Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка

Ще бъде изградена нова отбранителна линия
26 фев 2024 13:50, Елка Василева
548
Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село Ласточкине в Източна Украйна. Тя обясни, че това ще й помогне да спре настъплението на руските въоръжените сили на запад, предаде Ройтерс.

Ласточкине се намира на около два километра западно от град Авдеевка, от който украинската армия се изтегли по-рано този месец.

Още по темата
"Частите на украинските въоръжени сили се изтеглиха от село Ласточкине, за да организират отбраната и да попречат на противника да напредне още повече на запад", заяви по телевизията днес украинският военен говорител Дмитро Лихови.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски каза, че е жизненоважно Киев и западните му съюзници да останат единни, и повтори, че победата на Украйна във войната, която навлезе в третата си година, зависи от постоянната подкрепа на Запада.

След първоначалните успехи в отблъскването на руската армия Украйна претърпя неуспехи на източните части на фронта, като нейните генерали се оплакват от недостиг на оръжие и боеприпаси, отбелязва Ройтерс.

Лихови заяви, че на няколко километра западно от Ласточкине ще бъде изградена нова отбранителна линия.

Вчера Русия каза, че нейните сили са заели по-изгодни позиции край Авдеевка и Донецк.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
5
 
29
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
За днес украинците са се простили с два МИГ-29, един Абрамс, РЛС и пускова установка на "Patriot" + 32 американци в Покровское. Интересното с Абрамса е че за първи път се вижда как участва в бойни действия. Изстреля няколко снаряда, а след това показаха кадри как гори.
460
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 464САЩ купуват от Русия уран, петрол и газ в големи количества )))Единствено за урана си прав.Що се отнася за газа и петрола, да САЩ купват но въбще не са в големи количества, особенно за петролаИ най-важното и върху трите продукта САЩ не са наложили санкции, единствено има огранипение в цената за петрола да не е над 60$за барел. Има първо отказ и рекет на Русия с газа, последвано от старание на Европа да не зависи от руската газ. ТОВА НЕ СА САНКЦИИ.
459
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това село е 5 къщи
458
3
 
28
 
! Отговори
Плевели преди 2 месеца
Стратегическо еПрегрупират се като германците на Иэточния фронт
457
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди часове северозападно от село Ласточкино руснаците засякоха танк Абрамс, атакуваха го край село Бердичи и го подпалиха. Гори доста ярко и интензивно.
456
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 463Ха,ха,ха дори самите руснаци признават, че два самолета А-50,, руският АУАКС" са свалени за последните три месеца. Всеки струва по 350 млн.$Разликата е в това, че руснаците твърдят, че те тяхно ПВО по погрешка е свалило самолетите.Преди точно 1 година друг А-50 беше сериозно повреден от украйнски дрон на летище в Беларус. На Русия и остават 4 такива самолета + 3 в основен ремонт и модернизация.
455
0
 
17
 
! Отговори
Леля преди 2 месеца
Селото е Ласточкино .
454
4
 
26
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 месеца
До Анонимен 461- личи си че слушаш само западната пропаганда без да мислиш. САЩ купуват от Русия уран, петрол и газ в големи количества и няма как да спрат да купуват защото ще им се срини икономиката. А това че спрат вноса на Лади в САЩ едва ли ще промени икономическата картина.
453
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То и *** вече пишат, че А-50 няма свален. А-50 лети на стотици километри от фронта, той е реално радарната станция, работеща в сантиметровия диапазон, в състояние да открие цел от клас изтребител, летяща на малка височина на разстояние 200-400 км, а на голяма височина - 300-600 км. От какъв зор ще лети над Фронта съпи мои ДебилниДжендерастчета? Това, че повтаряте в захлас лъжи не ги прави истина! Ама айде, само това ви остана да се радвате на зле скълъпените лъжи на НаркоДебила!
452
2
 
24
 
! Отговори
Биг 1 преди 2 месеца
До Крим не е руски....Не само не си ходил на у4илище,ами маи и партенка сьс кубинка не си обувал??!!!...
451
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма нито един сериозен руски икономист който да твърди, че Русия я чака светло бъдеще, дори и ако превземе цяла Украйна.Просто защото ще бъде под санкции, а санкции наложени от САЩ трудно се вдигат,дори войната да завърши с мирно спорузомение с Киев.Китайските инвестиции ги няма, отказват дори съвместни предприятия.За китайците е важно, че Запада и Кремъл правят монополисти китайските стоки на 150 млн. пазар.Руснаците ще им плащат с евтини сурови, защото нямат долари, а Китай не иска рубли.
450
32
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 месеца
руската велика армия анексирала 5 кокошки, два хладилника и убила 9 деца заедно с бабите и дядовците им.. Слава на руската армия от мародери..ха.ха
449
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Новото име на танковете "Aбрамс" вече е "АйБЪРНС". Ххихихихихихих!
448
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно време така и германците са говорили за "стесняване на фронтовата линия". Стесняваали са се от Ленинград чак до Берлин
447
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Марш на запад
446
1
 
46
 
! Отговори
Аааааа преди 2 месеца
Абе нещо за бунтовете в Брюксел?-Няма .Мисирките са сложили главите под крилата и не смеят да погледнат на запад .
445
2
 
8
 
! Отговори
До Зозо преди 2 месеца
Ооо ,безработен ,пак ли философстваш докато правиш с пълни бузи френска.
444
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чи как тъй, ва? Нали до вчера мисирките ни набиваха в главите шеметните победи на укрите? А кво стана с Крим? Върнаха ли си го.....май ще си останат само с голите амбиции. Цяла Европа воюва срещу Русия, но тя няма никога да се предаде. Путин го каза ясно: "Не се заигравайте с Русия, ние ще умрем последни"! Така, че укрите ЕС и НАТО да го имат пред вид.
443
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укрите се оттеглиха от Ласточкино на нов рубеж(Бердичи-Победа), но само за 2-3 дни руснаците вече са превзели частично и "новата" отбранителна линия! Много се забърза това оттегляне - скоро ще се превърне във бягство! Ей тъй, кат стане,...трудно се намират красиви думи, с които да заместиш думата повтарящо се "поражение".
442
5
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
До 450 Е аз за това искам да даваш на мойто мене някой лев

Спонсорирани публикации