Премиер, патриарх и цар откриха църква в Асеновград

Бойко Борисов благодари за мирната проява на "Орлов мост"
Обновена: 30 окт 2016 14:11 | 30 окт 2016 14:10,
78

Снимка: Булфото

Правителството ще положи всички усилия, от страна на МВР и всички служби, президентските избори да преминат спокойно, както всички очакват. Това каза пред журналисти в Асеновград премиерът Бойко Борисов, който присъства на освещаването на най-новата църква в града "Свети Архангел Михаил“, предаде „Фокус".

Бойко Борисов благодари специално на Слави Трифонов за това, че е положил усилия снощната проява на "Орлов мост“ да премине мирно и спокойно така наречената от него "партийна проява", за което премиерът е имал притеснения.

"Но въпреки всичко, той си проведе проявата спокойно. Благодаря, че и Трифонов положи усилия за спазване на реда". Това заяви премиерът Бойко Борисов на излизане от новата асеновградска църква.

Попитан дали очаква компромати в последния момент преди предстоящите избори, премиерът Бойко Борисов отговори, че такива излизат всеки ден, но той не им обръща внимание.

В проповедта си митрополит Николай специално благодари на Борисов. "Той е първият държавник, който усилено подпомага ремонтирането на стари църкви и манастири и строителството на нови в България. Вие, г-н Борисов ще имате признанието на православните христиани в България", каза владиката, предаде "24 часа".

За първи път при откриване на православен храм има такова височайши присъствие - патриарх, цар и премиер, коментираха миряни.

"Ваше Светейшество, вие сте ангелът на Българската православна църква на земята, Бог да ви пази, и дарува със здраве бодрост и сили", обърна се Николай към патриарха.

Той не спести суперлативи и за Симеон Сакскобургготски. Според него за БПЦ той си остава цар. "Вие, Ваше Величество, помогнахте на църквата със съзнанието на държавник и затова ви почитаме", каза още владиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
18
 
! Отговори
Лозан преди 7 години
Онзи Николай да не лепи тапети в църкви и да не слага алуминиева дограма по цървите... Асеновград добре, но кога по селата в Родопите?
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Премиер, патриарх и цар откриха църква в Асеновград"---Ама, как да не се смееш на такъв пиар. :) Тиквата на ПЪРВО място в заглавието, Патриархът - след него, при положение, че се открива църква (!?) Освен това, банкянският дошъл на откриването ПОЧТИ ПО ПОТНИК (виж снимка 14, пък и другите). Смях, резил, нахалство и безочие на палячото ББ !
8
3
 
4
 
! Отговори
Shiit преди 7 години
Loven sezon otkrit! Tesi sa na pusia s dimkite i tamiana - gotovi za maglivite chudesa na majoritarnite izbori v bg.
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата ни е пътник.
6
24
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Колко църкви откри Орешарски по времето на управлението на БСП, николко нали?
5
6
 
10
 
! Отговори
Kotel Gradsko преди 7 години
Bg chudessii - bg narod na bg republikata gladen, gol i bos, feodalnite bg popove s zlatnite kofi na glavite pesni peiat za monarhii?!
4
3
 
22
 
! Отговори
Православен преди 7 години
Слава във висините Богу, на земята - мир, между човеците - благоволение.
3
6
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
симеон борисов не излиза от бьлгария чака нещо ама какво да вьрви вавстрия и италия да тьрси имоти какво се вьрти все в бьлгария
2
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
айде още една барака в името на литературен герой...
1
6
 
27
 
! Отговори
заслужил ленторез преди 7 години
Само да попитам кой резна лентичката че ако не е тиквата нЕма да мога да спя.