"Движение 21" не подкрепя никого на балотажа

8 ное 2016 14:33, Екип на Dnes.bg
32
"Движение 21" не подкрепя никого на балотажа

Движение 21" няма да подкрепя нито един от двамата кандидати на балотажа за президент". Това заяви председателят на партията Татяна Дончева, която беше кандидат за президент заедно с Минчо Спасов от НДСВ.


"Ние заявихме от самото начало, че сме срещу статуквото. Неподкрепата за никого означава  да не гласуваме за никого  от двамата кандидати. Няма как  Цецка Цачева да прегърне съдебната  реформа между сряда и петък. Всичко беше в ръцете им  и те го смачкаха, само смениха  кожата на вълка. Не може да  вярваме, че ген. Радев ще прави  съдебна реформа, при положение, че БСП бяха срещу нея в  парламента", коментира г-жа Дончева.

"По-голяма част от народа  реши да избира между статукво  и статукво. Надделя силният негативизъм  на гражданите към управляващите. Това определи желанието на  много хора да гласуват протестно". Според Дончева хората, протестиращи  срещу кабинета, са заложили на ген. Радев, с идеята, че така ще принудят Борисов да подаде оставка. Но Борисов няма да подаде оставка и скоро не очаквам избори, допълни тя.

"Ние няма да направим като  Марешки, Трайков, Каракачанов, които  по време на кампанията бяха  срещу статуквото, а в нощта  на изборите подкрепиха статуквото. Те излъгаха своите избиратели  и се върнаха при статуквото", коментира кандидатът за вицепрезидент  Минчо Спасов.

"Постигнатият резултат за нас е слаб и незадоволителен, но ни дава определена доза оптимизъм. Коалицията "Движение 21 – НДСВ" събира около 70 000 гласа. Мнозинството от тях са от големите градове и са високообразовани българи. Най-голям ръст има в областните градове".

"Високообразованият вот показва, че гласуването за нас не e случайно, а осмислено. Във всички  областни градове имаме ръст, а промените в България винаги  са започвали от големите градове", коментира Дончева.

"Плъзнали сме се по опасна спирала, която е политическа феодализация", коментира съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев.

"За първи път каузите бяха засенчени от пагоните и рецептите за лекарства по латиноамерикански модел, от който самата Латинска Америка вече излиза", допълни той.

"Популизмът е нараснал, но не са смущаващи толкова мащабите му, колкото качеството на пакетирането му. Обидно е да се плашат хората само с цел да се осигурят гласове", коментира Илчев.

"Който и да е победителят на втори тур, той ще трябва да обясни офицерският корпус ли тайно от нас се е политизирал, което е пряка заплаха за демокрацията и конституцията, или обществото се е милитаризирало и се готви за война", коментира още Станимир Илчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
32
 
! Отговори
??????? преди 7 години
Защо така, Татянче? Га яде и пи с Дора Янкова и др. другари на червените ежегодни сбирки на ПОНС-ХОЛДИНГ на "Узана", ги подкрепяше! Сега не? Беззъбия перач Милко Милков, когото защетаваше на разни дела да не ти врътна кранчето?
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак пък омразен . Точно хора като него работят за правата и правотата на интересите на хората , а вашата правоверност е малко съм .........на .
23
2
 
34
 
! Отговори
Генчлербирлиги-сити преди 7 години
Аз съм председателят на избирателната секция в гр.Генчлербирлиги, името ми е Селлахадин Кочмустафа Фатмагюл и слава на Аллах, при нас победата е за МАГАРЕТАТА на ГЕРБ / Тетка Цацева и некакъф ***/ със 92,18% от гласовете.Призовавам "патриотите" Каракачанов и Марешки да призоват своите избиратели да гласуват на балотажа за гореупоменатите МАГАРЕТА, за да победиме омразния на всички правоверни мюсулмани ГЕНЕРАЛ Радев!!! Ашколсун!!!!
22
0
 
39
 
! Отговори
ниьяе преди 7 години
не знам кой ще спечели, но това което направи Радев е, че хората се освободиха от своя страх. има надежда за промяна ако не се поддадам на долните манипулации на бб и сие.
21
0
 
39
 
! Отговори
НЕ! преди 7 години
НЕ ИСКАМ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ ТАКИВА КАТО ТАЗИ ЖЕНА -ЛАЛАЖИЙКА ДОРИ ИНТРИГАНТКА - ХОДИ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ И ГОВОРИ ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ НАДМИНА НЯКОЙ ХОРА ПО ТОВА - В ДОСТА ТЕЛЕВИЗИИ Я КАНЯТ ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА ЗАЩОТО СА КУПЕНИ ТЕЛЕВИЗИИ И ИМ Е ХУБАВО КОГАТО НЯКОЙ ПЛЮЕ ПО БСП А ТЯ НЕ РАЗБИРА ЧЕ СТАВА ЖАЛКА ПОСЛЕ И СЕ СМЕЯТ
20
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЛИЧБА СИ Е - НА 13-ти - с 13
19
1
 
36
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Като не подкрепяш никой и ти си Никой. Крайно време е "въздържал се" да се се таксува като "Над предела на на моята компетентност" В парламента на първо място.
18
1
 
37
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Дончева, не разбра ли, че ти в политиката вече няма да се върнеш. Взема си 40000 лв. за участие. Млъкни и се скрий. Отивай да защитаваш някой престъпник. И там добре плащат-.
17
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тази Цачева е много долна, на предните избори лично даде чувалите с парите, на ***, който си прави каквото иска в Плевен. Той е общински съветник от ДПС.
16
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Жалко за РадевСамо да ти кажа да отвориш Гугъл и да почнеш всички по-важни клечки в ГЕРБ, начело с Б.Б. какви са. А бивши комунисти няма нали. Но тези са от най-мръсните крадците, защото истинските комунисти са добри хора и не се менят. И аз като такъв гласувах за патриотите, но сега на балотажа ще е Радев, защото Цецка тя и вид няма, та тя Меркел е с по добра визия. Тя е ужасна, а и образованието и е от тези висши дето Тодор Живков ги дава
15
2
 
41
 
! Отговори
бончо преди 7 години
Коалицията "Движение 21 НДСВ" събира около 70 000 гласа. Мнозинството от тях са от големите градове и са високообразовани българи. Тази противна, всезнаеща ренегатка счита, че гласувалите за нея това са високообразованите в България, а всички останали гласували за друг са ***.
14
4
 
36
 
! Отговори
Тои преди 7 години
Да поткрепим първия!
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОЯ ПАРТИЯ СА, РЕНЕГАТИТЕ ВИНАГИ СА ПРЕЗИРАНИ ОТ ХОРАТА.
12
14
 
36
 
! Отговори
безпристрастен преди 7 години
Ей комунисти,каква злоба ви се лее от устата,че Дончева отказва да подкрепи Радев.Тя е умна жена,така е преценила,успокойте се,свикнете с факта че на света има и други мнения,различни от ваште!Дончева нарича нещата с истинските им имена,говори много верни неща срещу мафията.Умна и решителна жена,би променила много неща ако някой ден е в управлението.Кой друг български гражданин освен Радев е получил 55хил.лева за невзети отпуски,кой?Дали не е част от статуквото,а?А Йотова ще заселва имигранти!
11
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли си въобразявах, че с нените 1,8 процента на никой не му пука за нея.
10
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей ,брей ,брей. Татяна Дончева била против статуквото.Че тя от 25 години все е някаква депутатка ,а сега говори така все едно преди една седмица е пристигнала от луната.Вицето и той е от кохортата на Мадридския измамник .Генерал Радев е нов в политиката ,но Танчето не ще да го подкрепи защото заедно Първанката винаги са играели в отбора на Бойко Борисов късайки гласове от БСП. И с нейните 70 хиляди гласа и без тях ген.Радев ще бие Цецка поне с половин милион гласа
9
1
 
46
 
! Отговори
Че Геварата преди 7 години
Знаех си че тая е само една тлъста гъска!
8
1
 
57
 
! Отговори
Край преди 7 години
Е па Танче то няма и с кво да подкрепиш.
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stiga ste kaeli vie ot 21 nikoi ne gladuva sa vas sram rasbira se nama da pidkrepite radev no sigurni v poslednia moment lelinoto tomislav don4ev schte vi pokani v mutrenskoto krak4e na gerb
6
0
 
51
 
! Отговори
Дърт комуняга преди 7 години
Илчев спри да дрънкаш и да плюеш злобица. Това са ви възможностите и ние се отнасяме с уважение към тях. Ще дойде ден и тогава ще настъпи времето на поразяващата, но празнословеща уста. Познавам лично Спасов и не е етично да обясняваш нещо за разни военизирани и партизирани представители, особено при неговото участие като вице, а и Татяна Дончева "къртицата" като кандидат за президент. Отгоре на всичко тоя борсук от Банкя ни е в наследство точно от теб и влечугото С. Сакса. Успех ви пожелавам