Борисов за секциите, квадратчето, миньорите…: Откъде-накъде!

Лидерът на ГЕРБ поиска парламентът да заработи
14 окт 2016 13:30,
156
Борисов за секциите, квадратчето, миньорите…: Откъде-накъде!
Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към партньорите си от Патриотичния фронт и Реформаторския блок и към опозицията по повод последните събития в политиката.

Той се появи изненадващо в НС, след като парламента не можа отново да заработи заради липсата на кворум и помоли председателстващия Димитър Главчев да свика извънредно заседание.

Борисов поискал от депутатите си и да приемат всички промени в Изборния кодекс, които искат от опозицията.

Той обясни, че всички предложения, които сега се критикуват публично, били на ПФ и на РБ. Борисов припомни, че е присъствал на срещата на партийните лидери, когато се взимали последните решения за промени в Изборния кодекс.

Още по темата

"Патриотичният фронт искаше 35 секции и не искаше да отстъпи, Реформаторският блок ги беше страх, че не могат да минат четирите процента и те настояха за това. Сега излиза, че ние сме го предложили и едва ли не. Откъде-накъде?", попита Борисов и допълни: "Още на следващото заседание – каквито предложения имат от опозицията – да се махне таванът и каквото искат, ще им го приемем", обяви премиерът и допълни, че той е за честни избори.

"Откъде-накъде РБ ще се правят на опозиция. Ние с Горанов и Бъчварова събрахме повече пари за учители, а някой ще казва, че Дани Кирилов предложил квадратчето. Това е абсолютна лъжа. Аз бях там, абсолютна лъжа", каза още Борисов.

Той отново потвърди, че ако ГЕРБ не са първа политическа сила на 6 ноември, ще се отдръпне, защото това ще значи, че има други мнозинства. Отдръпнели ли се ГЕРБ, нямало да участват в други мнозинства.

Борисов обясни, че групата на ГЕРБ му е поискала да преформатира правителство. Затова той призова Реформаторите да бъдат в парламента и да се държат като управляващи.

"Или РБ ще дойдат и ще се държат като управляващи, или довиждане. Повече с тях няма да се занимавам. Откъде-накъде те ще ми лицемерят на Министерски съвет, а депутатите им ще правят каквото искат?", попита още Борисов.

Той обясни, че нормалният ритъм на парламента е бил нарушен от БСП, които извадили черен плакат. "Тези, които заГЕРБиха България!  Ние само сме строили!", отсече Борисов.

Премиерът обясни, че се надява ГЕРБ да възобновят работата на парламента, за да не говорели хората, че депутатите са във ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо цялата продажна журналистика услужливо трае и никой не повдига въпроса как така ГЕРБ печели след като никой ме гласува за тях. Е, изключвам калинките на държчвма хранилка, мафиотите усвояващи евросредства и тъщата на Цветанов.
72
3
 
54
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Тоя води България към национална катастрофа
71
4
 
15
 
! Отговори
ЛЪЖАТА преди 7 години
ТАКА Е. ПО-ДОБРЕ ДА ГО ПРАВИМ ЗА РУСИЯ И ДА СЕ САМОИЗОЛИРАМЕ. *** ЗА САЩ. ДА ЖИВЕЕ ДС И СССР!
70
2
 
17
 
! Отговори
БЕЦЕПЕ ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
Нищо станишка, може да продадеш златните мини на България бе? Уф забравих, че тях ги продаде Царя вече. Пробвайте с партията майка, да присвоите пенсионните фондове ? Нееее тях па ги присвои Костов... ***...не знам, ще гласувам за вас, пък дано има какво да се открадне още. Важното е, че българина има къса памет и ще ви върне пак. Липсва му да го оправят <3 ДА ЖИВЕЙ БЕЦЕПЕ БЕ ГЕРБЕРАСТИ МРЪСНИ.
69
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи, ако отново допуснем и този път чрез фалшификации да сложат Цачева за президент това ще бъде по-голям срам и от случая с Плевнелиев.
68
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя селски *** ме може да вдене, че при демокрацията има разделение на властите. Той си мисли, че държавата му е бащиния.
67
4
 
5
 
! Отговори
станишката преди 7 години
Е да продам хубаво, ама като не останаха? Нали ги продадох вече един път, остава само некви далавери да се мислят, ще питам Меди Доганов за няква далавера да се прави. Танчето мрънкя само, пари нямало, стратегия нямало, хората гладували. Те и по наше време гладуваха ама важното е, че ние имахме и нашите бушони, дето точеха парата. Сега курава работа
66
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А стига толкова, време им е вече на ГЕРБ. То не че другите са много стока, но ГЕРБ тотално се провалиха.
65
1
 
43
 
! Отговори
избирател преди 7 години
МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИ,ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ ДЕПУТАТИТЕ НА ГЕРБ СЕ ПРИЕ ДА СПРЕ РАБОТАТА НА НС
64
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кръглия зеленчук от Банкя , пак изплува като спасител на нацията
63
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пътник си. Каквито и сценки да разиграваш, номерата ти от селски вечеринки вече се изтъркаха...
62
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждате ли колко ни е изкривена т.нар. демокрация и парламентарна република?Тоз им пили на парламентаристите, все едно са му бистришките тигри?! Но ще слушкат, защото утре няма да ги сложи в листите на избираеми места.
61
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вземат да му обяснят на Бойко, че в парламентарна република(каквато е и България ако той не знае), парламентът е най-високо от всички в йерархията и не министрите са шефове на депутатите, а точно обратното, поне формално трябва да е така и да не показва медийно, че всъщност той е шефа и то не смао на неговата парламентарна група ами и на реформаторите направо чрез министрите.
60
0
 
28
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Не видях никъде в текста нещо да е казано за миньорите , а се показва в заглавието. Ако е мъж Борисов трябваше като Мая Манолова да слезе в рудника или на часа да е извикал собствениците на рудника и да ги е дал на прокуратурата. Да не могат миньорите да си получат и без това смешните заплати, които вече са заработили е признак за мафиотска държава. Хора до кога ще позволяваме на мафията да коли и беси в държавата? Дайте гласа си за Каракачанов-Нотев и тези чорбаджии щеше вече да са в раирано.
59
1
 
21
 
! Отговори
Днес бг, преди 7 години
Никъде в статията не се открива думата "миньори". Защо сте ги споменали в заглавието???
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЕЦЕПЕ ИЗБИРАТЕЛКажи и за лагерите в Белени и за атентата в църквата Света неделя.
57
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ние бъгарите сме най-яките пичове, ние сме най пичофската нация на света, най-готиния народ, обаче все ни идват кофти политици. Требе да ни дойдат едни стабилни политици, яки пичове като нас, да ни дават големите заплати а ние да си живеем живота, да си хапваме паржолките с биричката, да си пийваме ракийтата с тънките мезета и да си гледаме кефа, защото ние българите за това сме се родили, да се кефиме на живота, да си доставяме удоволствия.
56
6
 
5
 
! Отговори
БЕЦЕПЕ ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
станишка БАЩИЦЕ, продай малко ЕРП-та и ще изкараш някой леф. Трябват ни колоси като Румен Петков, тоя на братя Галеви приятеля и като Орешарски да вдигне заплатите, както едно време. 240 лева бяха много и от сърце, а тая тиква 390 я направи и едвам живеем вече...ВЪРНЕТЕ СЕ СПАСИТЕЛИ!
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде ви е чувството за национална гордост. След пропуснатия шанс за шеф на ООН, имаме уникалната възможност да изберем най грозния президент на Земята. Гордея се с Герб.
54
6
 
4
 
! Отговори
станишката преди 7 години
Не се шегувай БЕЦЕПЕ ИЗБИРАТЕЛ. Върни ме на власт и ще ти дам 240 лева минимална заплата за да живееш по-добре, както преди тая тиква бе. Айде, че ми се властва. Доган зор дава, сметките намаляват, пари трее се прават