Зеленски: Целта на Русия е първо Казахстан и Молдова, после балтийските републики

Президентът на Украйна предупредил заплашените държави
Обновена: 9 мар 2024 07:54 | 9 мар 2024 07:10, Петър Бойчев
294
Зеленски: Целта на Русия е първо Казахстан и Молдова, после балтийските републики
Снимка БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че Казахстан, Молдова и балтийските държави са заплашени от руска офанзива. Това заяви той в интервю за програмата "Чинкуе минути" на италианския телевизионен канал "РАИ Уно", предаде Укринформ.

"Що се отнася до военна офанзива срещу Молдова, смятам, че това може да е една от целите на Руската федерация. Смятам, че Молдова, балтийските страни и Казахстан са в опасност", заяви Зеленски. Той отбеляза, че Русия вече е имала план за нападение и смяна на правителството в Молдова, но той е бил осуетен.

"Искам да напомня на всички, че ние научихме за руския план от нашето разузнаване  и предадохме информацията на Молдова. И по този начин го споделихме с другите ни партньори. Молдова бе подготвена за действията на диверсионната група на Руската федерация. Те искаха да завземат властта в Молдова и искаха да го направят много бързо. Слава Богу, и аз съм благодарен на нашето разузнаване, че те свършиха добра работа", заяви украинският президент.

По думите му Молдова е успяла да се подготви навреме и е попречила на руснаците да осъществят опит за бунт срещу правителството, пише Фокус.

Както бе съобщено през пролетта на миналата година по време на заседание на Обединената контролна комисия на Молдова, представители на Кишинев докладваха за нарушения на режима на сигурност от страна на руските военни в непризнатото Приднестровие, отбелязва Укринформ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 1 месец
е и какво Русия си събира сателитите изгубени при разпадането на СССР нас какво ни засяга това ?
229
0
 
0
 
! Отговори
ссс преди 1 месец
Тоаааа па са е надрусал
228
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долен психопат
227
0
 
3
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Кой се интересува какво е казал Кафявски? Казал, пръднал... все тая.
226
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Елементарен мошеник - продаде държавата и хората й за лични облаги. Сега тръгнало да плаши с измислици, подшушнати му от господарите му от САЩ.
225
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо не е разбрал основната цел е той
224
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този вече е на залеза
223
3
 
1
 
! Отговори
Случайно попаднал преди 1 месец
Ще ви видим след като се изпълни изконото ви желание да станем част от Руският мир,къде ще работите и за колко,в Ислямски Иран, С.Корея,Сирия, Китай,Индия,Ю.Африка,Р.Ф.Украйна,забравете за запада, връщане в България с влакове,без пари и пенсии,ще ревете с глас по улиците.
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 1 месец
Молдова е първата цел,тя с Украйна, след това е Грузия,вижда се в България, тези ,които не желаят Евро съюза и Нато,са готови да се прегърнат с Путинова Русия,проблем за Русия е Румъния,там ги мразят и са модерно въображение,край на цел е затваряне на Ч.Море, то ес руско.
221
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наркомански глупости, цял свят вижда, че целта първо е Украйна, после Израел, Париж и Вашингтон. Украинския лилипут трябва да обясни за какво им е на РФ Казахстан или пробалтийските примадони с 500 000 жители? То само руската армия наброява колкото тяхното население. Да не говорим, че Русия има повече самолети отколкото са колите на прибалтийските палячовци.
220
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има събрани нацисти и нацистки формирования в Лвовска област, които се развяват свободно, тези трябва да бъдат осъдени и вкарани в затвора, в противен случай, ще ви разиграват и създават проблеми!
219
1
 
1
 
! Отговори
Сатир преди 1 месец
Моля за обяснение, Зеления но играе говорител на Кремъл????
218
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко тръгва от това, че се налагат лъжи, Гьобелсова пропаганда, фалшифицирана история, нацизъм. Самите поляци и хората от Лвов, са руснаци по произход, руснаци от царска Русия са, но по стечение на независещи от тях обстоятелства и тайната намеса на чужди шпиони през ПСВ и ВСВ, са се превърнали в марионетки на собствените си врагове+убийци и от там е произлязъл този конфликт в миналото, руснаците трябва повече да не допускат подобен проблем и пазят яко района на Украйна и границата си
217
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен , Залужни е по-голям предател от Зеленски, той може да задълбочи проблемите, а не да ги реши, той е от зомбираните! В голяма грешка и заблуда сте, ако мислите, че Залужни може да реши нещо или някакъв проблем на украинците, напротив, ще ги вкара още по-надълбоко в блатото! Имайте в предвид, че някои хора от Лвов, все още не разбират какво се е случило и случва, живеят си все още зомбирани, в свой собствен свят, ако ги бяха пращали на фронта, може би щяха да изтрезнеят!
216
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шмъркан вече взе съвсем да дерайлира
215
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Гениален геополитик, разбира ги нещата, ха-ха
214
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казахстан Путин няма как да я вземе защото там е Китай.
213
2
 
6
 
! Отговори
Моля ви преди 1 месец
Стига с тази евтина пропаганда. Омръзна ми да гледам този наркозависим клоун. Дайте някакви безпристрастни новини.
212
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време на първата световна война Запада финансира един руски евреин с 20 милиона марки за да организира Октомврийската революция в Русия за да я отслаби. Сега отново Запада финансира украински евреин ,но вече с милиарди долари и евро,но целта остава същата-отслабване и разпад на Русия.А това вече е игра с оцеляване на човечеството!
211
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 месец
От 1 април,този индивид вече,ще бъде НЕЗАКОНЕН президент на Украйна!!! Убеден съм,че Ще се " роди" и " опозиция" в Украйна искаща Оттеглянето му Незабавно! Той самият Не желае Избори за президент.Понеже било " война" в Украйна! Но пък иначе " демонстрират" че в Киев живота си тече " нормално"? Даже тамошните " милионери", си закупили " скъпи спортни автомобили"!-:) Ако всичко е нормално там, Зеленски защо,не " желае", да насрочи Избори за Президент???-:))? Залужни му Дила във голота вратле!!!-:)

Спонсорирани публикации