Зеленски: Целта на Русия е първо Казахстан и Молдова, после балтийските републики

Президентът на Украйна предупредил заплашените държави
Обновена: 9 мар 2024 07:54 | 9 мар 2024 07:10, Петър Бойчев
294
Зеленски: Целта на Русия е първо Казахстан и Молдова, после балтийските републики
Снимка БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че Казахстан, Молдова и балтийските държави са заплашени от руска офанзива. Това заяви той в интервю за програмата "Чинкуе минути" на италианския телевизионен канал "РАИ Уно", предаде Укринформ.

"Що се отнася до военна офанзива срещу Молдова, смятам, че това може да е една от целите на Руската федерация. Смятам, че Молдова, балтийските страни и Казахстан са в опасност", заяви Зеленски. Той отбеляза, че Русия вече е имала план за нападение и смяна на правителството в Молдова, но той е бил осуетен.

"Искам да напомня на всички, че ние научихме за руския план от нашето разузнаване  и предадохме информацията на Молдова. И по този начин го споделихме с другите ни партньори. Молдова бе подготвена за действията на диверсионната група на Руската федерация. Те искаха да завземат властта в Молдова и искаха да го направят много бързо. Слава Богу, и аз съм благодарен на нашето разузнаване, че те свършиха добра работа", заяви украинският президент.

По думите му Молдова е успяла да се подготви навреме и е попречила на руснаците да осъществят опит за бунт срещу правителството, пише Фокус.

Както бе съобщено през пролетта на миналата година по време на заседание на Обединената контролна комисия на Молдова, представители на Кишинев докладваха за нарушения на режима на сигурност от страна на руските военни в непризнатото Приднестровие, отбелязва Укринформ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Контраотстъплението напредва към Одеса,после към Киев.
189
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пълни глупости! Целта на Русия е да не избивате хора, както правите от 2014 насам!
188
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зельо е папата на евроатлантиците - само те му верват.
187
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На този пак му говорят звездитеА Европа кога? Догодиа или като шмръкнеш още 2 линии, тогава Путин ще стигне до Португалия
186
3
 
18
 
! Отговори
А ЦЕЛТА НА ЗЕЛЕНСКИ преди 2 месеца
Е ДА РЕОКУПИРА ДОНБАС И КРИМ И ДА ИЗБИЕ РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ТАМ
185
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А " целта" на Украинците,ако ме питаш мен лично.Е да ти Резнат Еврейската Пресметлива Тиква ВЕЧЕ!!Всичко Ще Отшуми един ден! Къде ще се " криеш чадо"??? Той и Руският пилот предател си помисли,че се " скри" в Испания! Ама се оказа че НЕ!-:)
184
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен, Ти ли ще ни кажеш или самите ние знаем? Русия, въпреки правото си, не е окупирала България някога изобщо, нито са проявявали насилие към населението, кланетата са ги извършвали нацистите, нахували са в жилищата, арестували са хора и с цели камиони са извозвали хора извън населените места по сред нощите и са ги убивали в общи ями, въпреки, че сме били съюзници на Хитлер, а след ВСВ , съда над престъпниците и престъпленията по време на нацизма, е бил международен , а не руски!
183
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако познавате реалната история, а не фалшифицираната, ще разберете, че Русия е една великолепна държава с велика нация, това е един достоен народ, могат спокойно да се гордеят със себе си, без угризения!
182
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А 1944 руската армия окупира България и налага диктатура с клане на българския народ и от тогава не се знае
181
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руско-турската война, започва след голямото насилие, кланета над българите през Априлското възстание, български възрожденци, са учили в руските градове Кишинев и Одеса, именно българите се молят да бъдат освободени от турско робство, не са молили само Русия, но точно Русия ни помага и освобождава България и всички Балкански държави; западни публицисти, Виктор Юго и др., са писали за турското насилие над българското население, но не рискуват живота си с освобождение, а именно руснаците го правят!
180
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ВицРуско-турската война, започва след голямото насилие,кланета над българите през Априлското възстание, български възрожденци, са учили в руските градове Кишинев и Одеса, именно българите се молят да бъдат освободени от турско робство, не са молили само Русия, но точно Русия ни помага и освобождава България и всички Балкански държави; западни публицисти, Виктор Юго и др., са писали за турското насилие над българското население, но не рискуват живота си с освобождение, а руснаците го правят!
179
2
 
19
 
! Отговори
Митака преди 2 месеца
Зеленяски вземи си дозата че откачаш и ставаш КУ-КУ пълно куку . Ти си най голямия убиец в света . Може ли заради пуста дрога и пари да пратиш на фронта толкова много млади хора на сигурна смърт . За какво ти беше да сключваш съюз с дявола....!?
178
1
 
13
 
! Отговори
сусо преди 2 месеца
Така става когато не си на себе си...
177
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ти кой си бе Зеленски, че да им държиш сметка? Господар ли си им, какъв си? Твоята родина не е ли в Мала Азия и далеч от Украйна и тези държави? С какво право командваш тези държави и европейските държави изобщо?
176
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофилите и руските които живеят в БГ получават мазна ерекция при възможността, Русия да дойде и да окупира България
175
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А България кога?
174
3
 
22
 
! Отговори
гробар преди 2 месеца
Тази снимка става за некролог!
173
2
 
14
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
Този скоро китайския фентанил ще го вкара в гроба!
172
5
 
18
 
! Отговори
Чеченец преди 2 месеца
Наркоман лъжец и крадец виж си насрания *** и тогава съчинявай твоите глупости.Ако бях на Путин до сега щяха да ти изгният кокалите.
171
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този пак е прекалил с меланджа.

Спонсорирани публикации