Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме

Няма подкрепа, нямаме "Пейтриът", нямаме снаряди
30 мар 2024 09:10, Петър Бойчев
319
Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме
Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, публикувано вчера, че ако Украйна не получи обещаната военна помощ от САЩ, блокирана от споровете в Конгреса, нейните сили ще трябва да започнат малко по малко да се изтеглят, предаде БТА.

"Ако няма американска подкрепа, това означава, че нямаме противовъздушна отбрана, нямаме ракети "Пейтриът", нямаме заглушители за електронна война, нямаме 155-милиметрови артилерийски снаряди", заяви Зеленски пред в. "Вашингтон пост".

"Това означава, че ще се върнем назад, ще отстъпим, стъпка по стъпка, с малки крачки", каза той. "Опитваме се да намерим някакъв начин да не отстъпваме", добави той.

Недостигът на боеприпаси, каза той, означава, че "трябва да се справяш с по-малко. Как? Разбира се, да се върнем назад. Да направим фронтовата линия по-къса. Ако тя се разкъса, руснаците ще могат да се насочат към големите градове".

Президентът на САЩ Джо Байдън призова контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ да одобри пакета за военна и финансова помощ, но председателят на Камарата Майк Джонсън отлага въпроса от месеци, позовавайки се на вътрешни приоритети.

В телефонен разговор в четвъртък Зеленски каза на Джонсън, че одобрението на пакета е жизненоважно. Миналия месец руските сили превзеха източния град Авдеевка и оттогава постигнаха малки успехи, но фронтовата линия не се е променила почти никак от месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
1
 
14
 
! Отговори
до 241 преди 1 месец
То като гледам всеке втори с Майбаси Ssкласе в тая клета държава те от къде ги имат какви дохози имат,колко ат тьх си плащат данъците
244
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И почвям да бегам бате
243
2
 
18
 
! Отговори
Мухаха преди 1 месец
Че то имало ли е случай да нападате? От началото на войната/специалната операция бойните действия се водят ИЗЦЯЛО на украинска територия. Язък за НАД 400 милиарда евро изсипани в това блато Украйна. Никакъв ефект. А Зеленския клоун е най миззеррния и изпаднал президент в света. Дори и на най-бедната и първобитна африканска държава президентите са с КОСТЮМИ когато са на публични изяви или срещи с други официални лица, сал наш Зелю със стара блузка или зелена тениска и гащщи като на общ работник.
242
1
 
10
 
! Отговори
До 254 преди 1 месец
И какво? Невинния да плаща, а разбойника да се шири?
241
2
 
13
 
! Отговори
Слава Богу преди 1 месец
Че Турция не ни е нападнала. Предателите тук са огромни мнозинство. Веднага ще обуят шалвари и сложат фес за да угодят на по силния. Сега се уверявам колко прав е бил Славейков. "Не народ а мъършша". Ако Левски и Ботев можеха да ви прочетат щяха да ви заплюят.
240
2
 
13
 
! Отговори
Ретрийт преди 1 месец
С тяхна помощ пак ще се отеглите може да е по бавно но е сигурно и ще има още разрушения и жертви да не забравяме и възможноста за ескалация до 3та световна война
239
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това лице,от понеделник 1 април,е Вече Незаконно заемащо длъжността " президент", на Украйна!!!-:)
238
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква стана тя?Украйна се превърна в разорана нива.Хиляди съдби прекършени.Стотичи хиляди убити и осакатени,Хиляди без дом.Милиони напуснали страната.Съсипана и обедняла Европа.пълна с мигранти и обратни налазили и най-висшите Европейски структури.
237
3
 
13
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Зелката да моли най-вече за лоени свещи, а не за снаряди и пушкала, защото съвсем ще останат на тъмно.
236
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, не, това не може да е вярно. Веднага да се явят тука центаджиите и да кажат, че Зельо лъже и че Украйна сама мачка руската армия и че скоро ще си върнат Крим.
235
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хохли, и с помоща на rpинговците пак отстъпвахте! Зелен, не се прави, че си минал на метадон, знаем те, прахосмукачко!
234
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помогнете им! Те спасяват демокрацията! Демокрация без кръв не се спасява! Само в България! Избият ли руснаците гарантирано ще се възцари най-голямата демокрация която света някога е виждал-американската! Най-миролюбивата нация, избила милиони по света в името на демокрацията! Помогнете им!
233
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се изтегли към Аржентина.
232
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците не могат да поддържат самостоятелна държавност. Това се доказа от краткото 30 годишно съществуване на тази нова държава. За смешните 30 години, ей го докъде се докараха...Да дигат байрака и да се събират с братята си руси. Долари и захарен памук бол.
231
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски, Зеленски спри да слушаш Джонсън ами вземи се вслушай в народа си.
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 224. Хи хи хи Нищо не са чакали, но като им предоставят такава възможност трябва да са луди за да не се възползват. Подозирам че нарочно са заселили ония тръне по време на украинската перемога за да я спрат. Хи хи хи
229
0
 
0
 
! Отговори
TCT преди 1 месец
До ХОРА Ти какви доходи имаш
228
1
 
3
 
! Отговори
? преди 1 месец
Що с нашите руски БТРри от 1963г не могат да победят една от най-големите армии в света... Стига бе, мислех че като им дадем тези бюи проблема е решен.
227
2
 
14
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Имаме си една хубава поговорка - Когато се ритат атовете, магаретата страдат. И тоя плашипуууттак реши да се репчи на Раша и да се прави на мъж. Жалко за жертвите, за обикновените хора, украинците за омразата, която се пося между съседи! Малко му е трепането, нужно е по- адекватно наказание за пролятата на халост кръв! Как ще започнеш война на гол тумбак с чифте пищови?
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СътТо можеше и да си по-грамотен, ама като не става - не става...смотхер:):):)

Спонсорирани публикации