Северна Корея пусна нова песен във възхвала на Ким Чен Ун

Тя носи името Friendly Father
19 апр 2024 19:35, Нели Христова
74
Северна Корея пусна нова песен във възхвала на Ким Чен Ун
Снимка: БГНЕС

Северна Корея излъчи нова песен във възхвала на своя върховен лидер Ким Чен Ун, придружена от видео на възторжени граждани, които пеят името му и възхваляват "светлото бъдеще", което той обещава.

Новата композиция, шеметно забързана по стандартите на много севернокорейски пропагандни песни, изглежда е част от усилията за укрепване на личния култ към Ким и за омаловажаване на хората около баща му и дядо му.

Песента Friendly Father беше изпълнена на екстравагантно събитие на открито, отбелязващо откриването на нови апартаменти в столицата Пхенян.

"Когато Ким Чен Ун пристигна на мястото на церемонията сред свиренето на музика за добре дошли, избухнаха ентусиазирани възгласи, разтърсващи небето и земята", съобщи държавната Корейска централна информационна агенция. "Участниците бяха развълнувани от песните, представящи ерата на промяната, великата ера на Ким Чен Ун, в която е изградено идеално общество от хора и процъфтяваща нация, където най-красивата социалистическа цивилизация е в пълен разцвет."

Видеото, което беше излъчено по централната корейска телевизия, показва сияещ Ким, който е нападнат от емоционални севернокорейци. След това има поредица, в която хора от различни сфери на живота вдигат палци във въздуха и подскачат наоколо.

Строителни работници, войници, ученици, моряци, четеци на телевизионни новини и професионални певци – всички са показани в видим възторг от великолепието на Ким.

Това не е първият път, когато музиката се използва за насърчаване на обожанието му. Преди да наследи покойния си баща Ким Чен Ир, във време, когато повечето севернокорейци дори не знаеха името му, песен Footsteps намекваше за идването на нов лидер.

"Стъпки, стъпки", гласеше текстът. "Разпространяване на звука на едно блестящо бъдеще напред/Скитник, скитник, скитник, ах, стъпки!"

Беше отбелязано леко охлаждане в пропагандата, възхваляваща добродетелите на бащата на Ким
и неговия дядо, основателя на Северна Корея, президента Ким Ир Сен.

Понеделник беше годишнината от рождението на Ким Ир Сен, ден на интензивно празнуване в миналото. Тази година обаче честванията бяха по-приглушени и някои държавни медии го наричаха просто с датата му - 04.15 - вместо с предишното му име, Денят на слънцето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Здраве
Защо е добре да спим настрани?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
7
 
! Отговори
тТт преди 3 седмици
Абе днес уж има всичко, но не всички могат да си го позволят, а и май сме по-нещастни, при Соца се редяхме на опашки за банани и мандарини, но и за Книги, и не гладувахме, не заключвахме вратите си, и като че ли бяхме по-щастливи, умеехме да се радваме на живота дори с ограниченията! Помня как се радвахме по детски наивно когато дойде "демкрацията", как мечтаехме за един "живот по американси"... Хм, Мъдрите казват: Внимавай какво си пожелаваш...!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Kakvo vi prechi
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И как ще се рещи спора , кой е създателя на Вселената ....Путин или Ким Чен.... кой е Създателя ...кой
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези хора със сигурност живеят по спокойно и по здравословно от бленувания ни запад.
38
2
 
2
 
! Отговори
о. з. Тольо Пандев преди 3 седмици
Възхвала за другаря Ким Чен Ун !!!
37
2
 
8
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 3 седмици
Колко килограма тежи най-дълго управлявалия България по време на т.н. преход политик Б. Борисов? Виждали ли сте го наживо как слиза по стълбите на една страна хванат за парапета с двете ръце?
36
2
 
6
 
! Отговори
Павло Ескобар преди 3 седмици
Северна Корея да яде Пасти пред България .В България Организирана Престъпна Група Промени Конституцията на Държавата .Оказахме се с Едни и Същи Хора в Управлението - те са Несменяеми .
35
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ГРУХ ГРУХ ГРУХ!! ДА СЕ БЛАГОДАРИ, ЧЕ СМЕ ЗАЕТИ СЪС ИРАН И ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ, ТА НЕ Е ИЗЯЛ И ТОЙ ШАМАРИТЕ ОЩЕ!
34
4
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 3 седмици
"Имаше една сценка с възрастни жени... не токлова възрастни, но в тая страна сигурно не можеш да живееш по-дълго...." ----- ------ ----- Винаги съм откривал, че коментарите на сopocoидни позиции са написани от най-деградиралите алкохолици/наркомани в България. Едно елементарно търсене в Google "Life expectancy by country" - официална информация на ООН показва, че С. Корея има по-голяма продължителност на живота от България. Ама, не ми се сърдете защото сте наистина уникални тъпaнaри!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-дебелия в Северна Корея, нема ли да яхне пак некой кон, така ще върви още повече възхваляващата песничка :)))
32
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Анонимен32 инж. балкански, у саксия ли си расъл къв си....отдел пропаганда и агитация и концертна дирекция си беха държавни структури кви клакьори кви пет лева, децата на активните борци заплати зимаха там, че и тия дето 89та ни ги назначиха за звезди, барабар с металистите
31
0
 
3
 
! Отговори
чучхе (кихнах) преди 3 седмици
Да се чудиш колко са енергични кимирсенчетата, при положение че се изхранват с трева и корени. Раздали са им по кока кола преди цирка, за да славят с пълни сили дебелото човече? Подозрително е, имат много сили за възрастни хора с ниво на физическо развитие на европейски третокласник.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е топ новината на годината. Много е важно за нашата родина да сме осведомени за новата песен на вожда.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя надмина и Путин по величие и диктатура. Някога Т. Живков - вожд и артист ги ръсеше такива и клакьорите близо до него . Песни и хора друсаха . Важно бе да са в екипа му за пропаганда
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според СЗО над 80% от южняците са обр.яз.ани. В следствие от културните контакти с американците.
27
3
 
10
 
! Отговори
Германец преди 3 седмици
Капейките вече само тази песен ще слушат. А, да, и оная на шаман ли е, шушон ли е, асъм руzzкий или някаква подобна гняз.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Американските ни "братя" превърнаха Южна Корея в съвсем различна от Северна Корея държава. Всички дават за пример севера, но южняците са толкова повлияни от американците, че вече не могат да бъдат една държава със севера. А С. Корея е брутално изолирана, вместо да се работи с хората там да сменят политиката. Интересно е, че според СЗО над 80% от южняците са ***. Свалянето на санкциите над севера е първа крачка към обединение. Заедно, корейците са значителна сила. Умни и трудолюбиви.
25
8
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 седмици
Пропагандата на Запада се опитва да изскара корейците като нация от ***. Подозирам че не е вярно... Прочетох за доктрината Че чхе. Звучи смешно но ... не е. Доктирната е за единство на работници земеделци и интелигенци, за самодостатъчност на нацията я и за Суверенитет.
24
0
 
9
 
! Отговори
Дръги Другарев преди 3 седмици
Родните друзя да я научат и да я пеят когато отидат на бузлуджа.
23
0
 
5
 
! Отговори
Джо преди 3 седмици
Имаше една сценка с възрастни жени... не токлова възрастни, но в тая страна сигурно не можеш да живееш по-дълго, та не са успели да намерят нито една, която да има здрави зъби?

Спонсорирани публикации