Цецка Цачева - разцъфналият ГЕРБ! Коя е тя?

През годините неведнъж е влизала в хрониките с гафовете си
Обновена: 10 окт 2016 12:12 | 2 окт 2016 12:08,
278
Цецка Цачева - разцъфналият ГЕРБ! Коя е тя?
Снимка: БТА

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева - досегашният председател на НС е родена на 24 май 1958 година в село Драгана, община Угърчин, област Ловеч.

Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия.

На изборите за местни органи на властта през 2007 г. е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ, но остава трета. Избрана е за общински съветник на партията в Плевен. Същевременно е и общински ръководител на ГЕРБ за Плевен.

Преди да бъде избрана за общински съветник, е 7 години и половина юрисконсулт на общината на граждански договор, като приключва работата си за общината след шумен конфликт с кмета Найден Зеленогорски.

През юни 2008 г. Зеленогорски подава сигнал срещу Цачева до Адвокатската колегия в Плевен. Мотивите са, че тя е действала срещу интересите на общината, като докато е оказвала правна помощ на местната администрация, тя е давала съвети и на насрещните страни по същите дела.

На парламентарните избори през 2009 г. е водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на ГЕРБ за 15-ти многомандатен избирателен район в Плевен. Печели мажоритарния вот с убедителна преднина пред бившия министър на вътрешните работи и ключова фигура на БСП - Румен Петков.

Избрана е за председател на 41-то Народно събрание на Република България на 14 юли 2009 г. с 227 гласа "за" и трима "въздържали се", с което става първата жена председател на Народното събрание в цялата история на България.

На 27 октомври 2014 г. е избрана за председател на 43-то Народно събрание на Република България с 219 гласа "за", 12 гласа "против" и 1 "въздържал се".

Цецка Цачева е омъжена за плевенския архитект Румен Данговски. Имат син, носещ същото име - Румен.

През годините политическа кариера, тя неведнъж е влизала в хрониките с гафовете си. Ще ви представим три от тях.

На видео, заснето през 2009 г., веднага след победата на ГЕРБ на парламентарните избори,  Цачева проявява организаторските си способности на банкет на ГЕРБ.

В клипчето бъдещият председател на Народното събрание показва способности на диригент и автор на аранжимента на непозната досега песен. От текста се чува само "Цъфнал ГЕРБ, цъфнал ГЕРБ..."

Като диригент тя умело разпределя ролите. Жените трябва да бъдат водещ глас и бързо да повтарят напевно "Цъфнал, цъфнал, цъфнал ГЕРБ", а мъжете да държат исо и само да повтарят "ГЕРБ, ГЕРБ, ГЕРБ".

Кадрите очевидно са заснети от участник в банкета. Вижте ги:

През 2013-а тя се обръща към депутатите от БСП с думите: "Господа, не ме апострофирайте, знам, че нямате нужда от лаптопи, достатъчни са ви опорните точки. Или сте решили, че няма нужда от парламентаризъм, стигат указанията от "Позитано" 20".

2016-а също носи своя отпечатък в крилатите фрази на Цачева. От председателското си място в НС тя казва на заместника си да изземе функциите й, защото тя трябвало да се снима с някакви баби.

Думите й, хванати от микрофона, са: "Отивам да се снимам с няк'ви баби!"

Действието се разиграва на 10 март, когато се отбелязва спасяването на българските евреи. Самата Цачева присъства тогава на откриването на изложбата „Един поглед върху живота на малцинствата в България“. Именно тогава Цачева се среща и с въпросните "баби" - представители на българите, живеещи в Израел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
дилянка преди 7 години
Днес гледах "Ничия земя "с Даниела Тренчева,тая Българка израсла в дом за сираци и родила от възпитател, каза нещо което ме навя на мисли, това нейно дете отнето и дали не е синът на Цачева,че ми се вижда възрастна да има на толкова години син.Признай си Цецке,ако си ти тая политичка,дай възможност да си види детето жената,направи едно добро дело, пък господ може да те възнагради.Или ,ако не е така помогнете и на жената,нали сега гласувах те закон за разкриване на осиновяването.
209
0
 
3
 
! Отговори
ГОСПОДИН ПАНАЙОТОВ преди 7 години
МАРШ, МАРШ с ГЕНЕРАЛА НАШ в БОЙ ДА ЛЕТИМ И ВРАГ ДА ПОБЕДИМ
208
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 7 години
Задочничка, такова образование даваха комуникстите на работниците за да правят кариера в БКП !!!
207
0
 
11
 
! Отговори
тя преди 7 години
Ако тая стане президент , държавата България е закрита!
206
0
 
16
 
! Отговори
Гавра преди 7 години
*** и партийна приспособленка отвсякъде ! Обида за интелекта, независимостта и представителността на българската нация, поставяне на Президентската институцуя в пълно подчинение на Изпълнителната власт и срам пред демократияния свят ! Това е тетка им Цецка !
205
3
 
4
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Само дето костите на т.Живков не са изровили та да го номинират и него за президент.Вече 72 години ни управлява БКП и затова сме на никъде.А пък и не се срамували от членстовото си в БКП.Иначе без професия щяли да останат.Лъжи и измами!От половината курс-110 българи само 3-*** бяха членове на БКП.И завършихме без да сме членове на БКП.Това са поредните избори на които няма за кого да се гласува.БКП си е била трамплин за посредствени хора с амбиции да стават шефове.Ще гласувам против всички!
204
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи Тьотка Цьецка се е пръкнала ей така от нищото през 1992 година. А преди това.
203
0
 
13
 
! Отговори
ЗАЩО??? преди 7 години
ЗАЩО СПЕСТЯВАТЕ ПАРТИЙНОТО ЧЛЕНСТВО НА ЦЕЦКА ПРЕДИ ПРОМЕНИТЕ И КАК ОТ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР СЕ ПРЕБОЯДИСА НА "АНТИКОМУНИСТ"?
202
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О,музо,замълчи!Цецка по-добре да не се шегува,защото въобще не е смешно,а тъжно,че и страшно.
201
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички партийни членове и комсомолци са в ГЕРБ .БКП и ГЕРБ са ЕДНО
200
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако изберете това нещо за президент аз ще си запаля паспорта !По грозна чистаяка или лелка ,бабичка няква шъ мъ представя !Алоо герберасти издухани съвсем се осрахтте!Революция трябва !!!!!!!!!!!!!!!!
199
0
 
7
 
! Отговори
Сеирджия преди 7 години
Кобилата Инцитат (Бързата) на Пожарникарят Калигула (Малкото Ботушче) с мерак да обърнат "Дондуков" 2 от бордей на конски обор.
198
0
 
14
 
! Отговори
резултатЪТ? преди 7 години
България продължава да потъва , вече с всеки ЧАС , а не с дни !
197
0
 
4
 
! Отговори
да ве преди 7 години
До мързелА дали ?
196
0
 
6
 
! Отговори
Ицата Стоичков преди 7 години
ЗАСЛУЖЕНОТО,.... МАМАТА !--Маматааа, майката ,.....майкатаааа , мамата ,...и тЪ. нЪ.
195
3
 
1
 
! Отговори
мързел преди 7 години
Малко ме мързи да чета всички драсканици ама ми е интересно като вземе да спечели точно тя дето дори герберите им е безразлична кво ще дрънкат тия сичките поплювковци хахах толкова сте силни като форумни плъ..ве ама на изборите се ближете рани
194
1
 
16
 
! Отговори
истина преди 7 години
Ха, ха - та тази дама е започнала трудовата си и обществена дейност едва през 1992 година, а тогава е била на 34 години. Безработна ли е била до този момент????? Кога е станала член на партията - майка и кога е продала интересите на своята партия, за да се пребоядиса в гробски цвят. Истината е, че ГЕРБ е продължител на БКП и по състав и по идеи.
193
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е била преди 1992г.?Защо плевенският архитект е назначен в РВД?
192
1
 
14
 
! Отговори
баба ви преди 7 години
Никъде не срещнах позитивен коментар за лелката.На нейно място ще се гръмна. Но тя ще излезе дебелокожо животно.
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 226виж линка от 224