Борисов за секциите, квадратчето, миньорите…: Откъде-накъде!

Лидерът на ГЕРБ поиска парламентът да заработи
14 окт 2016 13:30,
156
Борисов за секциите, квадратчето, миньорите…: Откъде-накъде!
Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към партньорите си от Патриотичния фронт и Реформаторския блок и към опозицията по повод последните събития в политиката.

Той се появи изненадващо в НС, след като парламента не можа отново да заработи заради липсата на кворум и помоли председателстващия Димитър Главчев да свика извънредно заседание.

Борисов поискал от депутатите си и да приемат всички промени в Изборния кодекс, които искат от опозицията.

Той обясни, че всички предложения, които сега се критикуват публично, били на ПФ и на РБ. Борисов припомни, че е присъствал на срещата на партийните лидери, когато се взимали последните решения за промени в Изборния кодекс.

Още по темата

"Патриотичният фронт искаше 35 секции и не искаше да отстъпи, Реформаторският блок ги беше страх, че не могат да минат четирите процента и те настояха за това. Сега излиза, че ние сме го предложили и едва ли не. Откъде-накъде?", попита Борисов и допълни: "Още на следващото заседание – каквито предложения имат от опозицията – да се махне таванът и каквото искат, ще им го приемем", обяви премиерът и допълни, че той е за честни избори.

"Откъде-накъде РБ ще се правят на опозиция. Ние с Горанов и Бъчварова събрахме повече пари за учители, а някой ще казва, че Дани Кирилов предложил квадратчето. Това е абсолютна лъжа. Аз бях там, абсолютна лъжа", каза още Борисов.

Той отново потвърди, че ако ГЕРБ не са първа политическа сила на 6 ноември, ще се отдръпне, защото това ще значи, че има други мнозинства. Отдръпнели ли се ГЕРБ, нямало да участват в други мнозинства.

Борисов обясни, че групата на ГЕРБ му е поискала да преформатира правителство. Затова той призова Реформаторите да бъдат в парламента и да се държат като управляващи.

"Или РБ ще дойдат и ще се държат като управляващи, или довиждане. Повече с тях няма да се занимавам. Откъде-накъде те ще ми лицемерят на Министерски съвет, а депутатите им ще правят каквото искат?", попита още Борисов.

Той обясни, че нормалният ритъм на парламента е бил нарушен от БСП, които извадили черен плакат. "Тези, които заГЕРБиха България!  Ние само сме строили!", отсече Борисов.

Премиерът обясни, че се надява ГЕРБ да възобновят работата на парламента, за да не говорели хората, че депутатите са във ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
7
 
! Отговори
БЕЦЕПЕ ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
Айде да биеме вече, че измре електорато бе другари.ДАА ЖИВЕЙ ЖИВЕЙ ТРУДАААААААА
52
2
 
9
 
! Отговори
станишката преди 7 години
Аз подобрих живота на българските пенсионери с 56 кофички кисело мляко. Върнете ме и за 4 години ще ви дам още 56 кофички кисело мляко. (А и Татяна Дончева няма толкова пари вече и не може да си позволи обувки от 4000 лева, докато се подсмихва и казва, че няма пари за пенсии)
51
8
 
7
 
! Отговори
РЕФОРМАТОРА преди 7 години
Време е за реформи. Да махнем ГЕРБ и да върнем нашия ментор Костов и приятели. На бабите им скочиха много пенсиите и требе да им ги откраднем пак и от 300 лева да взимат 90, както при ментора. Той беше гениален политик, открадна много, но му свършиха парите и сега требе реформи, че за 15 години стотици милиони не му стигнаха и трябва да му помогнем. РЕФОРМАТОРИ - МИИРНО!
50
0
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Оооо "тъпоумния интригант - сърнайвър" пак ръси бисери......
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЪДЕ Е БАТКО НЕМАШЕ ГО ЦЕЛА СЕДМИЦА
48
3
 
5
 
! Отговори
БЕЦЕПЕ ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
КОООЙ ЩЕ НИ ДАДЕЕЕЕ ПАРИИИ??? ПИТАМ! КОООЙ? ВИЙ ЗА МЕНИ СТЕ ДРУГАР
47
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този цирк, наречен "Демокрация", на който сме свидетели в нашата родина, е много подобен на това, което е накарало чичо Хитлер да създаде Райха през годините преди Войната.
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново за съжаление - всички сч лоши - само той, мутренската тиква е добрия о винаги целия в бяло. Нищо не става от тоя *** марод. Заслужава си съдбата 1000 %.
45
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Или тук пишат много бедни и неуспели или много злобари.Нямам друго обяснение""..............Тука пишат предимно червени пенсионери и безработни, прости, червени селяни ... и чат-пат някой наистина луд като Varg или Австралия ... :)Кой нормален работещ човек ще си губи времето тук
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 43стига рева бе,нито боко искаме,нито орешарски,че МНОГО НИ ПИСНА ОТ ТИЯ НОМЕРА,ИЛИ ИДВА ЕДИН И МИСЛИ ЗА НАРОДА СИ-ИЛИ СИ ОТИВА С РИТНИЦИ.
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Луда работаНА работниците ти върви ли?..капиталисти си и ти,ама ще ви издухаме в скоро време..
42
2
 
33
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
В края на 90-те години, когато в Сърбия свалиха Милошевич от власт, най-популярният лозунг , присъстващ на всички трансперанти, беше " Gotov je "Ta, и за Боце Тиквун Банкянски е много актуален - ГОТОВ Е ! Да не го оставим заедно с мошеника ЦЦ да фалшифицира отново изборите!
41
1
 
19
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Луда работаМи върви ти, на всички от ГР0Б много им вървят далаверите в момента ;)
40
24
 
6
 
! Отговори
Луда работа преди 7 години
Добре де на мен бизнеса много ми върви от 3 год. преди това беше в застой....контрагентите и клиентите с които работя и те се замогнаха значително..като чета тук имам чувството ,че трябва да сме просяци всички. Или тук пишат много бедни и неуспели или много злобари.Нямам друго обяснение
39
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата гнусна позитанскаа пасминаа е на амбразурата :)
38
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подавай си оставката и остави да върнат пак модела Орешарски! За пореден път да се осерът жалките комунистически свинееее....На тоя *** народ това му трябва....не заслужава това, което правите, г-н Борисов! Хората асфалт не ядат...ядат само на Станишев....бахуръ
37
0
 
19
 
! Отговори
мечо кух преди 7 години
последния вицно защо искате да се разведете със съпруга си, госпожо, той все пак е депутатписна ми вече-и в къщи като на работа -не прави Нищосамо ми разправя в леглото, колко хубаво щяло да ми стане...
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ на върхушката са всички,ама кога ще получим сигнал за "началото"?..
35
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
*** - да се разбира това което го събират по улицата в кофи и контейнери "титани" и други подобни...
34
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На пързалката си вече Бойко.