задържи руснаците. До средата на април руският град Харков ще бъде свободен!
478
17
 
4
 
! Отговори
До 488 преди 2 месеца
Нещо не те слуша главата. Пиши се доброволец в полза на бляgовете :)
477
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мда, сигурно за това през миналата година са въвели в служба около 1000-1500 танка, от които само около 200 са новопроизведени, а останалите реставрирани :) И да, горе-долу всички са унищожени вече :)
476
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече и орловка падна...опппс...оркоДебилите с подкрепата на непобедимата НАТО техника за 3 пореден ден се отеглят панически до следвашата стабилна защитна линия...Волга, Волга все повече се чува по радиостанциите. Единственото хубаво за ОркоДебилите, е че *** не умират..само 30 хил жерви са дали останалите 2 млн са само безследно изчезнали..в Бахмут Авдеевка и т.н!
475
3
 
22
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
Русия произвежда повече танкове отколкото губи. Украйна произвежда 0 танка и когато загуби танк той просто няма откъде да се появи отново.
474
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До тук рашките са изгубили над 2759 ТАНКА (всеки един документиран със снимка). Така че, не мисля, че е голяма загуба за Украйна този Ейбрамс :)
473
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До тук рашките са изгубили над 2759 (всеки един документиран със снимка). Така че, не мисля, че е голяма загуба за Украйна този Ейбрамс :)
472
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За първи път реално в битка влиза...и след 5 изстрела излезе...къде са Леопардите впрочем...добре горят, изгоряха сега и тези абрамси като влезнат на първа линия ще изгорят! За това масово поръчки се отказват, дори Тайван смята да преразгледа поръчките към САЩ за танкове Абрамс. Танк дето дрон за 1000 долора го взриви - смях! Само съселите, Боковци и Кирчовци от колониите поръчват в САЩ чертежи - световният рекетьор ги държи здраво!
471
16
 
3
 
! Отговори
До ПорЦелан преди 2 месеца
Не бе, Айбрамс не участва за първи път в битка. За първи път руските алкохолизирани фашисти и окупатори успяват да унищожат такъв. Все сте неразбрали вие русоробите.
470
2
 
9
 
! Отговори
трансфер преди 2 месеца
в палестина са засечени Бг танкове дадени на украйна хах
469
7
 
2
 
! Отговори
Боксьор преди 2 месеца
Виж ти, нокдауна много помага на бития да победи.
468
0
 
24
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
Украинците съобщиха че в момента ги атакуват от три страни в Орловка.
467
2
 
18
 
! Отговори
Костя преди 2 месеца
Укрите гърмят на уволджак харизаните оръжия, няма да им стигат никогаш
466
1
 
18
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 2 месеца
Дa нe бe мaйgaня, нe би gapмagaня...
465
4
 
25
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 2 месеца
Още много градове ще има да изоставят фашистите, защото не е писано да са техни!
464
2
 
28
 
! Отговори
Н преди 2 месеца
Направо да се прибират е Киев и да се готвят за отбрана. Това им остана, изоставиха ги всички само Денков още ги подкрепя, ама и тва ще мине.
463
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 472Това село е 5 къщи" Кое село? Работино, Северное, Тоненькое, Орловка, Красное ... ?)))Даже не е и от 5 къщи.В Ytybe има видео на от едно тях, където руският войник забиваше червеното знаме на СССР в основите на сграда, защото всичко беше сравнено със земята.Тоест такива села вече не съществуват, защото в тях влезе,, Рускии мир".Това е на дело освобождение. Освобождение от жители и къщи, от живот!
462
5
 
18
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
"Това село е 5 къщи" Кое село? Работино, Северное, Тоненькое, Орловка, Красное ... ?

Спонсорирани публикации