Момчето си отива: Борисов подава оставка на кабинета!

Мотивът да си тръгне – резултатите от президентските избори
Обновена: 13 ное 2016 21:46 | 13 ное 2016 21:24,
834
Момчето си отива: Борисов подава оставка на кабинета!
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов обяви, че подава оставката на правителството. Той ще я внесе в парламента в първия му работен ден.

Мотивът на Борисов да си тръгне са резултатите от президентските избори, които според него са показали, че управляващите нямат мнозинство в парламента.

"След като подадем оставка, президентът ще ни даде отново мандата да съставим кабинет. Ние ще го върнем и той ще отиде при БСП", разясни процедурата Борисов.

Според него това било шанс новото мнозинство в парламента да управлява без избори. А то, според Борисов, е формирано от БСП, ДПС и ДСБ. ГЕРБ и останалата част от РБ нямало как да формират мнозинство.

Борисов призова Плевнелиев да поиска от БСП имената на министрите, които да станат част от служебното правителство, защото социалистите сега имали доверието на гражданите.

Премиерът обяви и че партията му е за свикване на Велико Народно събрание, което да промени избирателната система както е поискал народа с участието си в референдума.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че е за мажоритарно гласуване, 0 лева държавна субсидия и намаляване на броя на депутатите на 120.

В началото на изявлението си Борисов честити победата на новия президент Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

"Поздравявам колегите от ДПС, които положиха огромни усилия да спечели Румен Радев", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Проблемът за загубата си е наш. Вината си е изцяло наша", каза още Бойко Борисов. Той отново обясни, че оставя държавата в много добро състояние.

За втори път Бойко Борисов подава оставка. На 20 февруари 2013 г. той се отказа от властта заради протестите на "Орлов мост".

"Ние имаме достойнство, чест. Властта ни я е дал народът, днес му я връщаме", заяви тогава Борисов и допълни, че не желае кръв по улиците.

"Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа", заяви Борисов през 2013 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


834
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
629
2
 
2
 
! Отговори
milen преди 7 години
Ще плачете един ден за Бойко!
628
0
 
3
 
! Отговори
Стефан Йорданов преди 7 години
До П.ПетровНе съм сългасен с теб. Защо трябва да се дават по 12 лв. на глас? Като имаш 2 000 000 гласа това прави 24 000 000 лева за какво им се дават тези пари много са! Това да викаме дай да им даваме много за да не крадат е меко казано неаргументирано! Аз Слави не го харесвам, но за едно е прав - че трябва да има много референдуми - глас народен - глас божи!
627
1
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Стефан Йорданов,Това показва само, че е популист. Всъщност както мажоритарния вот не е попречил на кметовете да са корумпирани до един, така няма да попречи на депутатите, нито ще направи електората по-интелигентен. Липсата на субсидия само ще увеличи краденето от държавата докато и когато са на власт. Колкото повече са откраднали, толкова повече пари ще имат да си купят гласове и медийна власт, за да водят простия електорат за носа.
626
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв *** трябва да си, че да мислиш Радев за способен да промени нещо... каква ви Маковей, какви ви затвори - той е повече поставено лице, отколкото е Цачева дори. Ако се случат промени в съдебната реформа, нали 80% от бесепе-то ще трябва да са на топло. Боооже, колко *** народ.
625
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еех Бойко,защо не си остана с РПГ-то на рамо,сега щеше да гърмиш по талибани край браздата с Динко от Ямбол
624
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ст.Йорданов-Радев е минал цялата кариерна стълбица до генерал,управлявал е супер сложна техника и е обучаван дори и в САЩ.А Б.Б е управлявал само кофпомпа и е назначен за генерал от Гоце по предложение на Доган без да е завършил генерал-щабна академия и без да знае нито един чужд език.И му личи!
623
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕРАТА БОРИСОВ СВЬРШИ ТОВАЕЕЕ КРАХА !!!
622
6
 
16
 
! Отговори
От мен преди 7 години
Тръгвам си обиден , аз тука магистрали да ви строя от Софиа до морето, ето сега бех планирал и една магистрала от Долно нагорнище до с. Горно надолнище да построя ,евтино щеше да е 6млн.? на км. Спортни площадки на бабите по селата,Спортни зали на дедовците .Такква успехи ,само 16 млрд. заеми ,ето и контрабандистите вече заобикалят България ,щото знаят Бойко не се шегува , а такова предателство да не гласувате за Цеца ...Затуй ручайте си сухио леб ,аз заминавам да строя магистрали в пустинята
621
4
 
5
 
! Отговори
Стефан Йорданов преди 7 години
След 1989 г. нящата по-добре или по-зле станаха? Тогава много хора се радваха, за какво?Мислете бе хора скачате от трън та на глог!
620
7
 
5
 
! Отговори
Стефан Йорданов преди 7 години
Бойко каза, че за това партийте да получават 0 лв. субсидия, за мажоритарното гласуване и за това парламента да стане с 120 депутата! Да сте чували това от остата на друг полутик? Извадете си главите от задните части и започнете да мислите бе хора!
619
16
 
7
 
! Отговори
Стефан Йорданов преди 7 години
До Бай БайВие не дадохте шанс на Бойко! Радев е никой (президента в България е никой!) само ще ни скара с ЕС и НАТО и ще ходим към Москва! От Москва няма да имаме никава полза. Може да не ви се вярва, но в момента имаме голяма полза от ЕС.
618
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокича искал кметовете и общ.съветници по места да се оттеглят с него.Нали уж мачкахте ве,ама плъховете го изоставят,крият се за да не изтърват кокала с болнични,колко са жалки герберската ***.
617
2
 
12
 
! Отговори
Бай Бай преди 7 години
Бойко имаше голям шанс за успешно управление, но го пропиля безкрайно.Навсякъде Калинки,лапачи и нагли издънки на цк бкп,освен това нежеланието за реформи и осъдени политици и олигарси.Това чака всяка партия оттук нататък която вземе властта и се самозабрави.
616
5
 
5
 
! Отговори
Стефан Йорданов преди 7 години
И да гласувате негативно за мнението знайте, че нищо по-добро от Бойко не ни чака. Явни хората които се радват в момента са прекалено глупави да го разберат. Но времето ще покаже, може аз да съм *** ще видим!
615
15
 
6
 
! Отговори
Стефан Йорданов преди 7 години
Здравейте, аз съм абсолютно независим гражданин "не членувам в никоя партия" но не мога да разбера някои неща. Защо се радвате че ще има нови избори? Какво си мислите и изобщо мислите ли? Какво по-добро ще стане? Ще ни оправляват ДПС И БСП -защото в България основните избиратели са турци и пенсьонери. Аз съм съгласен да дойдат патриотите на власт, но това няма да стане! Аз гласувах за Цецка (въобще не я харесвам, но гласувах за нея за да не подава оставка Бойко, защото по-лошо ще стане сега)!
614
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след толкова бой и простотии,ламбо му каза че никой за вбъдеще неще го познава.жал ми е за боко.от дървото падна право в сметището
613
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ciao, ciao, Bambino, the rain is fallingOnce more I kiss you and then goodbye
612
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ДПС го гони момченцето ББ?! През неговото управление се увеличиха значително приходите за "баш интеграция" на етносите в България. Най-големият му принос към държавата е втората татароромска партия ДОСТ? Айде вече! Оклепа навсякъде, Бойче, и сега си тръгваш. На заслужена почивка, може би? Ама надали!
611
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Урааааа, лошото свърши - тиквата си заминава - всенароден празник!
610
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момчето си отиваRIP

Спонсорирани публикации